www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Prima Chitara? (electrica)


enduu
 Share

Recommended Posts

Salutare RGC, de catva timp mi-am propus sa-mi iau o chitara electica, m-am documentat si m-am uitat cam peste tot si am ajuns la concluzia ca un Epi Les Paul Special II ar fi destul pentru inceput (pana si Eruption suna ok, chiar daca n-are bara) + line 6 spider iv 15. Dupa asta am dat de Line 6 Toneport UX1 si m-am gandit ca nu as mai avea nevoie de amplificator, si de 2 zile tot o ard pe anunturi de straturi (fender nu squier :>). Deocamdata habar n-am ce sa fac, fiindca as visa la un Fender, da' dispun numa de aprox. 1100 ron. Mai are rost sa visez sau nu am nici-o sansa la un Strat, chiar si daca imi iau numai chitara deocamdata? Si un amplificator decent, la un pret bun?

A si ar mai fi o problema, oricat de mult as vrea sa testez o chitara de mai sus nu pot :| adica sunt din Oradea si la Elit music se pare ca nu au numai Peavey OCC si alte modele nasoale expuse.

Edited by enduu
Link to comment
Share on other sites

Hello!

 

In general sunt sanse bune sa gasesti la mana a doua un instrument cu 30% mai ieftin, dar cu 50% e mai rar (desi se intampla, si fiind criza, daca ai rabdare, poate poate).

 

Eu zic sa dai un anunt pe RGC ca cumperi chitara in Oradea (si doar in Oradea, ca vrei sa o incerci), sa vina lumea cu propuneri.

 

Daca nu vine lumea, poti sa dai o fuga pana in CJ, intr-o sambata dimineata, sa te uiti prin magazinele de acolo (eventual sa dai un telefon inainte, sa vezi daca au model care iti place): http://wiki.rgc.ro/De_unde_cumpar_o_chitara#Cluj-Napoca

(mai este un magazin, numit Play, unde aduc marfa de la www.senia.ro si de la GuitarShop, adresa e trecuta aici: http://www.proguitar.ro/dealeri.php )

 

Daca nu vine lumea cu propuneri, poti incerca http://www.thomann.de .

 

Pentru a alege modelul de chitara potrivit, eu zic sa citesti thread-ul asta: http://forums.rgc.ro/index.php?showtopic=2811

(sper ca asa ti-am salvat post-ul tau de la reply-uri subiective :))

P.S.: Intre Fender Strat standard si Les Paul sunt diferente destul de mari ca si sunet (nu ma refer neaparat la calitate ci la output si ton), cred ca ar fi bine sa vezi ce ti se potriveste mai mult.

 

A, si inca un site bun, de review-uri: http://www.harmony-central.com

Link to comment
Share on other sites

Salutare RGC, de catva timp mi-am propus sa-mi iau o chitara electica, m-am documentat si m-am uitat cam peste tot si am ajuns la concluzia ca un Epi Les Paul Special II ar fi destul pentru inceput

 

epi lp special II nu e copie de les paul,ci caricatura de les paul.Nu zic...sunt destui care sunt multumiti de ea dar exista chitari mai reusite la banii de care dispui.Un strat ,parerea mea e cea mai buna alegere pentru incepatori.Incearca o yamaha pacifica:

http://www.esound.ro/YAMAHA-PACIFICA-112V-SB,p-7439.html

Sau indreapta-te spre ceva ca aria mac sau squier afinity:

http://www.mcmusic.ro/product_view.php?Bra...ndProductID=970

Mai are rost sa visez sau nu am nici-o sansa la un Strat, chiar si daca imi iau numai chitara deocamdata? Si un amplificator decent, la un pret bun?

Daca mai pui un pic pentru un squier classic vibe ai avea un strat adevarat(care se tine bine la comparatia cu variante fender de 2-3 ori mai scumpe).Cat despre amplificator ,o solutie buna ar fi sa folosesti un vox amplug pana strangi de un pathfinder,roland cube.

Edited by andjar
Link to comment
Share on other sites

Multumesc pentru ajutor :) . Maine ma duc la magazinu Arsenal, sa vad ce si cum, da problema e ca in loc sa fiu mai hotarat acuma sunt pe nicaieri. Adica mi-ar placea si un Strat da parca ar merge si un LP, nu neaparat epi. Important ar fi sa le pot testa si sa ma hotaresc odata pe un model, fiindca pana acum nici macar nu ma mai uitam daca scria aria dar modelu asta http://www.mcmusic.ro/product_view.php?Bra...ndProductID=970 arata bine, si mai are si whammy bar pe deasupra :) . In plus nu stiu ce tip de chitara mi s-ar potrivi, fiindca in general mi-ar trebui ceva pentru rock , nu neaparat metal, da' ar mai merge si un shred din cand in cand :) .

 

LE: Din cate am vazut Aria nu prea sunt laudate, unii zic ca-s mediocre etc.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.