Susceptor Posted July 6, 2005 Share Posted July 6, 2005 ca tot suntem la sectia de bass...cei mai buni bassisti se afla in jazz da, majoritatea vor tehnca si viteza (ca si mine de altfel) e greu sa "auzi" muzica Link to comment Share on other sites More sharing options...
michel2233 Posted July 6, 2005 Share Posted July 6, 2005 ca tot suntem la sectia de bass...cei mai buni bassisti se afla in jazzda, majoritatea vor tehnca si viteza (ca si mine de altfel) e greu sa "auzi" muzica 11127[/snapback] Da asa este, suntem la sectia de bass ... am uitat Nu ma pot abtine sa nu amintesc ... Jaco Pastorius, John Patitucci, Stanley Clarke, Dave Holland, Ernie McDaniels ... Nicky Orta pe felia jazz-ului latin .... Victor Wooten care m-a surprins ascultand-ul la un show demonstrativ unde .... viteza, tehnica ce mai ... GENIAL ... totusi pe discurile scoase de el este f. cuminte si destul de rezervat la partea de tehnica ... muzica este f. placut de ascultat si facuta cu mult cap. Sunt clapar de felu' meu dar niciodata nu am desconsiderat bass-ul ca instrument, el este motorul unei piese (ritm) si poate devenii oricand la fel de melodic ca orice alt instrument. Asa ca bafta bass-istilor! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Susceptor Posted July 6, 2005 Share Posted July 6, 2005 bravo clapare...eu am facut pian 2 ani jumate dar m-am lasat...pacat...era bine sa stiu acum si niste pian :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dan Damian Posted July 7, 2005 Share Posted July 7, 2005 Cum adica bass-ul nu e un instrument? Doar pentru ca suna mai jos si are o evolutie ritmica nu inseamna ca nu e instrument. Ca doar n-o fi mixer sau statie ... Daca consideri tobele un instrument poti considera lejer si bass-ul. Ca nu iese in fata ca chitara solo sau vocea, e adevarat. Dar gandeste-te ca sunt pasaje in melodii in care iese in fata chitara ritm, sau clapa, sau toba, sau ... bass-ul. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michel2233 Posted July 7, 2005 Share Posted July 7, 2005 Cum adica bass-ul nu e un instrument? 11233[/snapback] Am scris acolo ca NU DESCONSIDER bass-ul ca instrument ... si asta fiindca am citit in unele posturi de pe forum ca bass-ul nu ofera asa multa expresivitate ca alte instrumente ... eu consider ca ESTE LA FEL DE IMPORTANT SI NECESAR CA ORICARE ALT INSTRUMENT indiferent daca este cu 4 corzi sau 6 sau contrabass ... In preferintele mele din punctul de vedere al expresivitatii pe primul loc se afla instrumentele de suflat, apoi instrumentele cu coarde ... si pianul este f. expresiv ... totusi este un instrument temperat. Clapele (sintetizatoarele) imi ofera destul de multa libertate in privinta expresivitatii ... si asta datorita in principal chitaristilor a caror modalitate de a interperpreta la chitatra a influentat f. mult constructia clapelor. Daca as fi avut timp as fi invatat sa cant la toate instrumentele, toate au farmecul lor. Apoi nu degeaba mi-am cumparat la un moment dat un bass la care tocmai mi-am umflat degetele de curand Cred ca te-ai aprins prea repede si asta fiindca iti iubesti instrumentul asa mult ... mai citeste o data ce am scris in postul acela si cred ca o se te bucure ... era un compliment Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dan Damian Posted July 11, 2005 Share Posted July 11, 2005 Sorry, intelesesem gresit. Ce sa fac, trebuie sa apar bass-ul.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Susceptor Posted July 11, 2005 Share Posted July 11, 2005 de acord cu tine multi denigreaza bassul si e pacat are ceva subtil pe care nu multa lume il poate prinde Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest fluffyone Posted July 21, 2005 Share Posted July 21, 2005 Ma gandeam ca ar fi bine sa amintesc ca am vazut uneori notatia incorecta pentru H major si minor ca fiind "Harmonic major si Harmonic minor" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Susceptor Posted July 21, 2005 Share Posted July 21, 2005 mare tampenie cu harmonic adica..ce inseamana o armonica minora si majora?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adi Posted July 21, 2005 Share Posted July 21, 2005 Nu e vorba de armonica sonora, e vorba de gama armonica. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Susceptor Posted July 21, 2005 Share Posted July 21, 2005 bun...atunci care e gama armonica majora?! eu stiam ca exista doar minora Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adi Posted July 21, 2005 Share Posted July 21, 2005 http://www.jguitar.com/scale?root=A&scale=...ne¬es=sharps Link to comment Share on other sites More sharing options...
Susceptor Posted July 22, 2005 Share Posted July 22, 2005 mda...la fel ca gama minora armonica doar ca au pus terta mare in loc de terta mica... sincer..suna mai bine minor armonic decat major armonic Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Baragan Posted October 25, 2005 Share Posted October 25, 2005 Cred ca am generat fara sa vreau niste discutii off topic aici si vreau sa-mi cer scuze inca o data ... profit totusi de asta sa spun un lucru poate interesant pentru unii. Am stat si m-am gandit la un moment dat ce m-a ajutat mai mult in toti anii astia sa inteleg ceva despre armonie, iar raspunsul a fost urmatorul ... la Rock batranesc - Elvis, la POP - Beatles, Pink Floyd mi-a deschis poate cel mai mult dragostea pentru armonie iar cand am reusit sa combin toate astea a inceput sa nu ma mai zgarie la urechi jazz-ul care mi-a deschis f. multe orizonturi. Gata! Spun asta fiindca f. multi incep sa scoata piese grele dupa primele 6 luni de cantat, mai ales gandindu-se la viteza ... parerea mea este ca cel mai greu este sa canti simplu. Yesss - Beatles - good old times! Link to comment Share on other sites More sharing options...
michel2233 Posted October 25, 2005 Share Posted October 25, 2005 Da ... amandoi am inceput cu Beatles ... remember! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts