www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Setari Eq Bass

Guest ady_rockslave

Recommended Posts

Guest ady_rockslave
Posted

Multi bass-isti merg cu eq-ul din bass flat (potentiometrele la mijloc), sa fie oare cea mai buna optiune pt a scoate cel mai bun ton din bass ? Eu spre exemplu merg cu bass, mid, trable toate boost si mai ajustez eventual din egalizatorul grafic al preampului, anumite frecvente care sunt prea puternice. M-ar interesa in mod special anumite setari care sunt folosite in studio. Va multumesc

Posted

Sunt mai multi factori de luat in considerare , daca acoperi mult din partea de jos a sunetului cu bassul si chitara are din bass taiat in EQ vreu cat mai mult treble si mijloc si low-end.

Daca vrei un bass mai distorsionat e mai bine cu cat mai mult low end , (mare parte din pedalele de distort taie din low-end).

Nu exista setari specifice de studio , conteaza calitatea echipamentului , conteaza mult sunetul clean al bassului , daca pana aici totul e cat de cat calitativ si ok restul se rezolva in Cubase sau Protools etc.

Guest ady_rockslave
Posted
Setarile le faci punand toate potentiometrele la mijloc si de acolo dai sau iei ce ai sau nu ai nevoie, si nu cred ca e o idee f buna sa mergi cu toate in blana.

Am setat eq-ul bass-ului flat, dupa care am facut ceva ajustari la eq-ul grafic al head-ului.....am ramas uimit ce ton bun am putut sa scot, am lasat trable flat cu foarte putin boost pe bass si medii. Parca are alta viata bass-ul, nu suna rau deloc nici cu eq-ul boost, dar pe flat are mai multa acuratete, mai multe armonice si se simte mai bine in trupa