www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

E Greseala De Tipar?

Recommended Posts

Guest manutza
Posted

in cartea de muzica la imnul romaniei vine asa:

Si(de sub doul de jos)-mi-fa-sol-la-si-mi-mi.....

in loc de primul Mi nu ar trebui Mi#?

Posted (edited)

in cartea de muzica la imnul romaniei vine asa:

Si(de sub doul de jos)-mi-fa-sol-la-si-mi-mi.....

in loc de primul Mi nu ar trebui Mi#?

http://upload.wikime...28page_3%29.png

uite partitura piesei , incepe ca mai toate imnurile cu un salt de cvarta si singura nota alterata in scriptura asta este fa ,in urcare prin indicatia de la armura ,asadar fa # . in principiu, mi # desi exista in teorie,nu prea este folosit decat in mod exceptional,el fiind enarmonic cu nota fa.

unde mai pui ca intervalul si - mi# ar fi o cvarta marita,ori un imn e facut sa te imbarbateze,nu sa te zgarie pe urechi inca de la inceput :lol:

Edited by Squier
Guest manutza
Posted

http://upload.wikime...28page_3%29.png

uite partitura piesei , incepe ca mai toate imnurile cu un salt de cvarta si singura nota alterata in scriptura asta este fa ,in urcare prin indicatia de la armura ,asadar fa # . in principiu, mi # desi exista in teorie,nu prea este folosit decat in mod exceptional,el fiind enarmonic cu nota fa.

unde mai pui ca intervalul si - mi# ar fi o cvarta marita,ori un imn e facut sa te imbarbateze,nu sa te zgarie pe urechi inca de la inceput :lol:

multumesc de ajutor.

Guest Aron Virginas
Posted (edited)

Mi# apare teoretic in gamele Fa# major si Do# minor, acestea insa se folosesc foarte rar :o Imnul Romaniei este scrisa in Mi minor si incepe cu o cvarta perfecta, deci Si-Mi.

Edited by Aron Virginas