Guest Razz Posted February 24, 2006 Share Posted February 24, 2006 Salut, Mai am si eu o acustica si as vrea sa-i pun o doza ca sa o pot inregistra mai bine...si am vazut ca sunt si doze asemanatoare cu cele de electrica (vezi dimarzio) care se monteaza pe "gaura" si sunt si doze piezo(sau asa ceva) care am inteles ca se prind cumva sub punte. Care este diferenta de sound dintre cele piezo, si celelelte, care sunt recomandate si care pastreaza sunetul tipic de chitara acustica. Si in incheiere, gasesc asa ceva la Muzikia(Bagati Timisoreni) si cam la ce pret s-ar ajunge .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest John_OttO Posted February 24, 2006 Share Posted February 24, 2006 Salut, Mai am si eu o acustica si as vrea sa-i pun o doza ca sa o pot inregistra mai bine...si am vazut ca sunt si doze asemanatoare cu cele de electrica (vezi dimarzio) care se monteaza pe "gaura" si sunt si doze piezo(sau asa ceva) care am inteles ca se prind cumva sub punte. Care este diferenta de sound dintre cele piezo, si celelelte, care sunt recomandate si care pastreaza sunetul tipic de chitara acustica. Si in incheiere, gasesc asa ceva la Muzikia(Bagati Timisoreni) si cam la ce pret s-ar ajunge .... Mane ce sa itzi spun n-am incercat chestia asta da itzi spun si eu din ce am auzit acuma sa nu aruncatzi cu noroi in mine daca gresesc.Deci chestia cu doza montata in soundhole nu merge caci atunci se va auzi exact ca una electrica ma rog destul de infect...daca vrei sa pastrezi sunetul acusticei atunci trebuie sa montezi una piezo sub punte e mai complicat da' asta e.Io sunt din Bucuresti asa ca nu itzi pot indica nici pretz nici magazin din pacate Bafta oricum! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogdan Posted February 24, 2006 Share Posted February 24, 2006 Salut Razvan! Doza piezo e un pic mai complicat de instalat, trebuie umblat la cordar (parca asa ii zice, bridge-ul): vezi de ex.: http://216.26.190.134/downloads/wiringdiag...T93U-AT125U.pdf De pastrat soundul, producatorii spun asta despre fiecare, orice tip ar fi. Eu am vazut un concert cu Gilmour, chitaristul de la Pink Floyd, care avea pe o acustica o doza "pe gaura", si suna excelent pe clean, ba chiar suna bine si cu distors! Vezi poza, in josul paginii: http://web.tampabay.rr.com/richm/ggg0303.htm Probabil ca daca iei o doza de la una dintre firmele mai cunoscute - Seymour Duncan (respectiv D-Tar), EMG, Dimarzio sau mai stiu eu care, o sa sune bine. De fapt, ca sa sune bine trebuie in primul rand chitara in sine sa sune bine, apoi iti trebuie si un preamp bun, nu o sa sune direct in placa de sunet (cu exceptie unei doze active). La Muzikia n-am vazut sa aibe pe stoc nici un fel de doze. De comandat poti probabil comanda, vezi ce pot sa-ti aduca. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Razz Posted February 25, 2006 Share Posted February 25, 2006 Mersi mult de informatii Bogdan . Se pare ca intradevar doza piezo e mai complicat de montat, dar mie chiar imi place sa lucrez si parte de hardware... linkul cu David Gilmour e super tare !!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest metallicus69 Posted March 3, 2006 Share Posted March 3, 2006 http://web.mit.edu/kumpf/www/guitarpickup.html Daca iti place sa si lucrezi la partea de hardware ai un articol interesant in linkul de mai sus, inclusiv cu rezultatele obtinute si poze! Succes! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts