Guest blackmetalfever Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 (edited) am sesizat ca mi-am format oarecum ciudatul obicei de a canta notele separate de cate ton(ex ionian in varianta 3 notes/per string cu degetele 1 3 4) adica spre ex daca sunt in sol major pe low e si am 3 5 7(sol la si) folosesc degetele 1 3 4 in loc de 1 2 4 asa cum am vazut la majoritatea chitaristilor.Pana acum nu prea am avut probleme..adica e reflex...ma jucam am azi si am sezicat k e al dracului de greu sa folosestii 1 3 4 pt bucatile de genul atunci knd canti o gama in coborare....ma jucam azi cu niste legaturi de pozitie in majora..any advices?ma voi lovi si de alte belele?am auzit tot felul de opinii legate de digitatie...ba ca e cv standard ..ba ca trebuie sa fie asa cum poti tu sa o faci.. Edited January 2, 2010 by blackmetalfever
Raduxxxx Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 pai..nu zic ca e gresit sati faci griji dar pana la urma canti cum poti, cum iti vine mai bine, mai usor...macar nu ai o problema mai mare cred eu, de a nu folosi degetu mic...
Guest blackmetalfever Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 pai..nu zic ca e gresit sati faci griji dar pana la urma canti cum poti, cum iti vine mai bine, mai usor...macar nu ai o problema mai mare cred eu, de a nu folosi degetu mic... nu se punea problema de deget mic....faza e k e destul de greu..da nu ma refer de obicei ...knd sar 180-200 in bpm mai dau kicks la note..in rest nu e probl...in fn cred k ai dreptate ...fac cum pot eu si mai lucrez la bucatile alea
Guest david_stevevai4ever Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 Si eu la fel. Eu cant de 6 luni si am 13 ani si abia ca reusesc sa scap de acest reflex 134 in loc de 124 si chiar e al naibii sa faci o gama in coborare.
_sanya Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 (edited) cu degetele 1 2 4 e mai comod sa prinzi (am facut si eu gresala sa prind cu 1 3 4 dar m-a corectat proful chiar pe loc) ... cu degetele 1-2-4 prinzi mai relaxant pe grif pozitiile 1-3-5 (3-5-7, 5-7-9, 7-9-11 etc) decat cu degetele 1-3-4 ... e foarte simplu , (cel putin eu cu mana mea) pot sa prind cam acelasi distanta cu degetele 1-2 ce pot sa prind si cu 2-4 (fara efort) (incercati) ... la game in coborare cu note distante chiar si asa pana n-am gasit pozitia corecta a fost greu, dar acum e "floare la ureche" cred ca toata degetatia are o logica bazata pe usurarea mainii si pe cantatul continu ... expertii spun ca in minte tre sa fii cu 2-3 note in fata de mana , stii ce note urmeaza si cu degetele libere "mergi" dupa ele , de parca mana ta ar fi un paianjen ce tot plimba pe grif (din afara asa si se para) ... incercat solouri ... de ex Metallica -Whisky in the Jar , sa faceti o parere cum vi se pare mai comod cu 1-2-4 sau cu 1-3-4 ? ... o sa vedeti ca cum apropiati sa cantati in viteza piesei automat o sa folositi degetele 1-2-4 Edited February 18, 2010 by _sanya
Guest david_stevevai4ever Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 Am exersat si nu mai folosesc 134 in loc de 124 si acum pot. Am intalnit problema asta la Fur Elise de Beethoven pe care o am de pregatit pt la o serbare. Totu e sa exersezi dupa care te obisnuiesti.
Recommended Posts