Guest _Iustin_ Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 Interesant, dar nu cred cã aº apãsa pe bara de tremolo de fiecare datã când întind coarda. ªi nici la solouri mai complicate unde se foloseºte ºi tremolo-ul ºi întinsul corzilor nu ar merge ideea. Parcã mai bine e sã te dezacordezi puțin (se poate compensa prin schimbarea prãguºului ºi a pieselor care rețin corzile cu piese din grafit sau tusq) decât sã apeºi în jos pe bara de tremolo de fiecare datã. Se poate folosi ºi un component gen hipshot tremsetter ca sã aducã tremolo-ul exact la loc. Lutierul e bun, are un site cu multe informații despre chitarã, lemne, componente. Pare-se cã ține ºi cursuri de lutierie. Ideea e cã omul ºtie ce zice. Unii chitariºti pun mai multe arcuri la tremolourile unde poți doar sã apeºi pe ele, nu sã ºi întinzi corzile cu ele, mai ajutã ºi asta.
Draykor Posted May 4, 2011 Author Posted May 4, 2011 Personal nu imi place trem-bar-ul, dar tipul mi-a atras atentia intamplator si am fost foarte curios, stiind ca in general cele vintage dezacordeaza cel mai tare/repede corzile. Oricum pare fain, cred ca tehnica se poate mula bine pe anumite stiluri de a canta. Alte pareri?
alinu_tau Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 (edited) S-a mai discutat. Un ROLLER NUT la grif si un reglaj bun la cele 6 suruburi cu care e prins tremolo-ul de corp si al arcurilor fac minuni. Si inca un lucru destul de important e ca placuta tremolo-ului sa nu frece in pickguard nici cand e in poz 0 si nici apasata in jos la max. Edited May 5, 2011 by alinu_tau
Recommended Posts