Guest manutza Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 (edited) chitara cea noua cred ca are saddle-ul prea inalt am luat masuratori de la chitara unui prieten si toate au dat lafel doar saddle-ul meu e mai mare cu mult.....si asta mareste spatiul grif-corzi... mi-am luat un saddle nou de marimea prietenului si acum doresc sa il pun pe chitara(clasica) si am niste intrebari: 1-saddle-ul este lipit cu ceva acolo unde sta? 2-daca vreau sa il inlocuiesc trebuie sa scod corzile sau doar sa le dezvart putin inca o intrebare care se abate cu mult de la subiect....care este acordejul standard? Multumesc anticipat!!! Edited December 27, 2010 by manutza
dgeekoo Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 Saddle-ul nu se lipeste este tinut la locul lui de catre corzile tensionate. Poti schimba fara sa scoti corzile doar le slabesti putin (sau putin mai mult, cat este nevoie). Acordajul standard: Mi La Re Sol Si Mi E A D G B E [de la cea mai de jos (groasa) coarda pana la cea mai de sus (subtire)] E2 A2 D3 G3 B3 E4 (cifrele semnifica octava)
Recommended Posts