Morgred Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 As vrea sa stiu cum se armonizeaza modurile. Dupa ce ma iau cand armonizez un mod?
Razvan S. Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 Eu parca stiam ca modurile le inveti, si le imbini in ce mod doresti tu, si hotaresti tu ce vrei sa faci cu ele si cum sa sune, by your own ears...nu eu am spus asta, Malmy did . Nu cred ca este o kestie by the book, dar poate ma insel
Morgred Posted October 29, 2008 Author Posted October 29, 2008 pai... da si nu. adica is intervale specifice doar nui da secunda de semiton ca nare cum sai iasa bine... cred... tot trebe sa fie ceva sfaturi ca nu se poate oricum(trebe sa fie melodic nu abstract cel putin pt mine).
guitar88 Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 As vrea sa stiu cum se armonizeaza modurile. Dupa ce ma iau cand armonizez un mod? Exact cum se armonizeaza si celelalte game, prin suprapunere de terte.
korko Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 Exact ....o consideri ca si orice alta gama , doar cu intervale intre note diferite.....si armonizare se face intradevar tot prin suprapunere de terte . A imbina modurile intre ele e o treaba care se face tot dupa reguli , interesant e de exemplu sa faci alterari cromatice , introducand note ce nu apartin gamei modale . Poti sa armonizezi si random.....dupa ureche , si vezi ce suna bine si ce nu.....Marty Friedam cam asa ceva face..... E o metoda buna pentru ca indiferent daca gresesti inveti from the practical point of view.......
Morgred Posted October 29, 2008 Author Posted October 29, 2008 deci armonizez cu intervalele din cadrul modului? :-?
guitar88 Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 deci armonizez cu intervalele din cadrul modului? :-? Da.
korko Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 Sigur Gama majora si cea minora sunt de fapt tot moduri ( ioniam si aeolian) sorry...ionian
simionescu Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 Dupa faptul ca un acord e facut din terta in terta, conform schemei gamei respective + poti adauga note, preferabil cele care sunt speciale pentru gama respectiva . De exemplu la frigian - secunda.
Recommended Posts