www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Microfon...amplificare? Tuner...


Lovele

Recommended Posts

Deci am o chitara clasica...as dori ce parere aveti cu ce microfon as putea sa-l amplific dar in asa fel incat sa se auda si vocea mea cum cant si sa se auda si cum cant la chitara in aceeasi timp.

 

A si unde pot gasi un tuner? Adica dintralea ca apas pe coarda si el imi zice ce frecventa are si la ce frecventa trebue sa-l acordez. Stau prost cu acordatul. Am gasit chestia asta http://www.get-tuned.com/old_guitar_tuner.php dar cateodata il acordez in asa fel ca sunt 3 note mai sus. :S

 

Mersi mult de ajutorul acordat inca o data. (apoi va las nu ca mai deranjez :))

Link to comment
Share on other sites

in legatura cu amplificarea: profesional, nu se practica niciodata amplificarea atat a vocii cat si a chitarii cu acelasi microfon, caci nu suna bine, si nu exista un loc bun in care sa-l situez astfel incat sa capteze si chitara si vocea; ai nevoie de 2 microfoane bune; eu unul inregistrez vocea cu o copie Shure SM58, care e super; asha ca daca auzi cumva de el vreodata, ti-l recomand;

ei bine, daca vrei doar pt acasa, poate sa te mai inregistrezi ca sa te mai asculti, cred ca vei reusi cu un simplu microfon de birou, plasat undeva intre rozeta chitarii si gura, undeva la mijloc, si setat din Start -All programs -Accesories -Enterteinment - Volume control (sau din control panel, sound), sa dai la microfon, la recording Mic Boost;

 

Cat despre tuner... ai o chitara clasica sa inteleg, sau acustica (nu electroacustica) ...

pai, te invetzi foarte ushor facand urmatoarele : instalezi fruitty loops si bagi un instrument, si apesi notele care iti trebuiesc;

 

In caz ca nu ai Fl, uite aici acordajul; l-am facut eu pentru tine sperand ca te va ajuta; astfel, poate vei invata sa te acordezi singur, fara sa dai banii deocamdata pe lucruri fara de care oricum te poti descurca :)

 

iata acordaj:

 

acordaj_liber_E.mp3

Link to comment
Share on other sites

Deci am o chitara clasica...as dori ce parere aveti cu ce microfon as putea sa-l amplific dar in asa fel incat sa se auda si vocea mea cum cant si sa se auda si cum cant la chitara in aceeasi timp.

A si unde pot gasi un tuner? Adica dintralea ca apas pe coarda si el imi zice ce frecventa are si la ce frecventa trebue sa-l acordez. Stau prost cu acordatul. Am gasit chestia asta http://www.get-tuned.com/old_guitar_tuner.php dar cateodata il acordez in asa fel ca sunt 3 note mai sus.

 

1. Exceptând microfoanele (ordinare) pentru PC, cam orice microfon (mai) serios poate ajuta la înregistrarea ºi eventual amplificarea vocii/chitarei. (Fie un microfon "consumer" gen Sony, Panasonic, Philips -- care se gãsesc uneori la magazinele de electrocasnice --, fie un microfon mai serios (cu intrare balansatã).

Atenție! Unele microfoane necesitã preamplificare dacã sunt conectate la PC sau la un amplificator care nu are intrare specialã de microfon.

2. Tuner (cromatic sau de chitarã) poate fi gãsit la orice magazin serios de instrumente muzicale* (gen MC Music, GuitarShop, Senia, etc), cu preț începând de la ~70 RON. Recomand: Korg (CA30 sau GA30), Boss, etc.

Tunerul cromatic poate fi folosit la mai toate instrumentele muzicale, pe când cel de chitarã este mai specializat pentru asistențã la corzi.)

 

(* Dacã aº fi ºtiut locația - din profilul tãu de membru RGC - aº fi fost mai concret.)

Edited by mirceab
Link to comment
Share on other sites

pentru o inregistrare bunicica trebuie sa calculezi puterea sunetului emis de chitara si puterea vocii tale si sa gasesti locul ideal unde sa se aud bine pe inregistrare amandoua... :)

Sau mai simplu...mai cumpara un microfon... :)

merg si alea la 10lei de la consignatie(daca nu vrei profi,doar sa imprimi ideile tale)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.