Guest euthanasius Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 Salutare tuturor. Problema mea e urmãtoarea: am o chitarã acusticã made in romania in 1987 sau 1988. Sãrmana a trecut prin multe dealungu vremurilor, apoi a zãcut ani în ºir pe dulap in husã, cea e se ºi vede pe frontface-ul ei. Are citeva crãpãturi minuscile, câteva zgârieturi de suprafațã, în rest ... e bine. Aº vrea sã o recondiționez sã îi readau frumsețea de odinioarã. Dați-mi idei ce ºi cum sa fac. Ca exemplu: ce tip de lac sã folosesc pentru finisaj. Am ataºat 2 poze cu "baba" mea. Vã rog ajutați-mã pentu cã chitara asta mi-e foarte "scumpã".
BCRich Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 eu zic sa o lasi asa cum e (doar daca are probleme mecanice:chei uzate,taste,etc sa intervii)
dani Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 de multe ori un lac poate schimba sunetul(poate si in rau) daca ti-e scumpa chitara pastreaz-o asha....daca ai schimbi lockul nu va mai fi "tot ea" a zi sbine ady ca sa-i schimbi ceva la partea mecanica daca e nevoie:) schimba-i corzile(daca is vechi)...asta doar ca sa te simtzi bine ca i-ai facut ceva(si va suna si mai bine evident)
kapak Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 spre deosebire de electrice unde plaja de lacuri e mai mare, pentru acustice trebuie folosit un lac special. il gasesti pe stewmac.com, trimit si in romania la preturi decente. de la ei poti sa iei (sau nu) si glasspaper de calitate pentru asa ceva, polishuri si altele...
ThinkBlue Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 Am un ebook despre chestia asta, intitulat: How to create a factory guitar finish with just a couple of spray cans. Daca te intereseaza, lasa-mi o adresa de mail si ti-o trimit.
BCRich Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 e vorba si de straturi...si de curatat lacul vechi...ehe...nu e cum crede lumea cu ce intinzi lacul...iar e important...etc
Recommended Posts