-
Posts
28 -
Joined
-
Last visited
piedpiper's Achievements
Newbie (1/14)
7
Reputation
-
Am facut o greseala. Eu stiam ca ce aud e tonul retelei, 50 Hz, asa cum am scris de la inceput, dar de fapt e 100 Hz. Am verificat cu o aplicatie de telefon care arata spectrul. E de-a dreptul jenant. O sa verific filtrarea. @vicSnd Acolo am desenat eu gresit . Ambele au anodul direct la traf, si grila din mijloc la 1k.
-
-
@ggg Da,se aude in continuare neschimbat. Nu e puternic dar e suficient sa deranjeze. @sorin65 Infasurarile sunt legate impreuna sub placa de textolit care se vede in poza. Asta inseamna ca dezlipesc putin, pun la loc, ascult, si probabil iar dezlipesc si lipesc dupa. O sa incerc doar maine, pt ca am suficient timp la dispozitie.
-
Am atasat poza cu masa marcata cu galben. Pamantarea(am verificat la priza, de fapt nu este), merge in acelasi punct cu priza mediana de 6.3V si condensatorii de filtraj+ diode redresoare. Am marcat cu galben firele de la condensatoare, pentru ca merg pe sub. Urmeaza un fir de 1.5 pana la urmatorul punct de masa. Acolo sunt conectate celelalte puncte, impreuna cu carcasa(si asta e marcata cu galben.) Referitor la priza mediana, transformatorul de alimentare e BV 9007-501, si are intr-adevar o priza mediana(am si masurat de altfel). L-am legat la priza de 220V ca sa obtin tensiuni mai mari, si are la iesire in serie infasurarea de 22V cu cea de 245V (de data asta punctul comun e in antifaza ca sa se insumeze tensiunile). Pe schema magnetofonului din care l-am luat se mentioneaza consumul pentru fiecare tub. Infasurarea mai slaba era pentru un EF86 a carei specificatie era 0.2 A. Eu am nevoie de aprox. 2.1A la 6.3V, iar specificatiile schemei in care era folosit sunt: (0.2)+(0.3+0.2+0.27+0.76)=1.73 . Dupa 3-4 ore de functionare atinge o temperatura exterioara de 38-40 de grade.
-
@Liviu Pop Am incercat dar nu schimba nimic.
-
Am doua infasurari dar le-am legat in paralel si in faza. In circuitul din care am luat traful de alimentare infasurarea separata dadea 0.2A pe un tub de intrare, si avea un potentiometru bobinat de 100ohmi cu contactul variabil la masa. Mie 6N1P imi cere 0.6A, asa ca am pus ambele infasurari in paralel sa imi dea mai mult curent. Eventual deconectez priza de la masa si pun potentiometru bobinat?
-
@sorin65 M-am mai gandit putin la problema. Cele doua jumatati de infasurari de 6.3V din infasurarea cu priza, nu indeplinesc rolul rezistentelor de 100 ohmi pentru infasurarea fara priza?
-
@edy_wheazel Am legat pinul 9 la masa. @sorin65 Azi dupa-masa cand ajung acasa incerc sa vad diferenta.
-
Poate are cineva o idee, Recent am terminat un amplificator dupa o schema de Zen Decware. Tansformatoarele sunt dintr-un magnetofon Grundig+un traf audio din Darclee (stiu ca nu sunt transformatoarele ideale dar tensiunile obtinute sunt 270V in loc de 300 si 6.7 in loc de 6.3). Sunt multumit de sunet desi am facut un montaj de mai mare rusinea. Din pacate am un zgomot de 50Hz. Potentiometrul nu il afecteaza. Fara dubla trioda 6N1P dispare complet. Daca modific de la intrerupator rezistenta din catod zgomotul isi schimba volumul. Mentionez ca am legat doua infasurari de filament in paralel in faza, si doar una din ele are priza de traf la mijloc si conectata la masa. Am acces la osciloscop Hameg si generator de semnal Hantek pentru masuratori.
-
La pretul ala cred ca e bun orice daca nu bazaie corzile, nu are griful curbat,etc, adica se poate canta pe ea. Fiind prima chitara va veni timpul cand o sa doresti alta, asa ca nu e o crima daca nu e lemn solid. Sugestiile lui Xorin sunt bune dar daca pui si transportul depasesti bugetul cu 20%.
-
E un fluier irlandez. Cel mai bine e sa mergi si sa probezi instrumentul la fata locului. E posibil ca in timp sa ti se schimbe gusturile, si sa nu te opresti la primul model cumparat. Flautul are alt sunet, nu ai de unde stii daca iti va placea. Exista flaut transversal de bambus. Are sunetul lui. Mai exista si flaut vertical. Il gasesti sub denumirea de quena sau shakuhachi. E mai dificil decat cel transversal. Indiferent ce flaut alegi ai nevoie de profesor si mult timp, sau fara profesor, de f. f. mult timp. In tot acel lung timp nu vei stii inca sa canti, si flautul tau va suna prost. Pararea mea e ca nu merita sa te complici cu un instrument dificil care poate nici nu iti va placea. Magazinele de muzica in general au si fluier irlandez, poti proba la fata locului ce iti place mai mult.
-
Stie cineva din intamplare un profesor de canto din Oradea? Am o voce tare bleaga.
-
@adiXM La pretul ala trebuie sa mergi in magazin sa o verifici: -dai notele pe fiecare coarda si tasta sa nu bazaie pe toate -daca flageoletul pe tasta 12 suna la fel cu nota de pe coarda 12 e ok, altfel acordezi chitara intr-un capat al grifului si va fi dezacordata dincolo Restul caracteristicolor depind de gusturi si pretentii. De obicei chitarile colorate au lemn cu noduri sau din bucati pe sub vopsea(conteaza?). Chitari cu corzi de plastic(spaniole sau clasice) se folosesc la muzica clasica sau latina(latina inseamna mai mult decat latino). Daca majoritatea melodiilor pe care le vei canta vor fi anglo-saxone o sa inveti de la cantareti care folosesc acustica/electrica. Tehnica va fi pentru acustica si va suna mai bine pe acustica. O sa ai impresia ca cea cu corzi de plastic suna prost, desi nu e adevarat. La fel ca iulian.hatmanu, si eu ma indoiesc ca asta vrei(o clasica). Ma indoiesc ca asculti Paco de Lucia sau Los indios Tabajaras, statistic vorbind. Un instrument care iti place te poate face sa canti/studiezi mai mult. Daca ai pus ochii pe chitara aia ia-o.
-
Cum Se Cauta Acordurile Unei Melodii [Linkuri Pt Incepatori]
piedpiper replied to piedpiper's topic in Pentru începători
Completare cautare acorduri: Nu apare in videoclipuri, dar daca nu suntem siguri ca nota de pe coarda de bas(a 6-a) e tonica acordului, se poate verifica luand si cvinta ei pe coarda a 5-a. De asemenea la inceput sa intampla sa se confunde o nota cantata de basist cu o schimbare de acord.