www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Line6-ToneCore


teckus

Recommended Posts

Dupa ce am ascultat o gramada de distorsuri(si pe viu si sampler-uri de pe net), am ramas uimit de Line6- UberMetal. La ei pe site exista un "interactive demo" cu diverse combinatii de pedale(mi-au placut in special alea de la UberMetal) si tot butonand si visand mi-am facut un pedalboard "virtual" care desi nu exista in "interactive demo" cred ca este pedalboardul perfect pentru mine :)

 

post-321-1153061935_thumb.jpg

 

Desi am mai "auzit" pareri de spre UberMetal c-ar fi sau n-ar fi digital(desi eu nu cred ca este), nu conteaza prea mult pt. ca suna de "intepenesti"(pt. iubitorii de metale grele).

 

Intrebarea mea este: oare ce merita mai mult un procesor(POD XT Live, BossGT6-GT8 etc.) sau pedalboardul de mai sus? Daca ne luam dupa pret varianta procesorului ii mult mai ieftina(pedalele din setup-ul de mai sus costa in romania 733euro), dar oare un procesor suna cum suna lantul de pedale de mai sus?

Astept pareri.

 

Uite si un mic demo video la UberMetal aici.

Link to comment
Share on other sites

Am la test toate modulele de Tone Core. Toate sint digitale si se bazeaza pe tehnologia inclusa in POD-urile XT. Deci, daca te gindesti sa-ti faci un lant de asa ceva, tine minte ca o sa ai cite 2 conversii (analog/digital si digital/analog) de fiecare. Ele, in parte, suna foarte bine, dar, "insumate" mai mult de 2 nu dau un sunet la fel de viu, de clar, precum un POD XT sau un Tone Port, care fac o singura conversie analog/digital, apoi proceseaza multiefect, dupa care fac conversia digital/analog. In opinia mea, asta este singura scadere a unei configuratii de pedale Tone Core, care, fiecare in parte, suna de intepenesti.

Mai degraba, mi se pare ca merita sa folosesti una, 2, maxim trei Tone Core simultan in acelasi lant, impreuna cu altceva analogic in concert sau la repetitii, unde nu se va simti ca "insumezi" pedale digitale multiple, dar in studio nu este o solutie eleganta.

Revenind la Uber MEtal, asta este pedala care m-a cucerit si pe mine. Poti obtine cu ea tonuri exceptionale de metale dure si extrem de dure. Practic, daca pui un Uber Metal in fata unui amp clean, printr-un cab 4x10 sau 4x12 vei suna ca un riff god. Nu prea mi se pare de solo aceasta pedala, este, in opinia mea, pentru chitara ritm, dar este geniala pentru asta. Ti-o recomand din toata inima.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.