barbarossa Posted March 29, 2006 Posted March 29, 2006 ok am nisjte probleme cu lp-ul. coarda g pocneste cand o acordez.face pac la nut cand strang cu cheita.frustrant este ca se intampla exact cand coarda atinge pitch-ul dorit, in speta f#.asta face acordatul un pic cam stresant, fiinca pitchul sare fie prea sus cand strang cheita fie prea jos cand o cobor. nush daca ma fac inteles. ideea e ca probabil trebuie pus la nut niste ulei sau asa ceva, ca sa alunece calumea. vreun sfat ceva?... ah an by the way...unde gasesc un hardcase pt lp?si cat costa?
Symbolic Posted March 29, 2006 Posted March 29, 2006 posibil sa nu fie prinsa cum trebuie coarda de cheita si atunci scapa. coincidenta sa fie ca scapa exact unde ai tu nevoie. sau poate e altceva...
barbarossa Posted March 29, 2006 Author Posted March 29, 2006 de prins e prinsa. intotdeauna am grija ca sa se infasoare de vro 2-3 ori.asta e chiar de 4 ori. corzile sunt ernie ball slinky, acuma schimbate.am crezut ca poate era din cauza vechilor corzi, ca la fel pateam, da le-am schimbat si tot asa. iar ceea ce se intampla este ca in momentul in care mai mult sau mai putin ajung la pitchul dorit , sa zicem armonica la 7 pe g sa sune ca cea de la 5 pe d, adica nota c#, pt ca o acordez 1/2 down, pac sare si ajunge undeva la d sau la c, in functie daca strang sau las coarda. mama ce frustrant e... bine pana la urma tot o nimeresc, ca o iau cu incetul, cu foarte incetul .... oricum, n-am mai patit asa ceva niciodata. ce-i drept ca n-am mai avut chitara fara locking nut de f multi ani...
Guest fluffyone Posted March 29, 2006 Posted March 29, 2006 Eu mi-am dat nut-ul si bridge-ul cu teflon si aluneca brici.
Symbolic Posted March 29, 2006 Posted March 29, 2006 incearca o metoda de genu... destule sanse sa mearga
Doctor X Posted March 29, 2006 Posted March 29, 2006 (edited) Exact asa pateam eu cu acustica, pur si simplu se tocise rotita dintata de la cheita si nu mai prindea. Asculta bine si vezi daca face poc si cand lasi coarda. Daca se intampla doar cand o strangi, s-ar putea ca asta sa fie problema. Edited March 29, 2006 by Geologu
barbarossa Posted March 29, 2006 Author Posted March 29, 2006 nope. n-are nici o legatura cu cheita.buba e la nut.trebuie "lubrificata" ca sa alunece coarda. d-asta chitarele tzapene au nutul din tot felul de materiale calumea,gen os , grafit parca etc. nu din plastic...
Doctor X Posted March 29, 2006 Posted March 29, 2006 Da, dar daca era de la nut nu cred ca se intampla poc-ul asta in aceeasi pozitie, deci la aproximativ aceeasi tensiune. Si mai e ceva: corzile noi sunt de acelasi calibru cu cele vechi?
barbarossa Posted March 29, 2006 Author Posted March 29, 2006 Da, dar daca era de la nut nu cred ca se intampla poc-ul asta in aceeasi pozitie, deci la aproximativ aceeasi tensiune. Si mai e ceva: corzile noi sunt de acelasi calibru cu cele vechi? sunt de acelasi "calibru", insa sincer nu stiu ce relevantza are acest aspect... poc-ul se aude, si se "simte" din zona nut-ului.iar cand se schimba pitch-ul este vorba de o schimbare mica, dar nu cea normala, naturala care vine odata cu rotitul cheitei.sare ceva de genu jumatate de semiton...
malex Posted March 29, 2006 Posted March 29, 2006 Hombre, daca-s cozi noi, lasa-le sa se aseze. Ai rabdare o zi, doua, o saptamana Daca face in permanenta asa, incearca sa dai pe cantul pragusului (nut) de la coarda aia, cu o mina de creion tip B sau 2B (grafit moale si uleios). Anyway, ce dreaq model de LP ai? nu-mi zice ca Gibson, ca nu cred ca ala face asha....
barbarossa Posted March 29, 2006 Author Posted March 29, 2006 Daca face in permanenta asa, incearca sa dai pe cantul pragusului (nut) de la coarda aia, cu o mina de creion tip B sau 2B (grafit moale si uleios). Anyway, ce dreaq model de LP ai? nu-mi zice ca Gibson, ca nu cred ca ala face asha.... stiu ca tre sa se aseze corzile, si s-au asezat.am avut eu grija de asta. intradevar, asta era...chestia cu grafitul...stiam asta dar parca nu eram sigur.sa vedem daca mere. si e un epi, nu un gibson.dar si gibsonurile pot sa rezerve tot felu de surprize
Recommended Posts