Guest antiloser Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 La cererea mai multor prieteni si fani, am hotarat sa reeditam albumul Rhetorica – Ganduri. Cum este un produs care merita tinut la colectie, se poate comanda la rhetorica@estvest.org. Insa scopul nostru este de a transmite muzica, si astfel albumul se poate asculta (aproape) in intregime pe myspace-ul nostru: www.myspace.com/rhetoricaband Pentru informatii suplimentare puteti intra pe pagina : www.estvest.org/Trupe/Rhetorica.html Auditie placuta, Otto, Rini, Dani, Mihai, Pali si Vlad Despre Rhetorica Rhetorica este o trupa proiect formata in 1997, din componenti formatiilor Dirty Shirt si Legion, cu ocazia RockFest Seini (festival organizat tot de membrii trupelor aminitite). Publicul a apreciat prestatia trupei si ambianta progressive-psihedelica, fapt ce a condus la ideea de continuare a proiectului. Au urmat, intre 1997-1999, mai multe participari la concerte si festivaluri-concurs din tara, iar recompensele juriilor nu s-au lasat asteptate. Insa plecarea in strainatate a mai multor componenti a determinat stagnarea acestei trupe-proiect. In vara anului 2004, Rhetorica s-a reunit “din patru zari” si s-a trecut la inregistrarea albumului de debut intitulat “Ganduri”, care a iesit pe piata la inceputul anului 2005. Acest album a fost urmat de un mic turneu de lansare in Romania, Franta si Belgia. Despre Ganduri "Din punct de vedere muzical este foarte dificil sa aplici o eticheta stilistica trupei Rhetorica, pentru ca influentele care se regasesc in muzica lor sunt multiple. As spune ca nucleul il reprezinta rock-ul progresiv la care se adauga numeroase elemente psihedelice, ambientale, folk si jazz. Nu de putine ori am regasit in sound-ul Rhetorica influente Pink Floryd, Phoenix, Deep Purple sau Yes, elemente care se intrepatrund fericit in muzica pe care ne-o ofera Ganduri.” – Metalfan.ro “RHETORICA's music pushes the boundaries of conventional metal with lush arrangements, multi-section songs, complicated textures and original structures, with special focus on melody, soaring vocals and emotional pianos, while creating a unique delivery that makes them worthy of inclusion in ProgArchives.” - ProgArchives “Their compositions are mature and aim not only in the mind but also in the heart of the listener. All band members are flawless musicians and if I would distinguish someone it would be unfair for the others. They deserve a worldwide recognition and the prog fans (and not only) should discover this small masterpiece” – Tartarean Desire “Really well done, the first album of the band is touching. The Progressive music of Rhetorica is interesting because it's at the end a real mix of a lot of elements from Rock to Folk, and of course with the power of Metal. The general ambiance can be sad, serious and even psychedelic this totally uncommon and fresh” – Metalstorm Coperta albumului:
ilun Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 foarte misto material, m-a prins inca de la prima piesa felicitarile mele
Metabog Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 (edited) Suna cool, imi place, pacat ca nu ati folosit tobe reale, se recunoaste imediat EzDrummer DFH. Va adaug pe myspace, aveti exact aceleasi influente ca mine, ELP, Pink floyd, Opeth, etc. Va recomand formatie unui prieten de-al meu (Will), Athem: http://www.myspace.com/athem Si a mea: http://www.myspace.com/puritycontrolband Imi place ca se mai aude prog din romania, mai ales in genul asta. Edited April 9, 2009 by Metabog
Guest antiloser Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 (edited) Merci de aprecieri Metabog, nu e EZ Drummer, ci DKFH 1 (cu battery) Asta e cand nu ai buget de un studio ca lumea si am preferat solutia asta decat tobele trase prost... Intr-adevar a "ta", Purity, e pe aceasi felie si suna bine Eu zic ca niste voci ar ajuta... La Athem, se aude ca productia e alta. Bafta Edited April 15, 2009 by antiloser
Recommended Posts