AndRiska Posted December 23, 2013 Posted December 23, 2013 salutare! poate ca-i o intrbare stupida, dar exista chitara bas care sa fie bariton? adica sa aiba acordaj B-E-A-D. si nu figura ca punem din setul de cinci corzi cele mai groase.
George M. Posted December 23, 2013 Posted December 23, 2013 (edited) si nu figura ca punem din setul de cinci corzi cele mai groase. Dar altfel cum? Iar tu daca vrei sa-i pui corzi mai groase pentru acordaj mai grav, cum o sa-i spui basului ca-i bariton, daca baritonul este plasat intre bas si tenor? Edited December 23, 2013 by George M.
fixxxer_metalhead Posted December 23, 2013 Posted December 23, 2013 (edited) vrei sa intrebi daca exista un bas care duce mai jos ca basul "normal"? raspuns: un bas cu 6 corzi. il acordezi pana flopaie corzile ca spaghetele, si te-ai scos. cat de jos vrei sa mergi? infrasunete nu cred ca iti mixeaza nici un sunetist Edited December 23, 2013 by fixxxer_metalhead
AndRiska Posted December 24, 2013 Author Posted December 24, 2013 pentru "cap de fier" : daca n-ai nimic util de spus, mai bine nu-ti bagi botul in topic. eu vroiam doar sa aflu daca exista bas care sa fie de 4 corzi si sa aiba acordajul sus mentionat. cam simplu. si nu ma gandeam la Fa diez ci doar Si. da, la bariton ii clar ca am gresit, vroiam doar sa fac paralel cu chitara bariton.
George M. Posted December 25, 2013 Posted December 25, 2013 Dragule, alta varianta sa acordezi un bas de 4 in Si nu exista, decat sa-i pui cele 4 corzi groase din setul de 5. In clipul cu Fa#, acel bas are coarda Fa# si mai groasa decat Si. Se gasesc de cumparat corzi pentru Fa#, dar mai greu. Ti l-am aratat in scop demonstrativ. Pune linistit cele 4 corzi groase pe basul tau, multi colegi au facut-o, doua exemple: Flavius de la Dor de duh si Vali de la Rezistor (CT). Le poti cere detalii direct pe XBass. Griful tau nu va avea de suferit, insa va trebui, daca este cazul, sa largesti putin canalele pragusului, din moment ce acolo trebuie sa intre corzi mai groase. Insa daca sunt deja largi nu mai trebuie sa umbli, le bagi putin fortat. Alte intrebari?
AndRiska Posted December 25, 2013 Author Posted December 25, 2013 (edited) nu sunt. merci mult pentru raspuns, m-ai lamurit. de aceea intrebam ca un prieten a pus odata set de 5 si a inceput sa se indoaie putin griful langa headstock. Edited December 25, 2013 by AndRiska
George M. Posted December 25, 2013 Posted December 25, 2013 a inceput sa se indoaie putin griful langa headstock. Cum a constatat aceasta deformatie? Se vedea cu ochiul liber sau bazaiau corzile (fretbuzz)? Daca se intampla asa si la tine, ajustezi tija de pretensionare a grifului, ca aici. http://www.garywillis.com/pages/bass/bassmanual/trussrod.html
Recommended Posts