Fictum Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 (edited) Caut de ceva vreme un program de scris muzica si de redat pentru o orchestra intreaga. Sunt destule programe dar eu caut unul in care pot sa scriu pe note(pauze,masuri,note..tot tacamul)...adica imi trebuie in final sa scot si la imprimanta partiturile pentru toate instrumentele. Stie cineva? Ma poate ajuta cineva? ceva de genul asta...sunt ceva imagini in link cu programul dar nu stiu daca e si cu note http://www.youtube.com/watch?v=guQCONgDSoA cum se numeste? sau era acu' 7 ani un program cakewolk se numea in care puteai sa scrii notele si eventual te corecta el la pauze daca uitai dar variantele de acum nu mai includ si partitura... Edited November 13, 2009 by Fictum
Razvan Alexandru Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 O m g, cand vad postari asa bombastice nu ma pot abtine. Ok, o sa ma abtin de la ce vroiam initial sa zic, asa ca trec mai departe: 1. in imaginile de pe youtube sunt asa: sonar 6, edirol orchestral (un plici de program daca nu stii care e treaba cu articulatiile) si sibelius 4 (cel mai recent e 6). Sibelius e ca si armasarul care nu te lasa sa il calaresti daca nu stii sa scrii muzica. Si nu ma refer la a apasa pe o clapa si sa iti scrie note. Ce vrei tu se scrie direct cu manuta. Si nu cred ca.. in fine, mai departe. 2. Toate variantele de acum includ si partitura, se cheama "staff". O gasesti in Staff View. Numai ca e, oarecum, informala. 3. Cakewolk e de fapt, Cakewalk 4. Vezi care e treaba cu articulatiile in muzica clasica si incearca sa studiezi o partitura de clasic si sa regasesti articulatiile in exemple audio. E un bun training (si de durata) pt cei care vor sa scrie muzica clasica. Imi imaginez ca vreti sa cantati cu track-uri de clasica peste ce faceti voi in genul Dimmu sau Septic Flesh, nu? Caz in care ori iei in serios treaba asta, ori lasi pe altul sa o faca. De exemplu, Anthoniu de la Septic Flesh a scris el partiturile de clasica pt ca intre timp si-a luat doctoratul in compozitie clasica la Londra. Poate iti spune ceva asta. Iar tipul din exemplul tau de pe youtube stie si el cumva care e treaba, el a mimat articulatiile folosind niste procedee interesante, dar atat putea sonar 6 si sibelius 4. Cu cele de azi, e altceva. Ca sa nu mai zic de Cubase 5 care revolutioneaza scrierea directa. Link 5. Mai sunt si alte elemente importante in notatia de clasic. Le gasesti pe toate pe net. 6. Nu uita si de orchestratie. E cheia. 7. Iti mai spun ca partitura pe care o scoti din Sonar sau chiar sibelius nu poate fi citita corect de un muzician de clasica. De fapt, o sa iti rada in nas si cand va incerva sa o cante va suna altfel decat vrei tu. Si nu a fi el cel care greseste. Nu uita ca daca tu canti pe keyb o bucata muzicala si obtii partitura respectiva nu inseamna si ca e corecta. 8. Ok, poate e prea mult pt tine tot ce am zis aici. Incearca sa nu mi-o iei in nume de rau, eu chiar am incercat sa fac mai mult decat sa iti zic ce sa folosesti, am incercat sa te luminez putin sa intelegi cat de complexa e treaba.
Fictum Posted November 13, 2009 Author Posted November 13, 2009 (edited) ok, am inteles,eu am zis ca o sa gasesc o varinata mai usoara sa merg cu toata piesa odata,programul era doar sa imi redea ceea ce am scris pana in monetul respectiv si apoi sa scot la imprimanta. Nu vreau sa pun peste nici un Dimmu sau altele...(astea se fac in 10min in X programe pe comp) O sa le scriu de mana.(acu 7 ani mai uitam cate o pauza...asa e) Multumec de ajutor. Nu e nimic bombastic,am cerut ajutor si multumesc pentru el. Nu am deschis un topic sa fac impresie sau de dragul de a deschide,chiar imi trebuie treaba asta. Edited November 13, 2009 by Fictum
Recommended Posts