www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

as manca la pranz niste mititei...


 Share

Recommended Posts

da` n-ar fi mai bine sa te apuci si tu de ceva serios? credeam c-ai inteles de prima data. :)

 

Pai nu inteleg nici acum :) Eu ma ocup cu programarea, daca asta vrei sa intrebi :) Muzica e hobby. Ce zici tu, sa ma las de muzica adica ? Prin asta vrei sa traduc cele cateva cuvinte de mai sus ale tale ?

Edited by gicacontra
Link to comment
Share on other sites

singura mea intrebare este: noi ce vina avem? :)

 

Ehhh, ai cam depasit limita bunului simt, ce sa fac, asta e, e forum public :)

 

Ok, deci precizez, nu pretind ca as fi bun, nici nu ma raportez la cine stie ce muzicieni, sunt doar un om interesat de cantatul la bas, am si eu o trupa acolo, am auzit si destule inregistrari mai proaste ale altora, dar niciodata nu sunt de parere ca ar trebui sa jignesc si sa dau cu tifla, ci sa incurajez. Asta e mentalitatea mea cred.

 

De aia nici nu am inteles ce ai vrut StratMan sa zici cu intrebarea aia, nu e cum gandesc eu :) Ti-am vazut mai demult video-ul atasat pe rgc si voiam sa iti zic atunci ca stii sa canti, bravos, nu ma omor dupa ce canti tu acolo, dar totusi apreciez partile bune la toti.

Edited by gicacontra
Link to comment
Share on other sites

@gicacontra-dragul meu, se vede treaba ca tie iti trebuie un desen ca sa pricepi! atunci cand postezi o piesa si ne intrebi ce parere avem, spune-ne si referitor "la ce" anume din piesa sa fim atenti, cel putin in ceea ce te priveste! si tu continui in acelasi mod, cu alta piesa si eu te intreb, in final (nestiind ce fel de teste vrei sa faci cu noi), "ce vina avem?". chiar trebuia sa ghicim ca tu canti la bas acolo si din cauza asta intrebi? tocmai pentru ca este un forum public, ne putem exprima liber parerea (mai mult sau mai putin caustic) si nu stiu, zau, cu ce am depasit limita bunului simt, sau este de bun simt chestia cu ghicitul?

 

revenind la subiect, acum pot sa-mi exprim o parere: piesele sunt de o banalitate deranjanta (asta este si motivul pt. care te-am sfatuit sa te apuci de lucruri mai serioase, dar acum, nu consider, in principal, ca e vina ta) dar tu canti chiar bine cu basul acolo!

 

ps

referitor la ce am cantat eu acolo, nu s-a postat nimic cu mine in afara de niste poze, asa ca incearca, inca o data, sa fii ceva mai atent! no offence. :)

Edited by StratMan
Link to comment
Share on other sites

ps

referitor la ce am cantat eu acolo, nu s-a postat nimic cu mine in afara de niste poze, asa ca incearca, inca o data, sa fii ceva mai atent! no offence. :)

 

Pai parca am facut download la un video in format rar, 2 volume, nu erai tu oare ? Canta un tip cu ochelari la o chitara stratocaster B) Zicea ca tocmai facuse rost de o camera video ? In fine, daca nu erai tu, atunci scuze, am uitat poate cine era.

 

Referitor la piese, ce era asa greu sa te exprimi ca un specialist ? Tragi asa niste comentarii cel putin dure la adresa tuturor care au cantat in piese, pt ca nu era nimic specificat, nu te-ai referit la nimic anume, ci parca la tot. Si repet, am ascultat multe samples, unele mai putin reusite, insa nu erau insotite de comentarii de genul StratMan de mai sus :)

 

Frate-meu e cel de la chitara, asa ca nu mi-e indiferent :) Daca ai ceva de zis la adresa chitarii, basului, tobei esti binevenit, dar fa-o te rog ca un specialist, cu argumente din domeniul asta. Merci pt aprecieri la adresa basului, nu sunt cine stie ce, am o tona de invatat, dar recunosc ca ma simt bine cand ii place cuiva si ma simt prost cand e detestat, dar macar sa inteleg ce e gresit, sau se poate imbunatati si eventual cum anume, nu ?

 

Merci, pace ! :(

Link to comment
Share on other sites

Ok, deci o prima remarca tehnica asupra pieselor ar fi simplitatea exagerata. Am notat si vom incerca sa diversificam cumva, acum nu as sti cum, poate ne dati sugestii ?

 

Tot ce e in piesele pe care le atasez este de discutat, chiar daca eu sunt numai cel de sub bas, ma intereseaza tot ce e legat de ceea ce canta trupa noastra amarata :)

 

Numai sa fiti rezonabili si nu ne "desfiintati", ca imi puteti strica o seara :)

Link to comment
Share on other sites

Guest dau.bine

Sall Gica

Sincer, ... cadente banale , ton de "Casa Studentilor"....Man , nu te lasa descurajat...de asta exista critici...

Salutari

Catalin

Edited by dau.bine
Link to comment
Share on other sites

@gicacontra-stai linistit, nu este nici o problema personala, pana la urma fiecare dintre noi a inteles ceea ce avea de inteles. ; sincer, iti spun, insa, nu te astepta doar la laude. nu de alta, dar tu singur ai recunoscut ca e vorba de un forum public, nu? succes!

Edited by StratMan
Link to comment
Share on other sites

Ok, va multumesc, incep sa se adune criticile constructive :(

 

Deocamdata cu sunetul nu stiu ce pot face, ca e ceea ce se aude la sala, ba chiar influentat de pozitionarea recorder-ului. Sculele nu sunt rele, avem 1 chitara Field ( dupa ce aflam ce doze are pe ea poate ii punem ceva de firma :) ), un bas Aria Pro II ( maple neck, basswood body ) bine uscat ca si lemn ca e din '77 :) + un SansAmp Bass Driver DI Programmable ( se aude pe inregistrarea "old man", pe "low level" e basul gol :) ). Basul canta de la piesa "old man" incoace pe un amp Fender Rumble 100.

 

Mai avem acum de cumparat ceva efecte de chitara, deocamdata cantam printr-un Behringer V Ampire. Ideea cu pedalele analogice a picat, frate-meu nu s-ar baga la ansamblat lantz de pedale si nici nu are bani de statie pe lampi pt acasa. Poate luam un procesor cat mai serios sau un SanAmp, desi avem niste intrebari referitoare la posibilitatile de a varia sunetele cam restranse. De pilda un Tri-A.C. are sunet de distors, de clean, insa ce faci la solo cu el ? Era bun la solo sa fie cuplat cu un reverb de exemplu.

Link to comment
Share on other sites

dumnezeule! cine v-a bagat voua in cap ca numai amp-urile pe lampi sunt bune? sunt o gramada de amp-uri solid state de o calitate excelenta, pe care canta si o gramada de profesionisti. luati-va scule care sa sune bine si sa se potriveasca intre ele! ca un exemplu: sans-amp-ul, nu face scule solid state care reproduc tot ceea ce este necesar pt. un anumit buget? :)

Link to comment
Share on other sites

dumnezeule! cine v-a bagat voua in cap ca numai amp-urile pe lampi sunt bune? sunt o gramada de amp-uri solid state de o calitate excelenta, pe care canta si o gramada de profesionisti. luati-va scule care sa sune bine si sa se potriveasca intre ele! ca un exemplu: sans-amp-ul, nu face scule solid state care reproduc tot ceea ce este necesar pt. un anumit buget? :(

 

Pai da, ziceam de amp pe lampi care era cam obligatoriu daca mergeam pe pedale analogice Boss, asa am inteles, pe lampi suna cu adevarat bine :)

Insa deoarece nu ne permitem un amp pe lampi pt studiul la domiciliu si deplasari ( stii, unii chitaristi din aia mari se bazeaza de-a dreptul pe efectele din amp, nu mai cara diverse pedale ) ne-am gandit sa abordam o solutie ieftina care sa sune bine, adica ceva gen SanAmp sau un procesor cat mai reusit :)

 

SansAmp ar fi destul de convenabil, sa ai cam acelasi sunet si acasa pe PC, si la sala, si pe scena. Am fost la o proba la un Guitar Shop, s-a pus chitara pe un SansAmp GT2 parca, s-a bagat apoi pe un amp solid state cu corectiile la 0 si intr-adevar sune foarte bine. Adica distors + clean. In schimb pt un pasaj de solo ar fi nevoie de niste adaugiri, s-a dat nitel reverb din butonul amp-ului si sunetul de solo a devenit mai bun :) Aici e soparla, cum sa folosesti un SansAmp astfel incat sa ai chiar toate tonurile necesare ? ( distors, clean, solo ). Ma refer la solo de ala ascutit, cu sustain, clar ( dau ca exemplu solo-urile din RHCP - Scar Tissue ), nu obtinut doar prin chinuirea presetului de distors.

Link to comment
Share on other sites

Hmda, e greu sa nu incerci sa afli parerea altora :)

Aici am pus o bucatica mai veche a noastra si apoi o incercare mai veche a lui frate-meu, la chitara. Mereu am vrut sa intreb pe cineva de ideea asta :)

Tonul de chitara stiu, e amarat, abia de acusi o sa aiba un sunet mai bun...

Ultima_zi___lucru___1___01.mp3

MARCO_FreeAgain_1.mp3

Link to comment
Share on other sites

toba de pe Free Again e facuta in Fruity Loops :) suna binisor... uhm... mai aveti nevoie de om cu versuri ? eu stau in Constanta... dar... le am cat de cat la versuri... si as fi bucuros sa va ajut :)

Link to comment
Share on other sites

toba de pe Free Again e facuta in Fruity Loops :( suna binisor... uhm... mai aveti nevoie de om cu versuri ? eu stau in Constanta... dar... le am cat de cat la versuri... si as fi bucuros sa va ajut :)

 

Salut,

 

Multumesc pt oferta ! Situatia e cam asa, am primit niste versuri de la Dumi, dar nu le-am putut folosi mai departe fiind 0 la capitolul integrat poezie in muzici... Adica e mare lucru ca am primit acele versuri insa fara a sti cum sa tai din piesa, unde intra strofa, unde intra refrenul, cum sunt cantate acele versuri nu am putut avansa :) Adica fara mura in gura nu am facut inca nimic :)

Mai nou am primit o alta oferta de la cineva din acelasi oras ( Algernon ), l-am invitat la sala si acolo sper ca ne va fi mai usor sa intelegem cum vrea sa iasa piesa cu versuri. Nu e vocal, insa se va stradui sa ne exemplifice, plus ca are si cunostinte de chitara. Sa speram ca va fi bine in sfarsit, sa cantam si noi cu voce.

Nu as refuza si ajutorul tau bineinteles, dar daca ai putea exemplifica in materiale audio ce vrei sa faci ar fi grozav. Adica iti dam libertatea sa tai piesele in bucati, sa iti imaginezi eventual si alte pasaje de bridge, le pui cap la cap si torni versurile peste ele, asa incat un vocal sa le poata folosi direct. Se poate ? B)

Edited by gicacontra
Link to comment
Share on other sites

Revino te rog cu ceva piese cap coada.. este greu sa dai o parere doar pentru cateva masuri cantate. Imi place cum tragi cu bass-ul... Genul abordat este mai usurel sa zic asa.. piesele insa se pot dezvolta iar primul pas catre asta ar fi sa completati trupa cu oameni... Apoi par piese pentru voce, cu texte bune se poate schimba radical mesajul vostru. Bafta si nu te supara pe StratMan... cam are dreptate.. cu un mic intro al trupei si al conditiilor in care inregistrati... genul abordat... si oarece amanunte despre proiectul vostru.. ai fi evitat discutiile cu pricina.

Link to comment
Share on other sites

@gicacontra-mare surpriza! bass-ul tau, din fotografie, este chiar gibson grabber sau doar o copie? ;)

 

Hehee, un cunoscator ? Ma bucur, imi plac basurile astea, e doar o copie bine lucrata de Gibson Ripper. Se cheama Aria Pro II model PE 200, e facuta in Japonia prin 77, cica ar fi o copie fidela si de buna calitate, lucrata pe atunci de Matsumoku, constructoru ala japonez ;) Vreau un Ripper original, dar sa vad cum il iau din SUA... Oricum, lemnu e maple la neck, basswood la body, cheile nu se dezacordeaza, nu are probleme de sensibilitate :) si dupa atatia ani e aproape intact.

 

Revino te rog cu ceva piese cap coada.. este greu sa dai o parere doar pentru cateva masuri cantate. Imi place cum tragi cu bass-ul... Genul abordat este mai usurel sa zic asa.. piesele insa se pot dezvolta iar primul pas catre asta ar fi sa completati trupa cu oameni... Apoi par piese pentru voce, cu texte bune se poate schimba radical mesajul vostru. Bafta si nu te supara pe StratMan... cam are dreptate.. cu un mic intro al trupei si al conditiilor in care inregistrati... genul abordat... si oarece amanunte despre proiectul vostru.. ai fi evitat discutiile cu pricina.

 

Merci pt interes !

Nu mai sunt suparat pe StratMan, atunci insa am fost nitel socat de mesajul tip "lasa-ne" :)

O sa incercam sa mai "pacalim" niste oameni sa cante cu noi, acum tocmai am pornit o colaborare cu Algernon pentru versuri, ne trebuie un vocal cat de curand care sa cante la sala ceea ce se va produce ( bineinteles ca daca vine cu idei e bine venit, doar ca pana acum ceva timp am dat peste vocali care nu compuneau nimic ).

Revin cu ceva mostre mai noi, sper sa am si ceva complet, dar abia acum avem primele versuri.

Aaa, si uitasem, si un chitarist bun ne mai trebuie, dar nu vrem sa ne bage in metale :) Un chitarist care sa contribuie la dezvoltare pornind de la "atmosfera" curenta :( Las ca dam anunt acusi, daca nu se supara nimeni B)

 

Bafta !

Edited by gicacontra
Link to comment
Share on other sites

@gicacontra-ai dreptate, am facut o mica confuzie, este vorba de o copie dupa modelul gibson ripper L9S, nu dupa grabber. batranetea, ce sa-i faci. nu le mai tin nici eu minte, de la prima vedere, pe toate. oricum, vreau sa-ti spun ca, chiar daca este o copie, ai o chitara valoroasa pt. ca nu multe firme s-au apucat sa faca astfel de copii, dupa astfel de modele. astazi, putini sunt cei care isi mai aduc aminte de modelele astea, care au facut furori la vremea lor, pentru sunetul lor de o deosebita calitate (la original si corpul e tot din maple). acum, dupa ce m-ai corectat, mi-am adus mai bine aminte ca pe un astfel de model de gibson canta si basistul de la "the band", de acolo provenind , probabil si mica confuzie de care spuneam. oricum, a fost o surpriza deosebit de placuta si sunt convins ca acest bass contribuie si el, la sunetul bun pe care-l obtii in cantarile pe care le-am auzit. iti urez sa-l canti cu mult succes in continuare si scuze pentru off topic, dar la asa ceva (recunosc ca sunt mare pasionat), chiar ca, nu m-am putut abtine! :)

Link to comment
Share on other sites

@gicacontra-ai dreptate, am facut o mica confuzie, este vorba de o copie dupa modelul gibson ripper L9S, nu dupa grabber. batranetea, ce sa-i faci. nu le mai tin nici eu minte, de la prima vedere, pe toate. oricum, vreau sa-ti spun ca, chiar daca este o copie, ai o chitara valoroasa pt. ca nu multe firme s-au apucat sa faca astfel de copii, dupa astfel de modele. astazi, putini sunt cei care isi mai aduc aminte de modelele astea, care au facut furori la vremea lor, pentru sunetul lor de o deosebita calitate (la original si corpul e tot din maple). acum, dupa ce m-ai corectat, mi-am adus mai bine aminte ca pe un astfel de model de gibson canta si basistul de la "the band", de acolo provenind , probabil si mica confuzie de care spuneam. oricum, a fost o surpriza deosebit de placuta si sunt convins ca acest bass contribuie si el, la sunetul bun pe care-l obtii in cantarile pe care le-am auzit. iti urez sa-l canti cu mult succes in continuare si scuze pentru off topic, dar la asa ceva (recunosc ca sunt mare pasionat), chiar ca, nu m-am putut abtine! :)

 

Da, Gibson Ripper a fost unul din cele mai bune chitari bas ale lui Gibson, sincer nu stiu de ce ar fi considerat inferior unui Fender, insa asa au fost vanzarile, iar acu Ripper si Grabber sunt cica instrumente subevaluate, de f buna calitate, impreuna cu vechile Aria Pro II ( eu am :) ), Squier japoneze de prin '80 si alte cateva, am un articol strain pe tema asta.

 

Ma gandeam sa imi iau vreodata un Ripper tot de asta natur, dar l-as incerca si pe fratele lui negru ( solid alder body, maple neck, ebony fingerboard ). Pana atunci am acest "Ripper" japonez :)

 

Am sunet bun ? Multumesc pt apreciere ! Nu stiu sa imi fac sunetul, insa folosesc acest bas urmat de un SansAmp Bass Driver Programmable si apoi vine un amp Fender Rumble 100, cu toate corectiile la 0 si fara boost. SansAmp-ul era ceea ce ii trebuia basului meu cam vechi, adica un intaritor :( Ii da putere, ca saracu bas e cu doze pasive si de output mic cred.

post-1760-1155073053_thumb.jpg

post-1760-1155073095_thumb.jpg

post-1760-1155073130_thumb.jpg

post-1760-1155073224_thumb.jpg

Edited by gicacontra
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.