Popular Post Vince Windrider Posted February 6, 2014 Popular Post Posted February 6, 2014 (edited) Chitara aceasta mi-a fost adusa initial pentru o reconditionare de ordin estetic.proprietarul fiind un muzicant care canta la nunti muzica lautareasca dorea o chitara care sa arate bine si sa aibe o actiune joasa a corzilor. -la o prima examinare tastele nu mai aveau cum sa fie nivelate deoarece erau extrem de uzate. -tastiera era dezlipita in zona headstockului -vopsitul acestei chitare l-am estimat mai costisitor decat era dispus proprietarul sa plateasca. Chitara mi-a fost lasata pentru o eventuala reestimare sau o reconditionare minima. Surpriza enorma a venit cand am probat chitara.la prima vedere cu un boss gt 8 si casti chitara suna neasteptat de bine.asadar a urmat o proba la o sala de repetitii pe un jcm 800.chitarele probate au fost :fender strat standard,casio mg 510,ibanez prestige si cum era si normal vester stage series. Nu ne-a venit a crede cum suna aceasta chitara alaturi de cele mentionate.sunetul este fidel spre gibson les paul,doza bridge cu un drive pe rifuri foarte dur,cu frecvente curate.doza neck suna neasteptat de bine pentru solo(tot pe drive).Nu pot spune ca exceleaza pe cleanuri,fiind ca sunet sub casio si fender.asadar surpriza a fost enorma in ceea ce priveste sunetul. In urma unei discutii cu proprietarul am cumparat chitara de la el la un pret foarte bun si m-am pus pe treaba:am lipit tastiera,am acordat chitara pentru a nota reperul grifului in acordaj(fara comparatoare pentru ca nu e gata bancul),a urmat extragerea tastelor,nivelarea grifului cu tampon de 12. Cum nu aveam nici un fel de presa de taste am confectionat una din fier(nu am gasit bronz)copiind radiusul dupa un understring radius gauge. Tastarea am facut-o cu ajutorul unei masini de gaurit de banc in care am prins presa diy. Pila pentru marginea tastelor la 90 si 35 grade am confectionat-o tot cu masina degaurit si un burghiu,fixand masa acesteia la unghiurile necesare. Tastarea a decurs fara probleme,presa fiind foarte utila. Rigla pentru grif este cumparata de la un hipermarket.din ea am mai confectionat o ``rigla`` mica pentru a verifica cate 3 taste.planarea riglei am invat-o pe vremea cand indreptam cartere pentru fosta mea motocileta IJ.deci e dreapta Urmeaza recoronarea tastelor cu pila triunghiulara(nu dispun de pila speciala)si o protectie de tabla confectionata din tablite pentru intins chitul in care am dat o taietura cu flexul. Inaltimea corzilor minima pe care am obtinut-o la tasta 12 este de 1,2-1,3 mm fara fretbuzz. Urmeaza bineinteles si vopsirea insa nu prea curand. Intr-un topic ulterior voi posta cum construiesc un banc pentru reparat chitare,unde voi folosi 2 comparatoare de strungarie,un ``platou`` reglabil pe unghi(dupa principiul mesei de la masina de gaurit mai sus mentionata. Edited February 6, 2014 by victor_petrescu 11
otringal Posted February 7, 2014 Posted February 7, 2014 foarte frumos!!! astept cu nerabdare continuarea!
Vince Windrider Posted February 7, 2014 Author Posted February 7, 2014 (edited) recoronarea cu pila normala ,slefuirea cu 1000,2000 scothbrite uzat,ungerea cu ulei de lamaie. in poza 3 se observa mufa de cablu tv folosita de fostii rapsozi pe post de agatatoare de curea Edited February 7, 2014 by victor_petrescu
otringal Posted February 7, 2014 Posted February 7, 2014 arata mai bine tastele in pozele astea 3 mai vreau!!
Recommended Posts