www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Noobly

Newcomers
  • Posts

    17
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Location
    Medgidia

Noobly's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

8

Reputation

  1. Noobly

    Help

    Daca-ti place tipul si sunetul de P, ia-ti P-ul. Daca vrei versatilitate si economie ia-ti Ibanezul ala pe care l-a postat George M.
  2. Noobly

    Sa ne stim mai bine

    Hai salut! Sunt basist de vreo 8 luni si ceva, cant pe un Cruzer activ, pe care am dat cam 500 lei ( + husa si cablu) si mi se pare o alegere exelenta pentru un basist incepator. In rest, nici nu stiu ce sa va spun, singura chestie e ca inca nu am un combo, am cantat toate astea 8 luni la un home-cinema (si pe un mixer cu o boxa amplificata la niste repetitii)...oricum salutari tuturor, bass for life!
  3. http://forums.rgc.ro/topic/76580-fender-squire-400-lei/page__p__708757#entry708757 Se merita? Adica vreau sa ma apuc si de chitara (desi am mai pus mana pe chitara), cant la bas de vreo 8 luni. Vreau sa cant mai mult solouri, nu ma bag in metal, probabil maxim AC/DC. Si in principal nu vreau sa dau 'nspemii de lei pe chitara( 1. mai trebuie sa-mi ramana bani si pentru amp. si 2. nu am asa multi bani, ai mei nu ma ajuta).
  4. Noobly

    Help..

    Asa le-am inteles, asa am incercat sa le explic, nu prea ma pricep la vorbe...sper ca nu-mi tai capul acum )
  5. Noobly

    Help..

    Chestia cu urechea muzicala e complicata, dar eu personal cred ca nu stii daca ai ureche muzicala pana nu incerci sa canti la un instrument. In realitate oamenii cu sau fara ureche muzicala se impart in 3 categorii: - Pitch perfect ( adica bun' al dracu' iti ia toata melodia dintr-o singura ascultare fara sa se chinuie prea mult) - Relative pitch (adica ia mai pe note, mai pe incercari mai "fifty-fifty", dar, se descurca) - Tone deafness (adica pamant) Eu de exemplu nu sunt "pitch perfect" cred ca deabia sunt "relative pitch", dar am descoperit asta apucandu-ma de un instrument, adica la 5 luni ale mele de cantat, pot sa-ti iau o melodie simpla dupa ureche.
  6. Interferente cu chitara am avut inca din clasa a 5-a, cand mi-a donat o ruda un Reghin acustic 3/4 care avea 4 corzi, dintre care 2 s-au rupt. Evident ca acum 6 ani nu aveam internet, sau cel putin o carte care sa ma invete macar cum s-o acordez si niste acorduri acolo, asa ca dupa ce am incercat sa repar corzile cu sarma, pentru ca fireste, nu stiam niciun magazin de muzica, am facut-o lemn de soba. Si de atunci ma tot ofticam cand vedeam un copil care stia sa cante la un instrument, si tot asa pana prin 2011 cand am descoperit Queen, The Who, Jamiroquai etc. si am descoperit ce rol are bassul intr-o melodie (sper sa nu va suparati, voi astia chitaristii ) Ei bine iata-ma la 4 luni deja de cantat, si sa speram ca rabdarea mea sa nu clacheze...ca in rest timp e, nu-s mos, s.a.m.d. P.S. Pe la vreo 7 ani trebuia sa ma apuc si de orga .
  7. Ia-ti Mixcraft 6 si ti-o acordezi in program. Tu doar bagi chitara in PC.
  8. Sincer ca sa rezumam acest thread, il dau ca simplu exemplu pe James Jamerson, bassist la Mowton , care canta DOAR cu un singur deget, cu aratatorul (care era poreclit "the hook"), si folosea un Precision vai de mama lui, cu corzi vechi (care luau deja sunet de flatwound) dar facea niste linii de bass excelente, nu imens de grele, dar excelente. Recte: http://www.youtube.com/watch?v=fopc4exF4D0&feature=related
  9. Sincer , ar merita sa fie reconditionata si pusa pe perete. Cam atat poti cere de la ea.
  10. Oau...chiar ca veche. Bassul original e un bass de tip "viola bass", pentru ca are forma corpului de vioara. Eu stiu ca Hofner le fabrica, dar, ca si alte chitari, exista si alte companii pe care le fabrica. Sincer, la cum arata, si tinand cont ca ai primit-o de la o ruda ( SIII intrerupatorul acela genial de stergatoare de la Dacie ), presupun ca e un Reghin, oricum ceva fake.
  11. Obligatoriu nou? Poate gasesti ceva si pe la mica publicitate....
  12. Noobly

    Some Help Plz!

    Presupun ca stii deja cum e cu gamele majore si minore....probabil si pentatonica. Alege-ti o gama si fa-ti de cap cu ea...pune-ti un metronom sau un drum machine si baga mare....
  13. Eu m-am apucat de bas din prima, fara nicio experienta anterioara. Mi-a placut pentru ca e mai chill, relaxat, groovy, decat chitara (chiar daca si ea poate fi), de multe ori ma gasesc inventand groove-uri stupid de simple (de ex. gama majora) care ma fac sa dau din cap si sa bat din picior, si asta imi place la bas. Astazi riff-uri simple, maine mai complicate s.a.m.d. Am incercat si chitara ( un week-end ce-i drept) si sincer, ceea ce mi se pare mie cel mai greu la chitara sunt acordurile ( nu toate ) si legarea acestora perfecta. In rest de asta e usor. (Bineinteles ca fara munca si talent esti kaput.).
  14. Aprob ce a zis igorr.... Fiecare instrument este diferit, nu este nicio regula de compensatie....ca si cum ai spune ca ai cantat la contrabas 5 ani si acuma treci la bas electric.Se schimba cu totul... Da, te ajuta sa stii sa canti la chitara si sa treci la bas doar prin simplul fapt ca deja stii teorie ( primele 4 corzi ) , te-ai obisnuit deja cu un instrument cu corzi, stii sa fretuiesti notele...si cam atat. De exemplu eu m-am apucat de cantat la bass de 2 luni, si de curiozitate am imprumutat o chitara acustica de la un coleg. Inafara sa stiu sa fretuiesc notele si lipsa durerii varfurilor degetelor, asta era singurul lucru pe care l-am putut sa fac...restul...era de la 0. Asa ca gandeste-te ca incepi cam de la 1, nu de la 0, dar totusi nu devii basist decent de la un chitarist...pana si chitaristii modesti au rolul lor (chitara ritm de exemplu.)...si ca sa-ti dau un exemplu invers...John Deacon, basist mai mult decat decent, chiar "tatic", le dadea bine si cu chitara, ce-i drept, ritm (vezi Another One Bites The Dust si Staying power live ).
  15. Ma io ascult in general rock clasic, nu-s cu hard rock sau metal, mi se par prea "barbare". In general ascult The Who, Rolling Stones, Queen , Pink Floyd, AC/DC, dar si Jamiroquai si funk, reggae si jazz. Muzica asta am inceput s-o ascult in urma cu vreo 2 ani asa cand am descoperit Queen, de atunci nu am mai deschis radioul ( ca de' ascultam numa' comerciale' ,porcarii ce se dadeau la radio...) si de acolo am luat pasiunea pentru bass si liniile de bass.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.