www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Recommended Posts

• 1 month later...
Posted

Am eu un Variax JTV 69 de ceva mai mult de un an, cantat la ea aproape zilnic asa ca: pot sa iti spun ca modelele simulate sunt cat de cat ok, mai putin cele acustice de care sunt foarte putin multumit. Cam ai de ales: modelele de electrica cu humbucker functioneaza foarte bine si cu corzi subtiri (8-9 la e-ul subtire), cele single coil si acusticele (mai ales 12 strings) cu corzi groase (10-11) = bending greu. Sau cel putin asa mi se pare mie. Sunt probleme la low action, eu am schimbat neck-ul original cu unul de stratocaster, are un profil mai subtire, cel original mi se pare ca este aproape de profilul gibson - mai curbat, mai gras. Ai de asemenea probleme sesizabile la acordaje digitale custom care difera radical de clasic (CGDGCD, NST, Nashville) adica are un delay sensibil si, practic, o "auzi" cum proceseaza. Poti sa iei in considerare ca va trebui sa ii faci un setup profi dupa ce o primesti. In rest: sunt o groaza de alte lucruri utilizabile, sound, acordaje, etc, mai ales dupa ce te obisnuiesti cu ea (multe butoane pentru o chitara). Daca mai ai si un POD HD500 si un DT25, posibilitatile sunt intr-adevar enorme.

In concluzie, modelele pe care le folosesc in mod intens (Stratocasterul, Acusticele, Rickenbacker-ele, semiacusticele, Tele-urile, danelectro-ul) sunt ok, nu-mi pare rau ca am dat aproape o mie de iepuroi pe ele. Daca iti iei noua, recomand modelul cu grif one piece maple, sau schimba griful cu unul similar.

A, si tremeloul este aproape inutilizabil, dezacordeaza foarte usor chitara, sau nu i-am gasit eu setup-ul cum trebuie - personal il folosesc rar si nu m-a preocupat prea mult asta.