Guest RooBy Posted November 13, 2013 Posted November 13, 2013 ok am o intrebare e legat de ciupituri si e in 2 parti 1 . Db|-----------------------------------------------| Ab|-7-7-9-9-10-10-9-9----12-12-10-10-9-9----------| E|------------------9-9--------------------------| x6 B|-----------------------------------------------| Gb|-----------------------------------------------| B|-----------------------------------------------| cum e cu acele numere :-? ca nu inteleg :-S acum 2. imi puteti da niste ciupituri de incepatori? ca is la inceput cu astea si nah...
tudorzzz Posted November 13, 2013 Posted November 13, 2013 (edited) 1. ce ai pus tu mai sus se vrea a fi o tabulatura, insa e foarte ciudata...linile punctate reprezinta corzile chitarei ( in acordajul standard ele sunt E,A,D,G,B,E...la tine vad ca sunt B,Gb,B,E,Ab,Db ceea ce e ciudat ), iar cifrele indica locul ( fretul ) unde trebuie sa apesi pe coarda respectiva ( spatiul dintre doua taste, numerotarea pe tastiera facandu-se dinspre pragus spre rozeta ( de sus in jos ). Tabulatura e o conventie grafica, mult mai putin complexa decat o partitura, dar cu ajutorul careia poti reproduce un cantec pe care l-ai auzit. Gasesti mai multe informatii aici : http://lectiichitara...tabulatura.html Edited November 13, 2013 by tudorzzz
Nenea Rau Posted November 13, 2013 Posted November 13, 2013 Da si tu un link sau ceva la melodia respectiva. Ce este acolo, din punct de vedere al acordajului, pare mai degraba o bazaconie. Nu sunt convins ca iti poti acorda chitara conform cu ce ai postat acolo, asa ca mi se pare inutil sa-ti explic ce-i cu cifrele alea deocamdata. Zi care-i piesa si sunt convins ca te putem ajuta. Chiar daca vrei si ciupituri
Guest RooBy Posted November 13, 2013 Posted November 13, 2013 eu am dat la general ca nu intelegeam cum e cu numerele si am dat prima mel care mio venit link : http://tabs.ultimate-guitar.com/s/skillet/hero_ver3_tab.htm
Nenea Rau Posted November 13, 2013 Posted November 13, 2013 Eram sigur. Bafta la documentare de-acum inainte.
mike_KidLazy Posted November 13, 2013 Posted November 13, 2013 Eu cant in acordajul asta, este asa-numitul Drop B. Fata de standard tuning, toate corzile sunt cu 3 semitonuri mai jos, mai putin mi-ul gros, care e cu 5 semitonuri mai jos (dropped) . So the tab does make sense . 1
Nenea Rau Posted November 13, 2013 Posted November 13, 2013 (edited) Eu cant in acordajul asta, este asa-numitul Drop B. Fata de standard tuning, toate corzile sunt cu 3 semitonuri mai jos, mai putin mi-ul gros, care e cu 5 semitonuri mai jos (dropped) . So the tab does make sense . Edit: It does. Edited November 13, 2013 by Rãspopitu'
Recommended Posts