www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

prima chitara electrica

Recommended Posts

Posted

din cate am auzit ... sunt niste chitari facute in china(deja incepe sa die ceva obisnuit) ... de o calitate mediocra ... dar spun asta din auzite .. repet .. auzite nua m tinut una in mana niciodata .. si am vaga impresie ca nici nu o sa tin vreodata

Posted

Si DK2, care ii(era) o chitara de 18 milioane(acum ii 20 si ceva) necesita alte doze, DuncanDesign nu-s cine stie ce(modelul 2006 ii cu Seimour Duncan JB si STK, care merita, dar ii peste 20 mil).

In concluzie, poti gasi chitari SH la preturi ok, pe care sa le "tunezi" cu bani rezonabili si sa iti iese o chitara super(ex.: JS30 10mil+2xSeymourDuncan SH6 2milioane jumate = 15mil =>chitara cu c0aieeee).

Posted

Inca o data: grosmannu ala pot sa-l comand fara tremolo, cu bridge fixat? daca da, o sa ies mai ieftin, sau o sa coste si mai mult, fiind facut la comanda? am incercat sa intreb pe site la contacte da ceva nu mergea si nu mi-a trimis mesajul... :)

Posted

Hmm .. da mail si vb cu omul .. sau da-i telefon.

Posted (edited)

acu numai asa din curiozitate, a auzit careva de chitarile vorson? :)http://www.mezzoforte.ro/Vorson_g.html

eu am edg45 ...si am cumparat-o de la magazinul barock din cluj cu 4 mil acum vreo 9 luni.... suma asta pot sa spun ca o merita, dar deja 4.7 mil nu mai ... eu as merge pe grossman... cand am luato eu .. aveam de ales intre asta si reghin ... si am ales vorsonul....

parti bune:

-grif f comod si subtire

-humbuker mai bun ca alea de pe reghin :)

-aspect....corpu arata trazneet!!

parti rele:

-lemn nasol -candlenut aka indian wallnut - lemn f ushor ....are cam acelasi feel cu aghatisu

-putin nasol lacuit grif dar nu iesit din comun

-unele taste nu sunt f bine puse si pe alocuri apare fretbuzz...dar de asta poti scapa pe incercate ....

-aspect - cam urat headstocku...nare nici un Dumnezeu

Edited by ciuci
Posted

Io mi-am luat la mana a IIa un squier si un digitec rp200((amandoua aduse din amerik) si sunt destul de bune(efectul de wammy ma cam enerveaza da in rest e bine). vorbeste cu oameni profesionisti ca sigur au chitari de vanzare care sunt si bune

Guest MrJackson
Posted

Si mie :)

Chiar ma gandeam intr-o vreme sa-mi iau una s-o "tunez"

La banii aia gandeste-te ce calitate o avea lemnu.

Posted

hmmm, squier bullet-urile de la proguitar s-au ieftinit, acum is 4mil... oare merita? :) sau ar trebui sa raman la grosmann fatstrat-ul ala?... decisions desicions :)

Posted (edited)

:):)

daca iei iris sau squire bullet e cam acelasi drac ... scuze .. inger .. amandoua sunt de mult sub medie, craci sunt amandoua.

multi fac compromisuri(stai calm .. nu acuz pe nimeni ca e prost .. pentru ca si eu am facut astfel de compromisuri si nu prea am rezolvat nimik .. explic imediat) .. daca ai bani sa iti iei o chitara medie si un efect/proc mediu .. nu le lua .. ia o chitara buna si un efect mai slab .. nu de alta dar de la chitara pleaca totul si sunt sanse mici sa o mai schimbi in viitor .. asa de efecte te plistisesti si le schimbi(sau hotarasti ca nu sunt chiar ce iti trebuie) . pana acuma am schimbat 2 efecte/pedale si sunt pe cale sa iau si bucata nr 3. dar chitara a ramas la fel.

Edited by Ildest
Posted

:(:)

daca iei iris sau squire bullet e cam acelasi drac ... scuze .. inger .. amandoua sunt de mult sub medie, craci sunt amandoua.

multi fac compromisuri(stai calm .. nu acuz pe nimeni ca e prost .. pentru ca si eu am facut astfel de compromisuri si nu prea am rezolvat nimik .. explic imediat) .. daca ai bani sa iti iei o chitara medie si un efect/proc mediu .. nu le lua .. ia o chitara buna si un efect mai slab .. nu de alta dar de la chitara pleaca totul si sunt sanse mici sa o mai schimbi in viitor .. asa de efecte te plistisesti si le schimbi(sau hotarasti ca nu sunt chiar ce iti trebuie) . pana acuma am schimbat 2 efecte/pedale si sunt pe cale sa iau si bucata nr 3. dar chitara a ramas la fel.

merci, atunci cred ca m-am lamurit :):)

apropos, oare ceva pedala cu un singur efect n-o fi bun pt inceput? ca deocamdata nu-mi trebe prea multe efecte (chiar daca e un proc mai slabut cu o chitara mai buna). pe la inceput oricum o sa cant cel mai mult pe clean

Posted

la inceput nu e esential sa iti sune chitara efectele super calitativ. important e sa iti faci o idee despre ce face fiecare efect in parte, sa te joci cu parametrii fiecaruia, astfel incat pe viitor vei sti ce sunet cauti sau vrei sa scoti din echipamentul tau. parerea mea e sa te indrepti spre un procesor

Posted

Din pacate trebuie sa ii dau dreptate lui Theo , in afara majoritatea magazinelor au o perioada in care poti returna produsul si poti lau altceva de banii respectivi .. fara sa te ia la intrebari sa iti arate obrazul sau alte chestii(de obicei era o perioada de 20-30 zile). Dar la noi e imposibil acest lucru ca la noi cel mai mare magazin are putine produse si ar fi imposibil sa face asa ceva(plus ca nici nu ar vrea .. ). oricum sistemul mi se pare foarte genial(mai ales ca majoritatea pedalelor sunt construite pentru a fi folosite drept arme ), te duci iei un boss ds decizi ca nu iti place .. iei un mt-2 si asa mai departe. poti sa iti iei cu bani putini un zoom g2 , sau un v-amp .. sau daca vrei (imi fac reclama singur) am un korg ax1500g nounout cu 5 mil .. procu e foarte bun si are multe efecte incorporate.

Posted

inapoi la chitara (stiu, sunt deja obositor :) ): squier affinity fat strat e bun de ceva? are configuratia HSS care ma tenteaza

si cam cat costa un zoom g2 sau un v-amp?

Posted

merge chiar bine squieru ala hss. vezi preturile pe site-ul mc music (mcmusic.ro daca nu ma insel)

Posted (edited)

Daca nu ai bani prea multi ia la mana a 2-a si procu si chitara, ca daca pasiunea prinde sigur o sa faci pe dracu in 7 ca sa iti scule mai bune (adik nu iei acu o chitara sa te tina o eternitate, de efecte nu mai spun) asa daca iei la mana a 2-a poti sa iei ceva mult mai bun decat daca ai lua nou . oricum fugi si incearca si chitari noisi chitari sh .. sa vezi ce iti place.

g2-ul e 4mil ... v-ampul nu stiu .... de fapt mi-e lene sa caut ... da un google pe .ro ptr el

ps. apropo de pedale .. au prostul obicei sa fie extrem de rezistente (nu vb de rahaturi de plastic sau cu asa zise lampi ce merg la 9 v prin ele) .. asa ca nu va lasati pacaliti de pedale boss zgariate ...

Edited by Ildest
Posted

la pedalele cu un singur efect ce face ala 'cabinet emulator'? poti sa-l bagi in linein la calc si suna ca pe amplif or what? (nu radeti daca tocmai am zis o prostie :) )

Posted

hmmmm nu e greu de explicat .. ideea e ca teoretic iti simuleaza un cabinet ( adica cum se aude printr-o boxa) . tu cand inregistrezi faci in felul urmator

chitara - efect - comp ( sau mixer) .. asta daca bagi prin iesirea aia normala ....

prin cea cu cab sim ar fi ceva de genu asta

chitara - efect - (de aici incepe simularea .... cabinet cu microfon in fata ) - comp (mixer)

Sper ca ai inteles ... daca nu iti spun ca un efect de unu singur nu e cine stie ce .. conteaza foarte mult si boxa prin care iese sunetul.

• 2 weeks later...
Posted

la squier seria standard am inteles ca-i mai buna ca affinity, da diferenta da calitate justifica diferenta de pret (250 RON)? sau pot sa ma multumesc si cu affinity ca prima chitara electrica?

Posted

la squier seria standard am inteles ca-i mai buna ca affinity, da diferenta da calitate justifica diferenta de pret (250 RON)? sau pot sa ma multumesc si cu affinity ca prima chitara electrica?

In mod cert nu!

Sunt ingrozitor de proaste, adica ma rog eu am avut neplacerea de a canta pe una de-aia, si mi s-a parut facuta cu piciorul...falsa ca dracu' daca dadeai mai tare de corzi, vopseaua se lua de pe ea...ingrozitor...am preferat un reghin in concert...(ce sa spun, oricum era fain tunat reghinul ala... :( )

:):):)

Posted

serios asa proaste-s affinity? :) k cosu a scris un review si, citez 'o chitara mai mult decat decenta pt cei care n-au bani'...

offtopic:cam cat costa un set de corzi de nylon? k am aceeasi corzi pe clasica de aproape un an si re-ul odata s-a rupt la bridge, l-am pus inapoi, da acu isi da duhul definitiv (cupru ala cu care e infasurat e rupt in 5 locuri!)

Posted

serios asa proaste-s affinity? :) k cosu a scris un review si, citez 'o chitara mai mult decat decenta pt cei care n-au bani'...

offtopic:cam cat costa un set de corzi de nylon? k am aceeasi corzi pe clasica de aproape un an si re-ul odata s-a rupt la bridge, l-am pus inapoi, da acu isi da duhul definitiv (cupru ala cu care e infasurat e rupt in 5 locuri!)

Orice chitara e diferita chiar din acelasi model, facute in acelasi an de aceeasi firma...asa ca s-ar putea sa ma insel...dar dak vrei un squire erau modelele alea gen Fat Strat care mi s-au parut destul de bune la doze si tot insa erau putin incomode la grif...

Sincer nici eu n-am cine stie ce chitara, bugetul nu mi-a permis decat o Yamaha si isi face treaba destul de bine la pretul ei (am dat 4 mil pe ea)

Cat despre corzi de nailon le gasesti la orice "Muzica"...Cu asta inchei si ma culc fiindca cred ca dorm deja...

:):):(

Posted

Orice chitara e diferita chiar din acelasi model, facute in acelasi an de aceeasi firma...asa ca s-ar putea sa ma insel...dar dak vrei un squire erau modelele alea gen Fat Strat care mi s-au parut destul de bune la doze si tot insa erau putin incomode la grif...

Sincer nici eu n-am cine stie ce chitara, bugetul nu mi-a permis decat o Yamaha si isi face treaba destul de bine la pretul ei (am dat 4 mil pe ea)

Cat despre corzi de nailon le gasesti la orice "Muzica"...Cu asta inchei si ma culc fiindca cred ca dorm deja...

:):):)

hmmm... 4mil? ai luat secon-hand, nu?