Metabog Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 http://soundcloud.com/madcoil/eyes-of-a-demon Asta este o melodie pe care am inregistrat-o de mult, dar nu am pus-o pe nicaieri pentru ca nu imi placea atat de mult si nu iesise cum as fi vrut. Azi am zis hai sa-i fac un remix/remaster si sa o scot, ca e ok si sta degeaba pe hard. Nu are nici o legatura cu proiectul meu nou, Abodean Skye, asa ca o consider o piesa sub numele Purity. Piesa s-a numit inainte Ending Note, si ar fi fost ultima piesa pe albumul oficial Abodean, dar nu am fost complet multumit de ea atunci ca demo si nu a ajuns pe CD. Din cauza asta, s-ar putea sa mai apara pe undeva pe internet sub numele celalalt. Mai pregatesc o piesa in stilul asta (adica fara legatura cu albumul), si o sa o pun tot aici cand e gata. Enjoy! Vocea si versurile de amicul meu Will Shaw din formatia Athem, cu niste bucatele vocale si retusuri lirice de mine.
Guest Baumwolle Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 Nu sunã rãu deloc. Ce ne poți dezvãlui din procesul de înregistrare?
Metabog Posted September 14, 2010 Author Posted September 14, 2010 Bre, mai usor cu loudness maximizer-ul pe scari! Vrei sa cistigi razboiul? Altfel, piesa excelenta, asa cum ne-ai obisnuit. "pe scari". Daca vrei, mai uploadez o varianta cu mai multa dinamica. Din pacate exista un motiv pentru care este atat de comprimata. Dupa cum am zis, e o piesa mai veche la care nu am mai avut fisierele componente si era snare-ul mult prea tare. In procesul de a incerca sa dau snare-ul mai incet, am incercat sa-i limitez peak-urile, si in final am ajuns sa o comprim puternic. Inca ma cam enerveaza snare-ul "bam! bam! bam!". Astea (si ce o sa mai pun aici azi/maine) sunt mai la calitate de demo, deci stiu ca suna mai ciudat decat ce am mai pus sample-uri si chestii oficiale. Pe de alta parte, pe mine nu ma deranjeaza chiar asa de mult maximizarea atata timp cat nu se distorsioneaza. Unele melodii mai heavy parca o cer, ca sa obtii pumping-ul ala in ritm. Nu sunã rãu deloc. Ce ne poți dezvãlui din procesul de înregistrare? ok.gif Am zis mai sus cam care e faza cu sunetul. Chitara am tras-o atunci cu un Line6 Pod X3 Live, cu un ton dublu, si doubletracked (deci patru chitari), a la Andy Sneap/Devin Townsend. Nu aveam inca tonul de chitara prea rafinat ca doar ce-mi cumparasem pedala si inca ma jucam cu ea. Era in perioada in care faceam o piesa pe zi si o aruncam in cosul de gunoi, frustrat de ton si de sunet. Initial avea un solo de chitara mai rapid, dar sincer eu nu pot sa zic ca sunt cine stie ce la asta. L-am scos si ne-avand chitara aici am bagat putina orga hammond cu un synth free (cu niste distorsiune). Synth-urile sunt diferite plugin-uri free, si unul facut de mine, in stil Minimoog cu 3 oscilatoare si filtru de 24dB. Daca ar fi dupa mine as scoate toate chitarile si as lasa doar synths. Mersi de critica.
Vladympv Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 la mine nu merge linkul, am incercat de 6 ori :-(
Metabog Posted September 14, 2010 Author Posted September 14, 2010 la mine nu merge linkul, am incercat de 6 ori :-( Hmm... strange. Vad ca altii au intrat. Acum trebuie sa plec dar o sa incerc sa gasesc o solutie cand vin. Poate iti lipseste Java, sau Flash, sau ce foloseste player-ul de pe site?
Metabog Posted September 14, 2010 Author Posted September 14, 2010 (edited) Nu stiu exact care-i faza, dar nu reusesc sa mai fac upload pe RGC, spune ca s-a uploadat, dar nu-mi da voie sa o postez. O sa o mai pun pe last.fm. Here it is: http://www.last.fm/music/Madcoil/Purity+Out-Takes Edited September 14, 2010 by Metabog
Metabog Posted October 10, 2010 Author Posted October 10, 2010 (edited) Inca un one off cu Will Shaw! Si Eyes of A Demon varianta youtube/low quality. Edited October 10, 2010 by Metabog
Vladympv Posted October 10, 2010 Posted October 10, 2010 am ascultat acum Eyes of a demon, desi sunt fan p[rogressive (DT in special sa fiu mai specific) sincer nu mi-a prea placut, sper sa nu te superi pe mine - dar mi s-a parut boring rau...tipu are voce buna l-am mai vaz parca pe youtube cu cei de la Bad salad. BTW Bad salad chiar mi se par progresiv cat in incape sunt convins ca ai muncit mult la piesa asta felicitari pentru efort and all, daca o luam la o creatie de nivel amator/hobby putem spune uaaau. mult succes! Hmm... strange. Vad ca altii au intrat. Acum trebuie sa plec dar o sa incerc sa gasesc o solutie cand vin. Poate iti lipseste Java, sau Flash, sau ce foloseste player-ul de pe site?
Metabog Posted October 10, 2010 Author Posted October 10, 2010 (edited) am ascultat acum Eyes of a demon, desi sunt fan p[rogressive (DT in special sa fiu mai specific) sincer nu mi-a prea placut, sper sa nu te superi pe mine - dar mi s-a parut boring rau...tipu are voce buna l-am mai vaz parca pe youtube cu cei de la Bad salad.BTW Bad salad chiar mi se par progresiv cat in incape sunt convins ca ai muncit mult la piesa asta felicitari pentru efort and all, daca o luam la o creatie de nivel amator/hobby putem spune uaaau. mult succes! Thanks de feedback. Sunt sigur ca e multa lume care nu are impresii bune, dar nu poti sa ai numai fani. Eu nu prea mai sunt mare fan DT si nu ma mai intereseaza asa mult tehnica, pentru mine partea instrumentala a devenit mai multe secundara in tipul asta de muzica. Nu cred ca a cantat cu Bad Salad (nici nu am auzit de ei), canta cu o formatie numita Athem. Nu am muncit cine stie cat la asta, e o melodie facuta in timpul liber si mai mult de fun, dovada ca nu am considerat-o parte din Abodean Skye, pentru ca nu e chiar la fel de rafinata. Edited October 10, 2010 by Metabog
Vladympv Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 corect , bine spus: nu poti sa ii multumesti pe toti, depinde de asteptari Bad salad nu sunt foarte cunoscuti, acum vor lansa doar primul album. un mic demo cu o piesa de pe viitorul album, cam asa suna "asteptarile" mele ca ex legat de un progressive (vocea nu e tocmai ce imi palce dar merge) intradevar Will Shaw a avut o colaborare (dupa cum e trecut in descrierea din link) doar cu fondatorii Bad Salad , fratii Campos :-) Thanks de feedback. Sunt sigur ca e multa lume care nu are impresii bune, dar nu poti sa ai numai fani. Eu nu prea mai sunt mare fan DT si nu ma mai intereseaza asa mult tehnica, pentru mine partea instrumentala a devenit mai multe secundara in tipul asta de muzica. Nu cred ca a cantat cu Bad Salad (nici nu am auzit de ei), canta cu o formatie numita Athem. Nu am muncit cine stie cat la asta, e o melodie facuta in timpul liber si mai mult de fun, dovada ca nu am considerat-o parte din Abodean Skye, pentru ca nu e chiar la fel de rafinata.
Metabog Posted October 11, 2010 Author Posted October 11, 2010 Aha, ii stiu pe tipi, sunt tari. Au facut multe coveruri de Dream Theater si au un stil asemanator. Eu incerc sa ma inspir mai mult din formatii gen Ayreon, Guilt Machine, Opeth, Triumvirat, etc, si muzica electronica mai vintage. Adevarul este ca melodiile astea nu sunt chiar progressive in sensul ca sunt tehnice, daca ai considera asta ca fiind cel mai important element, atunci probabil nu sunt progressive deloc. Nici nu cred ca exista vreo masura inafara de 4/4 in ambele melodii pe care le-am postat.
ilun Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 (edited) ff tare instrumentalul, dar io nus deloc fan voci d-astea de heavy, mai ales peste asa instrumental bengos si mai ales ca e 2010 aproape 2011 si mi se par super invechite chestiile astea, in rest tot respectul pentru productie Edited October 11, 2010 by ilun
Recommended Posts