www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Ciupituri ( Ajutor)

Recommended Posts

Posted

ok am o intrebare e legat de ciupituri si e in 2 parti

1 .

Db|-----------------------------------------------|

Ab|-7-7-9-9-10-10-9-9----12-12-10-10-9-9----------|

E|------------------9-9--------------------------| x6

B|-----------------------------------------------|

Gb|-----------------------------------------------|

B|-----------------------------------------------| cum e cu acele numere :-? ca nu inteleg :-S

acum 2. imi puteti da niste ciupituri de incepatori? ca is la inceput cu astea si nah...

Posted (edited)

1. ce ai pus tu mai sus se vrea a fi o tabulatura, insa e foarte ciudata...linile punctate reprezinta corzile chitarei ( in acordajul standard ele sunt E,A,D,G,B,E...la tine vad ca sunt B,Gb,B,E,Ab,Db ceea ce e ciudat ), iar cifrele indica locul ( fretul ) unde trebuie sa apesi pe coarda respectiva ( spatiul dintre doua taste, numerotarea pe tastiera facandu-se dinspre pragus spre rozeta ( de sus in jos ). Tabulatura e o conventie grafica, mult mai putin complexa decat o partitura, dar cu ajutorul careia poti reproduce un cantec pe care l-ai auzit.

Gasesti mai multe informatii aici : http://lectiichitara...tabulatura.html

Edited by tudorzzz
Posted

Da si tu un link sau ceva la melodia respectiva. Ce este acolo, din punct de vedere al acordajului, pare mai degraba o bazaconie. Nu sunt convins ca iti poti acorda chitara conform cu ce ai postat acolo, asa ca mi se pare inutil sa-ti explic ce-i cu cifrele alea deocamdata. Zi care-i piesa si sunt convins ca te putem ajuta. Chiar daca vrei si ciupituri :)