B0g Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 Hello, am primit o acustica Reghin care este sparta... la modul ca spatele chitarii se cam desface de rest. Ca si istoric, chitara a cam fost trintita de podea ceva in gen Nirvana. Acu ... problema principala e... ce lipici ar fi cel mai adecvat de folosit ca sa sune cutia de rezonanta cit de cit acceptabil (am auzit ca aracetul nu e indicat la acustice si imi este cam greu sa folosesc clei de oase). O sa pun poze foarte explicite in vro 2 saptamini... cind ajunge chitara la mine. Restaurarea asta as vrea sa o fac pe cont propriu asa ca as aprecia ca cei ce'mi propun un lutier sa se abtina sau sa'mi de un sfat practic. Ma mai gindesc sa'i bag si o doza acustica, dar care sa nu merite mare investitie... ceva in genul unui cap de pick-up... altceva nu'mi trece prin minte... . Multzam mult, B0g
GhitaB Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 (edited) Cred cã ar prinde bine niºte poze... Probabil cei care vor vedea cum aratã chitara vor putea spune mai bine ce e de fãcut. Altceva nu ºtiu ce sã spun. Edited January 20, 2009 by Ghita B
B0g Posted February 1, 2009 Author Posted February 1, 2009 Am revenit cu ceva poze: Orice sfat este binevenit...
Nightlight Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Ce ai facut ai dat cu ea de scena dupa ce ai terminat cantarea?
gadjo Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 (edited) vezi pe net daca gasesti documentatie despre reparat acustice crapate (ar trebui sa fie) din ce am vazut eu se pun inauntru niste tije de care sa prinda lipiciul. cum ajungi tu inauntrul chitarii sa prinzi chestiile alea e alta problema.. partea nefericita e ca nu o sa sune extraordinar nici lipita si nush cum se va comporta in momentul in care tensionezi corzile .. dar daca fata e intacta ai putea avea sanse. Edited February 1, 2009 by gadjo
Nightlight Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Poate intre timp a si reusit sa isi rezolve problema colegul de forum si iti poate spune mai multe. Daca la mine te referi, am facut o simpla observatie.
B0g Posted February 1, 2009 Author Posted February 1, 2009 Multzam mult de sfaturi... am sa dau o tura pe la magazinele de profil saptamina asta si ma hotarasc la un adeziv. O sa va tin la curent cu tentativa. Daca mai aveti si alte idei/comentarii.. let me know...
Sarpe Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Cauta clei de oase, este lipiciul perfect pentru instrumente. Dupa asta mult google fiindca pe la noi nu prea o sa gasesti reparatii de genul asta. Numai bine!
B0g Posted March 12, 2009 Author Posted March 12, 2009 Dupa multe cautari m'am oprit la un adeziv pentru lemn de la Bison - arata cam ca aracetul... sper sa'si faca treaba. Am terminat de lipit, dar inca nu am pus corzile pe ea sa vad cum rezista si cum suna... si asta pentru ca m'am decis sa'i schimb look'ul. Deocamdata i'am dat jos lacul, am slefuit'o si de acu tre sa o dau cu un bait si sa o lacuiesc din nou. Atasez citeva poze cu stadiul initial si am sa revin cu faza finala.
DraculVaDomni Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 Dupa multe cautari m'am oprit la un adeziv pentru lemn de la Bison - arata cam ca aracetul... sper sa'si faca treaba. Am terminat de lipit, dar inca nu am pus corzile pe ea sa vad cum rezista si cum suna... si asta pentru ca m'am decis sa'i schimb look'ul. Deocamdata i'am dat jos lacul, am slefuit'o si de acu tre sa o dau cu un bait si sa o lacuiesc din nou. Atasez citeva poze cu stadiul initial si am sa revin cu faza finala. Hehe, is curios cum va suna Bafta la treaba
B0g Posted March 12, 2009 Author Posted March 12, 2009 Am uitat sa va spun ca o sa o dotez si cu amplificare bazata pe o pastila piezo (piezo buzzer). Mai are cineva incercari similare?
saxoo Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 ... eu zic sa-l intrebi pe Pete Townsend .... cred ca a lipit cele mai multe chitari
B0g Posted March 13, 2009 Author Posted March 13, 2009 ... eu zic sa-l intrebi pe Pete Townsend .... cred ca a lipit cele mai multe chitari da... buna idee... am sa'i dau un telefon diseara
snake Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 Am avut si eu o experienta cu chitaruca dasta sparta. Dupa ce am pierdut o zi intreaga cu lipit, tinut strans, pus carti pe ea sa se lipeasca bine s.a.m.d, la sfarsit suna ca dracu. Oricum e frumoasa de decor. Sper ca nu te-am incurajat prea tare
StratMan Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 oricum, pt cat costa manopera unei asemenea lucrari la nivel meserias, mai bine te lasi pagubas! consulta-l, daca nu crezi, pe maestrul cornel ursu de la guitarshop.
Recommended Posts