Guest andrew24 Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Salut, Am cumparat recent o chitara, Ibanez rg321 (primul meu ibanez ). Chitara are din fabrica corzi de 0.10 - 0.46, iar in cartea de instructiuni asta scrie ca e string gauge-ul chitarii, sau ca astea ar fi bune pt chitara sau ca astea sunt recomandate, sincer asta am dedus. Problema e ca mie nu imi plac asa subtiri, si cantand pe vechea chitara cu corzi de 0.10 - 0.52 m-am cam obisnuit si as vrea sa pun tot corzi de grosimea asta si pe Ibanez. Ce ziceti? Se pot pune? Nu o sa imi afecteze neck-ul? Si trebuie sa reglez ceva la chitara, sa ajustez truss rod-ul? Si daca da, ce anume, si cum? Deci sunt complet pe langa . Multumesc anticipat!
Guest Baumwolle Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Stai linistit, nu pateste nimic griful. Teoretic, truss rod-ul trebuie reglat de fiecare data cand se schimba dimensiunea corzilor, insa diferenta intre .10-.46 si .10-.52 nu cred este atat de mare incat sa necesite aceasta operatie.
Silviu_i Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Salut, Am cumparat recent o chitara, Ibanez rg321 (primul meu ibanez ). Chitara are din fabrica corzi de 0.10 - 0.46, iar in cartea de instructiuni asta scrie ca e string gauge-ul chitarii, sau ca astea ar fi bune pt chitara sau ca astea sunt recomandate, sincer asta am dedus. Problema e ca mie nu imi plac asa subtiri, si cantand pe vechea chitara cu corzi de 0.10 - 0.52 m-am cam obisnuit si as vrea sa pun tot corzi de grosimea asta si pe Ibanez. Ce ziceti? Se pot pune? Nu o sa imi afecteze neck-ul? Si trebuie sa reglez ceva la chitara, sa ajustez truss rod-ul? Si daca da, ce anume, si cum? Deci sunt complet pe langa . Multumesc anticipat! Griful nu pateste nimic dar sigur trebuie sa reglezi truss rod-ul si intonatia.Am facut si eu experienta asta, am avut corzi Ernie Ball 10-46 si am pus 11-48 si a trebuit reglat truss rodul si intonatia.Cand pui corzi mai groase, forta e umpic mai mare si sar putea sa traga putin de grif si sa il aplece in fata (insa foarte putin, de-a bea vizibil) si atunci trebuie ajustat putin truss rod-ul, iar intonatia la fel (asta trebuie reglata si cand trece de la un acordaj la altu, cel putin la mine asa este ).Bafta.
finics Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Stai linistit, nu pateste nimic griful. Teoretic, truss rod-ul trebuie reglat de fiecare data cand se schimba dimensiunea corzilor, insa diferenta intre .10-.46 si .10-.52 nu cred este atat de mare incat sa necesite aceasta operatie. cred ca am o problema, e a doua oara azi cand il citez pe baumwolle
Guest Baumwolle Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 cred ca am o problema, e a doua oara azi cand il citez pe baumwolle ...sunt un clasic in viata.
StratMan Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 de aia este prevazuta chitara cu truss rod. dar, ceea ce este de retinut: alte forte-->alte setari!
Recommended Posts