www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Grim And Frostbitten Thought


Grim
 Share

Recommended Posts

Salut si felicitari pentru reusita!

 

Parerile mele ar fi asa:

- nu prea se aude chitara, doar in prima sectiune un pic; in rest, un neexperimentat ar putea fi cu usurinta convins ca nu e nicio chitara acolo. Daca asta ai vrut, sa fie cit mai mascata, integrata (ascunsa?) in fundal, ti-a iesit. Daca nu, da-i mai tare, mai adauga ceva medii, poate mai scoate un pic din inalte.

- nu-mi place faptul ca ai niste sectiuni foarte bine delimitate in piesa; fade-out, aproape tace totul si apoi reincepe cu alta idee sau reluarea uneia dinainte; din nou, poate asa ai vrut, dar daca intr-o piesa de nici 3 minute ai aceste delimitari, dupa parerea mea, dauneaza mult continuitatii, firului (epic sau liric :) ). E oarecum greu sa imbini idei intr-un mod armonios, am incercat si eu, avind citeva riff-uri, sa le imbin intr-o piesa, sa fie cit mai 'fluida'. Inca nu am reusit :)

- e un pic saraca piesa. Na, de la atmospheric black metal nu poti cere mai mult. DAR, dca te-ai avintat un pic in directia simfonica, cu violoncelul si ce coarde ai mai pus, ai fi putut indrazni un pic mai mult: cu pad-uri, synth-uri sau si mai lungi pasaje de coarde. Dupa gusturile mele, ici-colo, mai ales in ultima sectiune, ai fi putut introduce pasaje cu arpegii rapide, ori de chitara clasica, ori de pian, clavecin, ceva... Cum mai face Mike Akerfeldt in unele 'pauze' sau 'bridge-uri'.

 

In concluzie, tot ce ti-am scris e, mai mult sau mai putin, de gustibus. Daca asa ai vrut sa iasa, foarte bine si felicitarile mele! Daca parerile mele ti se par indreptatite si iti dau idei, iar bine.

 

In orice caz, continua si va fi bine!

Adi

Link to comment
Share on other sites

Multam. Sectiunile bine delimitate sunt datorate lipsei de experienta in editare (si inregistrare). Probabil cu timpul am sa fac fluiditatea mai accentuata decat in momentul de fata. Este un minus si sunt constient de acest lucru. Inca lucrez la tonul chitarii. As putea spune ca evolueaza intr-un sens ce imi place, insa nu pot avea prea mare pretentie la echipamentul curent. In momentul de fata sunt multumit de el, insa cu ocazia schimbarii acestuia o sa am si eu alte asteptari.

Multumesc pentru parereri!

Cheers!

Link to comment
Share on other sites

Multam. Sectiunile bine delimitate sunt datorate lipsei de experienta in editare (si inregistrare). Probabil cu timpul am sa fac fluiditatea mai accentuata decat in momentul de fata. Este un minus si sunt constient de acest lucru.

 

Sincer să fiu, cred că este un minus datorat compoziţiei. Adică nu cred că editarea ar putea rezolva aşa ceva. Ce să-i faci, altceva decît un fade in-out, din editare? De-aia zic, cred că e vorba de compoziţie, lipsa de fluiditate decurge din lipsa ideilor de legătură. Cred eu.

 

Inca lucrez la tonul chitarii. As putea spune ca evolueaza intr-un sens ce imi place, insa nu pot avea prea mare pretentie la echipamentul curent. In momentul de fata sunt multumit de el, insa cu ocazia schimbarii acestuia o sa am si eu alte asteptari.

 

Acuma na, zic şi eu ca toată lumea de aici de pe forum: există destule şmecherii post-rec, adică poţi avea un echipament software bun, fără îndoială. Nu sînt în măsură să dau sfaturi de mixaj şi editare post-rec (după cum ai văzut şi la Evisceration Plague pe care l-am updatat - nicio modificare post-rec :) ), dar am tot auzit de-alde Amplitube, Guitar Rig şi altele care te pot ajuta să ai un sunet surprinzător de bun.

 

Dacă vrei să te rezumi la echipament hardware, adică să investeşti în echipament ca şi cum ai fi un "live kinda guy", nu unul de studio, atunci merită să o faci, dar înregistrarea să se facă, apoi, cu un microfon. Că dacă nu, degeaba îţi sună bine live, dacă înregistrezi în calculator cu un procesor amărît sau o placă de sunet on-board, nu mai bagi printr-un DAW (sau bagi, dar nu schimbi nimic), tot n-o să fii mulţumit.

 

Succes!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.