Guest alleex Posted May 20, 2012 Posted May 20, 2012 Va salut, Recent am avut placerea sa cunosc cateva persoane ce stiu sa cante la chitara, moment in care mi-am dat seama ca vreau neaparat sa invat si eu. Momentan cunostiintele mele despre chitara sunt aproape 0, stiu doar putina teorie iar practica e plan de viitor, am momentan o chitara acustica pe care pot exersa, problema este acum... cum sa incep ? Am participat la 1-2 lectii de chitara dar nu e suficient, vreau sa exersez zilnic (sau aproape) doar ca am nevoie de un ghid/ program sau ceva asemanator, cum poti invata singur instrumentul asta ?
Guest Qubix Posted May 20, 2012 Posted May 20, 2012 Fa rost de cursul Learn and Master Guitar, si fa-l cap coada.
Sympthom Posted May 20, 2012 Posted May 20, 2012 Simplu... foloseste : https://www.google.ro/ si http://www.youtube.com/ 1
mike_KidLazy Posted May 20, 2012 Posted May 20, 2012 (edited) Fa rost de cursul Learn and Master Guitar, si fa-l cap coada. Recomand . O sa ti se para greu, cel putin la inceput, dar merita efortul si rabdarea. Edited May 20, 2012 by mike KidLazy
Guest Qubix Posted May 20, 2012 Posted May 20, 2012 Recomand . O sa ti se para greu, cel putin la inceput, dar merita efortul si rabdarea. Greu e putin spus, nu stiu altii cum sunt ,dar eu am stat la nenorocita aia de lectie "Barre chords on the 6th string" aproape 2 luni. Bine ca nu exersam zilnic, recunosc, dar E-shape sus (Fsus in special), e moartea pasiunii. http://www.vplay.ro/watch/v4zxrend/ La 34:20 e un exercitiu cu asta. Interesant e ca le face doar pe clasica sau pe electrica, eu mi-am rupt mainile pe acustica. Dar nah...
mike_KidLazy Posted May 21, 2012 Posted May 21, 2012 Stiu ca e super greu. La mine e si mai greu totul, pentru ca eu stiam deja ceva chitara cand am dat de cursul asta. Si dupa ce am trecut de prima lectie mi-am dat seama ca mai tot ceea ce invatasem, invatasem gresit... si nu e deloc usor sa te dezveti de obiceiurile proaste pe care le-ai avut timp de cativa ani... Deh, asa e cand inveti fara profesor... si acum ma mai chinui. Imi doresc numai sa am timp cat sa pot exersa tot ce e acolo...
Guest Qubix Posted May 21, 2012 Posted May 21, 2012 Stiu ca e super greu. La mine e si mai greu totul, pentru ca eu stiam deja ceva chitara cand am dat de cursul asta. Si dupa ce am trecut de prima lectie mi-am dat seama ca mai tot ceea ce invatasem, invatasem gresit... si nu e deloc usor sa te dezveti de obiceiurile proaste pe care le-ai avut timp de cativa ani... Deh, asa e cand inveti fara profesor... si acum ma mai chinui. Imi doresc numai sa am timp cat sa pot exersa tot ce e acolo... Dap, daca reusesc sa termin cursul asta, o sa dau bere la juma' de Bucuresti....o sa curga Heineken pe Dambovita ) E enorm de lucru la exercitii, si trebuiesc repetate in draci. Ceea ce am "descoperit" (ma rog, altii o stiau de la inceput, la mine mai greu ) ) a fost ca trebuie sa tii barre-ul EXTREM de aproape de fret, si atunci nu tre sa mai apesi atat de tare. Nah, din greseli invata omu' ... Daca vrei, dupa ce-l faci pe asta, pune mana pe Learn and Master Blues Guitar, are 6 lectii, si e axat pe blues. Superb si ala, da inca mai am de tras la blestematia asta.
Recommended Posts