Guest manutza Posted December 27, 2010 Share Posted December 27, 2010 (edited) chitara cea noua cred ca are saddle-ul prea inalt am luat masuratori de la chitara unui prieten si toate au dat lafel doar saddle-ul meu e mai mare cu mult.....si asta mareste spatiul grif-corzi... mi-am luat un saddle nou de marimea prietenului si acum doresc sa il pun pe chitara(clasica) si am niste intrebari: 1-saddle-ul este lipit cu ceva acolo unde sta? 2-daca vreau sa il inlocuiesc trebuie sa scod corzile sau doar sa le dezvart putin inca o intrebare care se abate cu mult de la subiect....care este acordejul standard? Multumesc anticipat!!! Edited December 27, 2010 by manutza Link to comment Share on other sites More sharing options...
dgeekoo Posted December 28, 2010 Share Posted December 28, 2010 Saddle-ul nu se lipeste este tinut la locul lui de catre corzile tensionate. Poti schimba fara sa scoti corzile doar le slabesti putin (sau putin mai mult, cat este nevoie). Acordajul standard: Mi La Re Sol Si Mi E A D G B E [de la cea mai de jos (groasa) coarda pana la cea mai de sus (subtire)] E2 A2 D3 G3 B3 E4 (cifrele semnifica octava) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts