www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Un Fel De Sondaj...


Guest u_morphine
 Share

Up, up, up  

47 members have voted

  1. 1. Vã deranjeazã reactualizarea anunþurilor promoþionale prin up-uri excesive la secþiunile „Open Stage” ºi „Cafenea”?

    • Da, mã deranjeazã
      11
    • Nu, nu mã deranjeazã
      28
    • Ignor mesajele de acest gen
      14
  2. 2. Credeþi cã mesajele de acest tip se preteazã doar la anunþurile de Micã Publicitate?

    • Da
      20
    • Nu
      21
    • Mi-e indiferent sau nu sunt în mãsurã sã mã pronunþ
      12


Recommended Posts

Guest u_morphine

Poll-ul ãsta îmi aduce aminte de un banc clasic, al cãrui personaj central e ªtrul, dând un anunț mortuar lapidar, din rațiuni financiare: „Ițig, mort”. Atunci când i s-a sugerat cã poate sã se încadreze în aceeaºi sumã de bani, adãugând câteva cuvinte în plus, completarea lui ªtrul a fost cât se poate de edificatoare: „Ițig, mort. Vând trabant”. Sã vedem cât de edificator este acest sondaj... :)

Link to comment
Share on other sites

Guest u_morphine

Ai sesizat corect. Opțiunea de tip „multiple choice” rãmâne deschisã, pentru ambele întrebãri. În cazul primei întrebãri, pentru cei dintre voi care oscileazã în aprecieri ºi au o abordare „de la caz la caz”, existã posibilitatea bifãrii tuturor variantelor de rãspuns pe care le considerați adecvate (uneori e posibil sã vã deranjeze up-urile excesive de la Open Stage ºi Cafenea, uneori nu vã deranjeazã, alteori ignorați pur ºi simplu mesajele de acest tip).

Puteam merge pe varianta rigidã de poll (single choice). Asta ar fi presupus introducerea unei opțiuni suplimentare pentru categoria oscilantã, de genul: „Uneori mã deranjeazã, uneori nu, alteori tratez cu indiferențã mesajele de acest tip”. Mi s-a pãrut mai adecvatã abordarea pe care am ales-o... E mai interesant de vãzut pe câți dintre voi îi deranjeazã up-urile de la Open Stage ºi Cafenea, pe câți dintre voi nu-i deranjeazã, pe câți dintre voi îi lasã „reci”, în mod categoric, prin bifarea unui singur rãspuns, sau de la caz la caz, prin bifarea mai multor rãspunsuri. Per a contrario, prin introducerea unei variante de rãspuns suplimentare pentru „nehotãrâți”, în format rigid de tip single choice, s-ar fi „luat” destule voturi de la celelalte trei categorii de rãspuns, mult mai elocvente în raport cu semnificația ºi scopul întrebãrii.

Cât despre cea de-a doua întrebare din poll, am optat pentru regula simetriei ºi asumpția bunei-credințe din partea respondenților. Întrebarea este foarte clarã ºi la obiect, ca atare este improprie bifarea mai multor variante de rãspuns. Ori considerați cã up-urile se preteazã doar la anunțurile de Micã Publicitate, ori nu, ori vã este indiferent subiectul, ori nu sunteți în mãsurã sã vã pronunțați. Dacã unii dintre voi simt nevoia sã bifeze ºi aici mai multe variante, iatã, o pot face. ªi acest tip de comportament oferã un anumit tip de informație... :)

Link to comment
Share on other sites

Guest u_morphine

Am avertizat în titlul topicului cã nu este vorba despre un sondaj à la carte. În plus, dacã cineva alege sã se exprime pe acest topic, se presupune cã o face cu bunã-credințã ºi în virtutea unui punct de vedere deja format. Faptul cã opțiunea de tip „multiple choice” rãmâne deschisã nu constituie un impediment pentru exprimarea foarte clarã a unui punct de vedere pe tema datã ºi nici nu înseamnã automat cã userii vor bifa rãspunsuri multiple. Dacã ne uitãm la cifre vom observa cã alegerile multiple constituie mai degrabã o excepție (un fel de echivalent pentru o marjã de eroare de +/-3% :) ). Cât despre termenul „vot”, s-ar putea ca utilizarea lui în context sã parã improprie, însã observația vizeazã o chestiune de formã, nu de fond. Vã reamintesc cã existã în meniu opțiunea „vote”, contorizarea rezultatelor se exprimã în termeni de „total votes”, mai mult, existã ºi mențiunea „guests cannot vote” ...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Guest Super Ornitorincul

nu prea imi pasa...defapt, cred ca nu are nimic daca pui o intrebare la cafenea si mai dai un up, ca sa o mai vada careva....

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.