www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Sintetizator chitara

Guest Morrigan

Recommended Posts

Guest Morrigan

Acum cateva luni am vazut eu in muzica un sintetizator roland de chitara si vreau sa stiu si eu care e diferenta dintre un sintetizator si un procesor, ca sa nu mor prost.

procesorul scoate o varietate de sunete de chitara, iar sintetizatorul, pe calea midi scoate din chitara toate sunetele posibile. cele de chitara nu sunt de obicei tare reusite, in schimb cele de keyboard, synth-uri, pian, pipes, bas, coruri de voci, sax etc sunt ok, unele foarte reusite.

• 1 month later...

e bine ce ai scris...

un sintetizator de chitara preia sunetul de la chitara, transforma in semnale midi (note) si canta cu ce poate el...e o inventie pt chitaristi care vor sa cante si alte chestii, dar nu stiu clape (utilizarile ar fi multiple..dar asta e prima care imi vine in minte)

Doneaza cineva? Il vreau eu...

Am cantat pe asa ceva.

E extraordinar de bun pentru instrumente cu pitch. :)

Adica eu cantam la chitara si din synth iesea un saxofon de ... :) ai fi zis ca e real.

Un procesor de chitara iti modifica sunetul chitarei, cel al corzilor.

Un procesor de MIDI iti transforma sunetul in note si alte informatii midi pentru a putea interpreta ceea ce am scris mai sus.

Idee este ca la o clapa ai pitch bend (rotita aia din stanga) pentru a face glisarea catre alta nota dar daca vrei sa faci doar 4 come?

e cam greu sa stapanesti rotita aia asa de bine ...

asa ca daca intinzi coarda iti va iesi un solo de violoncel sau sax sau alt instrument fretless care suporta (sau nu !!!) de toata frumusetea.