Guest Un10n Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 sambata o sa primesc de la cineva o chitara acustica cu corzi de metal....vreau sa ma apuc si eu sa invat. Dar este o problema...chitara a stat fara corzi aprox. 1 an... Se poate sa i se fi intamplat ceva...sa nu mai mearga bine sau eu stiu...si daca i s-a intamplat ceva se mai poate repara?
mosenache Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 Mai bine asteapta sa o primesti, si dupa aia ne spui cum e.
marsuleu Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 chitara in principiu cica e bina sa o tii cu corzile pe ea, pt a pastra o tensiune in grif care sa nu-l lase sa se "strambe" in alta directie. dar asta e doar o ipoteza nedemonstrata practic .eu il iau ca pe un sfat de la cei mai mari si care au trecut prin mai multe, desi nu cred cu desavarsire in el. teoretic, daca griful nu-si modifica forma avand deja o forta de tensiune care actioneaza asupra lui , de ce si-ar modifica-o cand este lasat liber ?!? daca lemnul a fost uscat bine , nu are voie sa se intample nimic cand nu are corzile montate.
Guest wolverine Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 daca griful nu-si modifica forma avand deja o forta de tensiune care actioneaza asupra lui , de ce si-ar modifica-o cand este lasat liber ?!? Grif-ul exercita o forta egala cu a corzilor in directia opusa, deaia nu se isi modifica forma...pentru aia este trus rod-ul din el daca ii scoti corzile, din doua forte care se anuleaza ramane una, iar pe perioade lungi e posibil sa afecteze.
Recommended Posts