reb Posted August 21, 2009 Posted August 21, 2009 Buna ziua tuturor, Desi e forumul ghitaristilor, intrebarea mea este vag legata de o clapa midi care se cupleaza la PC, insa de fapt se refera la un cablu. Clapa (terratec midismart daca conteaza, f. ieftin si simpla) vine cu adaptor MIDI (DIN5) -> PC GAMEPORT si necesita o placa de sunet cu gameport (si acestea sunt tot mai rare). De aceea -si aici fac apel la experientea voastra - va intreb - stiti cumva daca nu ar trebui sa mearga si un cablu cu ambele capete cu mufe DIN-5, ca sa o cuplez la o placa de sunet cu MIDI-in (DIN-5) ? Pe ghicite as spuen ca de ce nu, dar nu am cum sa testez si am speranta ca poate cineva s-a confruntat vreodata cu o situatie similara (un dispozitiv / instrument care vine cu cablu adaptor MIDI -> Gameport ,dar care se poate conecta si direct la MIDI-in DIN5)? Multumesc frumos, anticipat. Paul
pistacio Posted August 21, 2009 Posted August 21, 2009 Hello, aici mai poti gasi cablu MIDI: Link Link Have a nice day!
reb Posted August 21, 2009 Author Posted August 21, 2009 (edited) multumesc pentru raspunsuri. cablu midi fac eu rost, ceea ce ma incurca pe mine era enigma - oare merge? (doar nu o sa ma apuc sa cumpar o placa de sunet ca sa constat ulterior ca nu ) inteleg oricum din rapsunsuri ca ar trebui sa mearga nu? din moment ce se transmit semnale midi pe cablu... ? p.s. - cand spun ca fac rost de cablu midi, presupun ca orice cablu DIN5 mai bine ecranat se califica drept cablu midi si ca fiecare din cei pini e conectat in linie, intre cele doua capete nu cred sa fie ceva mai special intr-un cablu midi DIN-5/DIN-5 , nu ? Edited August 21, 2009 by reb
reb Posted August 21, 2009 Author Posted August 21, 2009 Merge garantat Eu am o placa de sunet externa cu mufe MIDI DIN-5 si folosesc doua cabluri (IN/OUT) ordinare. multumesc inca o data, tuturor! ati fost de un real ajutor (sincer, nu-mi inchipuiam ca forumul este chiar atat de activ!) cred ca o sa mai stau pe aici, si poate in viitor voi avea si eu ceva de spus rock on!
Recommended Posts