www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Intrebare


Guest Hooke

Recommended Posts

Griful chitarii se poate ajusta dintr-o tija metalica care se afla in interiorul lui care se numeste truss rod. la cele mai multe chitari capatul accesibil al truss rodului este la head (partea cu cheite a griffului) si este astupat sau nu de un capacel prins cu suruburi. Rotind truss rodul intr-o parte sau alta poti ajusta grifful dar este de preferat sa lasi pe cineva care stie si a mai facut asta sa ti-l indrepte. Iti propun sa citesti mai multe pe internet despre asta daca vrei sa faci singur chestia asta. Si inca ceva... exista imperfectiuni ale griffului care nu se pot repara din truss rod. Deci este de preferat sa te duci la cineva care stie sa faca asta. Daca nu cunosti pe cineva si esti din Bucuresti cred ca poti incerca la Grosmann.

Edited by Kappa
Link to comment
Share on other sites

din pacate nu sunt din bucuresti..ce pot sa fac in cazul asta? Tot la Grossman sa incerc? Adica, vreau sa spun ca as putea da o fuga pana in Bucuresti.

Edited by Hooke
Link to comment
Share on other sites

uite aici... poate te ajuta... dar ai grija ca trebuie sa rotesti cate putin, cate putin, si sa il lasi o perioada, apoi verifici si daca mai e nevoie repeti procedura

post-4133-1235329083_thumb.jpg

post-4133-1235329099_thumb.jpg

Edited by Kappa
Link to comment
Share on other sites

Fii mai explicit ca sa te inteleg cum trebuie... cum adica indoit intr-o parte, vrei sa spui cumva spiralat... ma rog nu la propriu... o tendinta spre asa ceva?

Edited by Kappa
Link to comment
Share on other sites

da, ceva de genul

 

 

Pai in cazul asta nu stiu daca poti fii ajutat... poate sa iti schimbi grifful... In cazul asta nu prea stiu rezolvare. Poate stie altcineva... Imi pare rau.  :):)

Link to comment
Share on other sites

Probabil daca ai pune niste poze ar ajuta,iar cei care se pricep te-ar indruma. (depinde si ce model de chitara e....cat e de scumpa.etc etc.) Eu nu-mi dau seama daca ai truss rod,din cele scrise mai sus eu am presupus ca ai o chitara clasica/acustica la care s-a indoit grifu din diverse cauze(eventual nu ai tinuto cu corzi pe ea,sa fie tensionata,sau datorita factorilor externi : temperatura in principal.)

Link to comment
Share on other sites

Pai am o chitara electrica Shecter ! Am cumparat-o in urma cu 4 zile! In magazin nu parea sa aiba griful stramb.Ii voi face niste poze si le voi posta aici.

Link to comment
Share on other sites

daca ai luat-o acu 4 zile mergi la ei cu ea si arata-le si ar trebui sa ti-o schimbe, ca e inca in garantie :)....

Edited by Kappa
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.