www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

placa sunet


Guest topor
 Share

Recommended Posts

RTAS inseamna Real Time Audio Suite si este un format proprietar de plugin-uri, creat si detinut de Digidesign. Din acest motiv, plugin-urile RTAS functioneaza numai cu aplicatiile compatibile RTAS, produse de Digidesign, cum ar fi seria de Pro Tools. Programul Pro Tools functioneaza atit pe placile de sunet Digidesign, cit si pe cele M-Audio. Pentru placile de sunet M-Audio se poate folosi numai varianta M-Powered a programului Pro Tools.

ASIO este un format de drivere, si drivere ASIO suporta toate placile profesionale sau semiprofesionale pentru facut muzica. Inclusiv cele M-Audio - cel mai bine mergi pe astea, ca au suport pentru ASIO si pentru Pro Tools M-Powered.

DSI... ? Doesn't ring any bell...

CoreAudio - poate cineva cu Mac sa-ti explice, dar, daca nu ma insel, CoreAudio sint driverele audio pentru sistemul de operare Mac OS X. Placile M-Audio au drivere CoreAudio.

Dar, atentie, driverele ASIO si cele CoreAudio se exclud reciproc - ASIO este numai pentru Windows, CoreAudio este numai pentru Mac-uri.

Anyway, poti observa ca placile M-Audio sint singurele care au toate aceste trei cerinte ale tale - suport pentru plugin-uri RTAS si drivere ASIO sau CoreAudio. Asta daca nu vrei sa-ti cumperi direct o placa Digidesign, dar in cazul acesta nu iti recomand sa-ti iei mai putin decit o Digi 002, pentru ca MBox 2 nu prea merita.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.