alex_xero Posted September 5, 2006 Posted September 5, 2006 deci am aflat eu niste chestii din alt post aici legat de bridge dar nu cred ca am priceput inca cum trebuie bridge-ul sa fie adik cat de inalt. Vreau sa stiu cum pot sa imi dau seama cat de mult tre sa ridic sau sa las mai jos bridge-ul in partea stanga si in partea dreapta si cum imi dau seama ca e cel mai bine pus, vreau sa-l tin cat mai jos numai sa nu afecteze sunet-ul ...
Elethan Posted September 5, 2006 Posted September 5, 2006 In principiu trebuie sa fie cat de jos iti permite chitara, sa ai o actiune mai mica.Nu exista formula prestabilita, asa ca va trebui sa o iei la experimentat.Sugestia mea e sa incepi de nitel mai sus s-o iei in jos, pentru ca asa nu trebuie sa slabesti corzile si nici nu trebuie ajustari mari in acordaj.Bafta multa.
midnight rider Posted September 5, 2006 Posted September 5, 2006 In primul rand verifica daca ai gatul perfect drept,cu corzile pe el,sau usor concav,fara corzi.Apoi coboara puntea cu grija pana ti se pare ca e suficient de comoda chitara si corzile sunt suficient de aproape si de moi,dupa ce ai reacordat,fiindca se lasa atunci cand cobori bridgeul.Dupa asta verifica daca nu zbarnaie vreo coarda,nu numai in pozitie normala,ci si facand benduri,mai ales dupa pozitia 12.Daca zbarnaie mai ridica putin,acordeaza din nou si gata
rocker_no Posted September 26, 2006 Posted September 26, 2006 Am si eu o intrebare legata de Tune-o Matic Bridge: Pragul peste care trec corzile poate fi ajustat "inainte si inapoi" adik spre grif sau in partea opusa. La ce folosesc exact aceste ajustari si se poate regla din ele sau din alta parte tensiunea in corzi?
Guest MrJackson Posted September 26, 2006 Posted September 26, 2006 Tensiunea in corzi depinde numai de corzi. De la cel pragus poti regla doar intonatia.
rocker_no Posted September 27, 2006 Posted September 27, 2006 Tensiunea in corzi depinde numai de corzi. De la cel pragus poti regla doar intonatia. Deci solutia pentru o tensiune mai mare in corzi, ar fi un set de corzi mai groase gen 10-52 (Ernie Ball Skinny Top Heavy Bottom)
Guest tudor. Posted September 27, 2006 Posted September 27, 2006 Deci solutia pentru o tensiune mai mare in corzi, ar fi un set de corzi mai groase gen 10-52 (Ernie Ball Skinny Top Heavy Bottom) vrei sa spui ca sa le simti mai teapane la degete
Guest MrJackson Posted September 28, 2006 Posted September 28, 2006 Da, cam asa ceva... daca deja aveai Ernie Ball si ti se par prea blegi... ia Ernie Ball mai groase. Daca esti chiar nebun, iti iei un set de 7 string si nu folosesti mi-u subtire...
pixy Posted September 28, 2006 Posted September 28, 2006 (edited) ia Ernie Ball mai groase. Daca esti chiar nebun, iti iei un set de 7 string si nu folosesti mi-u subtire... io nu-s nebun si exact dastea mi-am luat nevoia te impinge... Edited September 28, 2006 by pixy
Guest MrJackson Posted September 28, 2006 Posted September 28, 2006 Hmmm.. si n-ai luat de la mine... wtf ??? o.O
pixy Posted September 28, 2006 Posted September 28, 2006 Hmmm.. si n-ai luat de la mine... wtf ??? o.O ce sa iau bre de la tine?
Guest MrJackson Posted September 28, 2006 Posted September 28, 2006 Corzi... ma rog... vorbim noi pe privat.
rocker_no Posted September 29, 2006 Posted September 29, 2006 Multam de lamurire, dar cred k mai bine raman la niste ernie ball-uri mai groase, nu ma duc chiar la un 7 string set.
Recommended Posts