Hix Posted April 29, 2006 Posted April 29, 2006 (edited) Astazi am inregistrat patience dupa chinuri prelungi. Totul este facut de mine, iar solistica e improvizatie. Stiu si o parte din solistica originala dar am facut-o dupa ureche . Spune-ti-mi ce credeti, si de voce si de chitara. Astept critica . Si a da..m-am chinuit 1 ora juma ... cred...ca mai greseam ba la voce ba nu-mi placea cum iesea solistica..deh... biro_patience.mp3 Edited April 29, 2006 by Hix
Guest Baumwolle Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 Inceputul melodiei este foarte ambiguu pentru ca ambele track-uri de chitara au acelasi volum si se suprapun dizgratios. Incearca sa te joci mai mult cu soft-ul de inregistrare(reverb, eq). Ai grija la tempo, caci pe partea a doua a melodiei ("I've been walking the streets at night...") ai cam luat-o prea repede. Vocea este placuta, insa mai trebuie sa tragi de ea, sa canti mai cu nerv... Curaj si nu te lasa!
Guest hututui Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 Astazi am inregistrat patience dupa chinuri prelungi. Totul este facut de mine, iar solistica e improvizatie. Stiu si o parte din solistica originala dar am facut-o dupa ureche . Spune-ti-mi ce credeti, si de voce si de chitara. Astept critica . Si a da..m-am chinuit 1 ora juma ... cred...ca mai greseam ba la voce ba nu-mi placea cum iesea solistica..deh... imi place timbrul tau, mi se pare potrivit pentru piesa. cu chitara mai sunt probleme, care sunt convins ca se pot remedia (pe alocuri mai suna fals-ori nu e acordata, ori falseaza in registrul acut, ori ai tuprobleme cu bendingurile (problema care apare la multi si care este delicata-"decat 10 carnati cantati murdar mai bine un bending cantat bine". trebuie sa te obisnuiesti cu metronomul (o sa iti dai seama in timp ca e un lucru nu numai absolut necesar, ci genial!) si mai sunt probleme cu mixajul (o chestiune care te poate aduce in pragul paranoia , dar care se invata). in concluzie- ai potential si nu trebuie sa iti faci griji pentru nimic din ce ti-am scris, toate se pot invata si toti trecem prin faza asta, in care un sfat ne este de mare ajutor. bafta in continuare si sa sti ca sunt "cu geana pe tine"
Hix Posted April 30, 2006 Author Posted April 30, 2006 (edited) Da bendurile sunt aiurea(le fac uhm..prost ) , partea de la inceput am observat si eu ca-i un amalgam. Am inregistrat-o cu un microfon de 100 mii, asa ca-s partial multumit de ea. Trebuie sa mai lucrez la tehnica. Multumesc mult pt. sfaturi. Am mai gresit si o nota prin solo mi se pare, ca mi s-a dus degetul aiurea iar la penultimul refren am combinat cuvantul sugar cu woman si a a iesit shuman. Mai astept critica si voi reveni cu alt "cover " . A si btw, vi se pare c-am progresat ok tinand cont ca m-am apucat de chitara prin iulie-august anul trecut ? Edited April 30, 2006 by Hix
Guest hututui Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 (edited) Da bendurile sunt aiurea(le fac uhm..prost ) , partea de la inceput am observat si eu ca-i un amalgam. Am inregistrat-o cu un microfon de 100 mii, asa ca-s partial multumit de ea. Trebuie sa mai lucrez la tehnica. Multumesc mult pt. sfaturi. Am mai gresit si o nota prin solo mi se pare, ca mi s-a dus degetul aiurea iar la penultimul refren am combinat cuvantul sugar cu woman si a a iesit shuman. Mai astept critica si voi reveni cu alt "cover " . A si btw, vi se pare c-am progresat ok tinand cont ca m-am apucat de chitara prin iulie-august anul trecut ? in primul rand iti recomand sa nu mai inregistrezi prin microfon de 10 RON. intr-adevar, in studiouri, preluarea se face prin microfoane postate in fata ampului. inregistrarea cu microfon insa este o treaba foarte pretentioasa si crede-ma, nu o sa ai rezultate acasa. cel mai bine e in linie (in cazul nostru), pentru ca cu mic-ul se capteaza si sunete de fond. tehnica, din fericire, e singurul lucru care poate fi dobandit cam de oricine (cu conditia sa ai TIMP, MOTIVATIE si RABDARE). feelingul si ideile se cam integreaza la capitolul "este" sau nu "este"...... cat despre progres, nu stiu cam ce vrei sa canti, pentru a-mi face o parere. oricum, eu zic ca pentru un an de chitara e destul de bine. Edited April 30, 2006 by hututui
Hix Posted April 30, 2006 Author Posted April 30, 2006 Chitara a fost un Hohner Siberian Willow fara electronice . So ...microfonul era singura cale .
Hix Posted May 5, 2006 Author Posted May 5, 2006 Desi scrie cover-uri GUNS uitati si niste Him, Join Me, inregistrat in graba. O sa revin cu o inregistrare si mai buna. Pana atunci astept critica . biro_join_me.mp3
Guest Baumwolle Posted May 6, 2006 Posted May 6, 2006 Si cover-ul "Join Me" sufera de aceleasi probleme ca si celelalte inregistrari ale tale... Foloseste un soft multitrack - trage separat vocea si chitara, joaca-te cu efectele, experimenteaza!
Hix Posted May 6, 2006 Author Posted May 6, 2006 E multitrack si inregistrat separat cu compressor si egalizare pe track-uri separat .
Guest Baumwolle Posted May 6, 2006 Posted May 6, 2006 In cazul asta....experimenteaza mai mult, ca nu se prea simte...
Hix Posted May 15, 2006 Author Posted May 15, 2006 Joaca .....mai mult...astept critica. hixprov2.mp3
Hix Posted June 15, 2006 Author Posted June 15, 2006 (edited) ...Don't Cry ...sper sa va placa eu sunt obligat dupa ce m-am chinuit 4 ore juma la ea . Stiu ca nu e tonul "electricii" lead foarte bun insa mai bun n-am reusit.. Da ..si scuzati si vocea cam de cacao care mi-a iesit ( ... Biro___Don__t_Cry.mp3 Edited June 15, 2006 by Hix
Guest Baumwolle Posted June 16, 2006 Posted June 16, 2006 Andrei, e mai bine, se observa un progres, armonia curge dragut(ma refer la ciupituri, bataile sunt in continuare sacadate... nu-mi spune - canti si la chitara si la voce in acelasi timp? ). Tonul de la solo este intr-adevar foarte prost, poate ca ar fi trebuit sa te rezumi la acustica clean... Totusi...parca nu are suflet, parca e cantata mecanic...Uf.
Hix Posted June 16, 2006 Author Posted June 16, 2006 Nu sunt cantate separat .....am observat si eu ca se aude...FAAAAAD imi vine sa sar pe geam ...GRR GRR MRR. ). Da si la batai am gresit la a 2-a strofa de vreo 3 ori.... si vocea mea ..la sf-ul celui de-al 2-lea refren e ....penibila ..... Solo-ul in rest suna ok ? In mare e improvizat...
Hix Posted June 17, 2006 Author Posted June 17, 2006 (edited) Nu am fost complet multumit de mixaj so am mai facut una...Asta e versiunea finala..sper . Rog un moderator sa stearga pe cele dinainte ! Biro___Don__t_Cry.mp3 Edited June 17, 2006 by Hix
Guest Baumwolle Posted June 17, 2006 Posted June 17, 2006 Regret sa te dezamagesc, dar mixajul nu este nici acum cel mai fericit posibil, pe refren si dupa acesta chitara nu se prea aude. Pacat de solo, trebuia sa lasi acustica clean... Ah, si un sfat legat de mixarea vocii, sfat pe care l-am primit si eu candva de la un bun prieten si uite ca il transmit mai departe: dupa ce tragi vocea, dubleaza track-ul, unul balanseaza-l pe canalul din stanga, celalalt pe dreapta si muta unul dintre ele foarte putin, asa incat sa ai un fel de panoramare a vocii intre cele doua canale. Overall, e mult, mult mai bine.
Hix Posted June 17, 2006 Author Posted June 17, 2006 Mersi Ionut si mersi si pt sfaturi ! Mai astept critica !!
Hix Posted June 18, 2006 Author Posted June 18, 2006 Pana acum asta a iesit cel mai bine.. Mai astept sfaturi si pareri. Biro___Don__t_Cry__Best_Version_.mp3
Guest Baumwolle Posted June 18, 2006 Posted June 18, 2006 Pana acum asta a iesit cel mai bine.. Mai astept sfaturi si pareri. Asa da. PS: ai grija cu bend-urile.
Hix Posted June 19, 2006 Author Posted June 19, 2006 Si ceva simplu si dragut care-mi place mult . Astept critica !! Biro___Hurt.mp3
Hix Posted June 19, 2006 Author Posted June 19, 2006 V2 ...nu eram multumit de voce... Inca astept critica . Biro___Hurt_v2.mp3
Guest miriapod Posted June 21, 2006 Posted June 21, 2006 Se vede ca ai fost mult mai atent de data asta imi place timbrul vocii tale (cald) si piesa per total. felicitari! observatie: chitara e cam prea in spate, da-o mai tare sau canta mai cu pasiune
Guest Trixter Posted July 20, 2006 Posted July 20, 2006 Hix ai o voce de toata jena ,iti sugerez sa telasi si sa exersezi doar chitara,timbru ai ceva bravo,da e clar daca toti cantati vocal asa praf nu mai comentez.....daca te pun sa canti o piesa mai grea distrugi microfonu cu tipatul ...se vede ca nu poti sa iei decat 1 sfert de octava.
man1ak Posted July 21, 2006 Posted July 21, 2006 Hix ai o voce de toata jena ,iti sugerez sa telasi si sa exersezi doar chitara,timbru ai ceva bravo,da e clar daca toti cantati vocal asa praf nu mai comentez.....daca te pun sa canti o piesa mai grea distrugi microfonu cu tipatul ...se vede ca nu poti sa iei decat 1 sfert de octava. Inca unul destept. Da-te smeker, pune si tu Don't cry cu vocea ta de mandolina.
Doctor X Posted July 21, 2006 Posted July 21, 2006 (edited) Inca unul destept. Da-te smeker, pune si tu Don't cry cu vocea ta de mandolina. @Trixter: eu as prefera un Talisman sau un Keo, dar inregistreaza mai pe seara si dupa ce faci cateva vocalize, ca sa poti lua orice nota. Edited July 21, 2006 by Geologu
Guest Trixter Posted July 22, 2006 Posted July 22, 2006 @Trixter: eu as prefera un Talisman sau un Keo, dar inregistreaza mai pe seara si dupa ce faci cateva vocalize, ca sa poti lua orice nota. Nu stiu ce ai vrut sa atingi cu treaba asta,da mai pe seara cum e este.....mie mi se pare normal sa fie asa!!!!!
Hix Posted August 20, 2006 Author Posted August 20, 2006 Trixter..imi pare rau ..fa o cerere si poate ma las de cantat pe voce. E bine ..tu-mi zici sa ma las de voce, altu-mi zice sa ma las de chitara si sa merg doar pe voce..e clar..ma apuc de ..... FRECAT MENTA !
Recommended Posts