www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

deltablues

Active Members
  • Posts

    37
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by deltablues

  1. Chitara este intr-o stare buna nefiind folosita foarte mult. Are un set nou de LaBella Flatwounds de 0.13
  2. Corzile au si ele f mare importanta. Foloseste flatwounds de 12. Perfecte pt jazz, chiar si pe scanduri. Putin reverb, atat cat sa nu sune sec. tonul de la chitara pe la jumate si foarte important volumul la chitara cat mai mic.
  3. Nu inteleg de ce pui intrebarea asa. Idealismul si empirismul nu se afla in antinomie. Mi se pare o intrebare adresata de un filozof amator. Poti sa fii si idealist si empirist in acelasi timp.
  4. Nu te-ai plictisit sa tot freci pentatonicele alea?
  5. serios e chiar e chiar enervant rasul ala. nu stiu daca trebuia sa aiba un efect artistic dar pe mine doar m-a enervat.
  6. Eu nu stiu de ce tii neaparat sa ai linia tobelor. E cea mai putin importanta. Ia Band In A Box si baga acolo armonia, gaseste un stil care iti place si asta e.
  7. Cea mai solicitanta parte nu e fretboardul. Mana dreapta face cea mai multa treaba. Tehnicile pentru mana dreapta(picking hand) sunt mai multe decat pentru cea stanga. O sa vezi daca iti alegi piese mai solictante ca mana stanga o sa mearga mai repede.
  8. Eu consider ca a stii sa citesti muzica nu poate aduce niciun rau. Altfel intelegi muzica cand o vezi scrisa. Intelegi cum se imbina armonia cu melodia si asa mai departe. Auzul muzical te ajuta enorm in cantare, iti dai seama imediat unde esti daca te pierzi. Dar sa facem diferenta dintre a invata muzica dupa ureche si a invata un cantec dupa ureche sunt doua lucruri total diferite.
  9. Vand Fender Fuzz-Wah Pedal cumparata de 9 luni de la Guitar Shop. Vine in cutia originala. Pedala a fost folosita doar de cateva ori, deci nu prezinta niciun defect. Pret 400 lei in care este inclus si un cablu patch Fender.http://www.guitarsho...pedal_p512.htmll Cei interesati sunt rugati sa imi trimita un PM.
  10. Poate fi zgomotul asta considerat muzica?
  11. "Damn the Rules, it's the Feeling that Counts. You play all twelve notes in your solo anyway." John Coltrane. Deci domnule profesionist si cunoscator al artei, chiar crezi ca intelegi mai bine muzica decat John Coltrane?
  12. Eu nu consider ca a interpreta "bine", iar prin bine inteleg corect muzical, si evident placut la auz tine de cat de mult simti muzica respectiva. De exemplu: mie nu imi place metalul, dar daca ar trebui sa invat o piesa de metal, probabil ca dupa un timp as reusi sa o cant, "bine" insa fara sa-mi produca mari trairi interioare.
  13. Eu cred ca lumea dupa aici nu surprinde prea bine ce este blues-ul. Blues-ul este o muzica ce necesita intr-adevar `feeling` insa pe langa, ca orice alta muzica necesita si munca. Majoritatea cred ca daca ai feeling e de ajuns ca sa canti blues si in ideea aceasta nu invata mai deloc cu ce se mananca muzica si dupa isi dau cu parerea. Nu are neaparat legatura cu unde te-ai nascut sau prin ce ai trecut. Daca iti place poti sa il canti si atat. Si la fel de bine poti sa canti "cu feeling" si prost si "fara feeling" si bine.
  14. Cine iti da tie dreptul sa stabilesti cine e cult sau nu? Te crezi superior?.
  15. Am impresia ca unii oameni pe langa faptul ca nu pot sa se exprime coerent nu pot nici sa inteleaga. Nu am crticat pe cei ce nu sunt originali fiecare are dreptul sa cante ca sa se simta bine. Nu am zis nimic despre Buddy Guy, Gary Moore, ii consider niste muzicieni adevarati si ORIGINALI. Insa sunt o gramada de chitaristi care freaca pentatonicele alea in acelasi fel cu alti 100 de mii, exemplu Joe Bonamassa. Si pana si Frank Marino pe care l-a dat exemplu mai sus. Nu au nimic original. Daca nu poti sa intelegi asta nu cred ca mai avem ceva de discutat.
  16. Eu personal am ascultat si ascult o gramada de blues. Pe langa ascultat si cant blues si cred ca inteleg care e treaba cu bluesul. Dar trebuie sa recunosti ca sunt o gramada de muzicieni care nu au nimic special. Ca sa dau exemplu Joe Bonamassa are niste fraze comune, pe care le auzi la fiecare chitarist de blues. Bluesul este un gen de muzica in care este foarte greu sa fii original chiar daca nu inveti lick-urlie altora, o sa vezi ca te repeti si ca suni la fel cu alte sute de chitaristi. Si nu imi spune tu sa ma cultiv, cred ca stiu destule despre muzica. Ma doare capul cand citesc ce scrii tu acolo. Mai bine inveti intai sa vorbesti in limba romana coerent.
  17. Cea mai mare problema cu blues-ul este ca devine foarte repetitiv(enervant de repetitiv) foarte putini muzicieni pot spune ca sunt cu advarat originali: BB King, Albert King, Eric Clapton, Mark Knopfler(desi nu chiar blues) etc.
  18. Una dintre cele mai mari tampenii mi se pare sa te apuci sa compui dupa un text. Textul ar trebui sa fie secundar, melodia sa fie cea importanta.
  19. Hai sa nu ne comportam ca la clasa a 2 a. Ce-ar fii? Ce ai spus despre femei mi se pare de a dreptul jignitor.
  20. Nu exista gen in care nu trebuie sa stii ce note canti. Orice muzician trebuie sa stie sa citeasca muzica si mai ales sa o inteleaga.
  21. Nu vad ce legatura are greutatea cu accesibilitatea la tastele superioare si pe langa asta vrei sa-ti cumperi o chitara ca sa canti o melodie?
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.