www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Ma Ajuta Si Pe Mine Cineva?


Guest Gothyke
 Share

Recommended Posts

Buna tuturor! Am si eu nevoie de o chitara noua si prima data m-am gandit sa imi cumpar Epiphone SG G-400 de pe http://www.guitarshop.ro/ cu suma de 1325 ron. As dori si eu sa stiu, pe ce site gasesc instrumente Epiphone mai ieftine decat pe guitar shop si care sa imi aduca produsele la domiciliu?

Link to comment
Share on other sites

Ce faci cu chitara: vrei sa inveti pe ea sau sa o agati de perete?

Tu decizi

 

Cant la chitara de 2 ani. Deocamdata am o copie Fender stratocaster 1965 de la firma Hapax care m-a costat acum vreo 1 an cam 300 ron. Freturile sunt puse aiurea, pickups sunt de pomana, nu pot scoate niciun fel de harmonic de pe el si nu pot cobora corzile sa fac tapping pentru ca notele nu mai suna cum trebuie din cauza freturilor aiurea. De aceea am nevoie de o chitara noua, si am ales Epiphone SG G-400. Vreau doar sa stiu daca mai este ceva site cu produse Epiphone mai ieftine. Si apropo, vreau sa cant si sa inregistrez folosind PCul, ce placa audio sa aleg, M-audio Firewire Solo sau M-audio Fast Track Pro? ambele sunt la acelasi pret.

Link to comment
Share on other sites

Nu-mi mai raspunde nimeni? :) M-audio Firewire Solo sau M-audio Fast Track Pro? Care e mai bun pt playing si recording pe PC? Apropo o sa folosesc Guitar Rig 3 sau Amplitube 2.

Link to comment
Share on other sites

Eu as recomanda un procesor de chitara gen Zoom G1 sau Digitech RP55, si o placa de sunet normala de calculator, un pic mai rasarita, ceva de la Creative SBLive in sus. Poate odata vrei sa iti iei si un amplif de practice, si o sa iti vina bine procesorul. Plus ca asa vei putea exersa la casti fara sa pornesti calculatorul.

just my 2 cents...

Link to comment
Share on other sites

Eu as recomanda un procesor de chitara gen Zoom G1 sau Digitech RP55, si o placa de sunet normala de calculator, un pic mai rasarita, ceva de la Creative SBLive in sus. Poate odata vrei sa iti iei si un amplif de practice, si o sa iti vina bine procesorul. Plus ca asa vei putea exersa la casti fara sa pornesti calculatorul.

just my 2 cents...

 

Am amplificator de practice, si placa mea de sunet normala de calc are 2 secunde delay la sunet si cu ASIO, calitate ingrozitoare si asa mai departe. Nu are rost sa folosesc procesoare de chitara daca imi cumpar placa audio buna si Guitar rig 3. Guitar rig are o multime de simulatoare de amplificator si pedale de efecte cate vreau(seamana 99% cu sunetul produs de un amp cu pedale reale). Vreau sa imi fac un "home studio". Nu doresc sa stiu numai care placa e mai buna, M-audio firewire solo sau fast track pro si vreau sa aud asta de la niste profesionisti daca se poate.

 

@hippiehop

 

Da am verificat, chiar e mai ieftin dar...cu tot cu transport ajunge la pretul de la guitar shop. Si la guitar shop daca pretul trece de 1000 ron transportul e gratuit. Deci e cam tot in acelasi range. In orice caz, chitara pe care o am deocamdata e buna de practice, mai strang bani ceva timp si imi cumpar un Gibson SG de toata frumusetea. In primul si in primul rand, am nevoie de o placa audio buna de tot sa pot simula niste amplificatoare marshall si pedale cu guitar rig 3 si sa pot inregistra solouri.

Link to comment
Share on other sites

@Gothyke

De vina la latenta poate fi setarea driverelor ASIO sau cum sunt ele acceptate de sistem. Am un Intel dual core cu placa audio pe PCI 7.1 (teoretic ca practic folosesc un 2.1 pe ea) si 2 giga de RAM iar latenta la GR3 sau orice, inclusiv direct sound pe mufa de microfon e de 1 secunda, deci foarte mare (am uitat sa spun, pe el ruleaza un Windows7 FinalRelease, valabil pana in iunie 2010) . Al doilea sistem e un P4 cu 1 giga de RAM cu mult cunoscutul XP Pro pe el si nu are nici o latenta (sau foaaarte mica ca nu o percep, ceva pe la 20-25 milisecunde, dar placa de sunet e un Realtek onboard de tot rasul) iar asta si cu Amplitube, si cu Guitar FX3, si Guitar Rig3. Daca la primul nu reusesc sa-l faca sa accepte instrumentul pe Line in, de aia folosesc jack-ul de microfon, la al doilea calc merge pe line-in cu pedala pentru adaptare de semnal pe stand-by (digtechRP55). La mine e chestie de OS incompatibility ( da nu-l dau jos momentan desi am licenta la Vista Premium pe dual core, Vista e un crappy shit, scuzati franceza).

 

La placi audio externe as recomanda cea pe firewire, poti avea surprize neplacute cu USB (standardul 2.0 e pentru unele firme ceva si pentru altele altceva, am patit asta cu un device extern pe USB) iar o placa firewire pe PCI e vreo 50 ron, daca nu ai in mainboard asa ceva. Treaba e ca trebuie sa ai si un sistem audio de la bunisor spre foarte bun sa te auzi bine pe out, dar pentru recording e OK. Si obligatoriu impamantare la priza de unde alimentezi calcul, daca nu stii ce importanta are asta, altfel cum bagi o simulare de amp cu distors pornesti noise storm in difuzoare. Basca daca nu ai noiseless pickups sau humbucker sau o ecranare la single coil a la guitarnuts.com e nasol...

Offtopic, in seara asta ma bag la modificatul unui cablu sa pot sa bag pedala printr-un 5.1 HomeTheatre de 800 de watti (pe curat vreo 30, dupa urechile mele) si sa terorizez nitel vecinii... :) Norocul lor ca stau la parter....

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.