gadjo Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 (edited) Salut. Imi poate explica cineva cum lucreaza efectiv controlul de sustain pe o pedala gen Boss CS-2/CS-3 ? Mai exact.. comparativ cu un compresor cu toate setarile la vedere, ce cotroleaza butonul de Sustain? Presupun ca attack = attack si level = output level = make-up gain. Dar cu sustainul nu inteleg.. in manual zice ca spre dreapta creste sustain (adica scade thresholdu?) si spre stanga ramane limiter (care limiter e compresor cu ratio foarte mare..) Edited December 29, 2009 by gadjo
gadjo Posted December 30, 2009 Author Posted December 30, 2009 (edited) Multumesc pt raspuns. Nu prea inteleg partile de electronica totusi dar voi trai si asa. Edited December 30, 2009 by gadjo
danut Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 Prea multa teorie sta in calea cantatului, parerea mea. Lucrurile sunt simple cu CS-2-ul: Prima data, cu sustain-ul la minim, cauti unity gain-ul potentiometrului de volum, adica pozitia in care volumul ramane acelasi, indiferent daca pedala e on sau off. Odata gasit acel punct (mie-mi era pe la ora 13, daca bine-mi aduc aminte), incepi sa adaugi sustain, "dupa gust", pana incepi sa simti consistenta efectului. Eu zic ca asta trebe sa se-ntample pana la ora 11, altfel creste sensibil zgomotul de fond. Cat despre attack...eu n-am simtit nicio diferenta, indiferent unde era setat, asa ca...leave it at noon...
Recommended Posts