Guest JXL Posted March 13, 2010 Share Posted March 13, 2010 (edited) Salut , de ceva timp am început sã cânt ºi vocal în acelaºi timp cu chitara . La multe piese nu am probleme de ritm sau sã mã încurc , atunci când cânt chitarã ºi vocal în acelaºi timp , dar sunt unele la care chiar nu pot sã țin linia melodicã a chitarei deoarece cum bag vocal , imediat tind sã mã țin dupã ºi nu dupã chitarã. O astel de melodie ar fii aceasta : http://www.youtube.com/watch?v=7GmDldUgEzk (partea cu voce de la început , pânã sã înceapã percuția) Întrebarea mea ar fii : Cum aº putea sã fac sã îmi iasã la toate melodiile ? Cânt la chitarã de 2 ani . E ceva ce vine de la sine sau se face cu f mult antrenament?. Edited March 13, 2010 by JXL Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cursedone Posted March 13, 2010 Share Posted March 13, 2010 (edited) trebuie exercitiu.. incearca sa canti piese usoare, cateva exemple ar fi de la Megadeth(in ordinea dificultatii): Peace Sells(e destul de usoara) Tornado of Souls(incearca sa inveti tot cantecu la chitara si sa bagi si versurile, nu e prea grea, si partile foarte grele combinate chitara+voce sa le lasi pt mai tarziu) Back in the Day(destul de greu de coordonat mana si gura pe asta) Mechanix(crima si pedeapsa cam cea mai grea piesa de la ei de bagat si chitara si voce.. daca ajungi vreodata sa poti sa o canti la perfectie si chitara si voce numai respect) dar ca idee, da, vine de la sine.. o sa te obisnuiesti la un moment dat. pana la urma si James Hetfield la inceput era doar vocal si de-abia dupa aia a luat chitara la mana, si acum e printre cei mai buni chitaristi de ritm. Mustaine a facut invers, deci se poate oricum ai da-o. Edited March 13, 2010 by Cursedone Link to comment Share on other sites More sharing options...
Razvan Alexandru Posted March 13, 2010 Share Posted March 13, 2010 ah, si eu care credeam ca e chestie de "har" care se dezvolta cu exercitiu si nu exercitiu care iti dezvolta harul. stupid me. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cursedone Posted March 13, 2010 Share Posted March 13, 2010 ah, si eu care credeam ca e chestie de "har" care se dezvolta cu exercitiu si nu exercitiu care iti dezvolta harul. stupid me. Link to comment Share on other sites More sharing options...
andydufresne Posted March 14, 2010 Share Posted March 14, 2010 Din ce am auzit (+ un pic de experienta proprie), se dezvolta cu exercitiu si experienta. Un exercitiu pe care l-am vazut recomandat este sa cinti o progresie de acorduri in timp ce cu vocea faci ceva fara nici o legatura: discuti cu cineva, spui o poezie, spui tabla inmultirii etc. Cu timpul, miscarea miinilor se va automatiza si ele vor fi independente de voce - sau viceversa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest JXL Posted March 14, 2010 Share Posted March 14, 2010 Din ce am auzit (+ un pic de experienta proprie), se dezvolta cu exercitiu si experienta. Un exercitiu pe care l-am vazut recomandat este sa cinti o progresie de acorduri in timp ce cu vocea faci ceva fara nici o legatura: discuti cu cineva, spui o poezie, spui tabla inmultirii etc. Cu timpul, miscarea miinilor se va automatiza si ele vor fi independente de voce - sau viceversa. Asta pot s-o fac fãrã probleme , am încercat , dar la melodii mi se pare mult mai greu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts