ichim Posted October 4, 2008 Posted October 4, 2008 Am un ibanez rg321mhrb . Initial coarda mi era setata prea jos si cand o actionam mai tare vibratiile o faceau sa se loveasca de despartitoarele altor freturi si rezulta un bazait enervant . Am umblat un pic la bridge si am ridicat coarda . Nu mai bazaie dar parca suna prea puternic acum si cand cant pe note chiar si daca ating mult mai incet mi-ul , tot suna mult mai tare decat celelalte corzi . Cum as putea sa elimin fret buzz-ul si in acelasi timp sa tin action-ul jos ?
bolly Posted October 4, 2008 Posted October 4, 2008 prin incercari...pan' la urma ajungi la un action care sa te satisfaca fara fret buzz. verifica si la neck..mai ajustezi si din truss rod oleaca daca e.
ichim Posted October 4, 2008 Author Posted October 4, 2008 (edited) cum ajustez din truss rod ? strang alea 2 suruburi ? Edited October 4, 2008 by ichim
Falling_into_infinity Posted October 4, 2008 Posted October 4, 2008 Nu umbla la truss rod daca nu te pricepi. Risti sa te trezesti cu o chitara inutilizabila. Mai bine sacrifici niste bani si te duci la un lutier si iti faci un setup complet: actiune, intonatie, distanta la doze, reglaj griff. De obicei fret-buzzul apare la instumentele ieftine, unde apar mici diferente intre inaltimea freturilor. Citeodata e nevoie ca lutierul sa iti mai pileasca pe ici pe colo ca sa le egaleze, si abia dupa aceea o sa poti sa lasi actiunea mai jos fara sa ai fretbuzz.
bolly Posted October 4, 2008 Posted October 4, 2008 hai sa fim seriosi..nu e fizica atomica la magurele http://www.google.ro/search?hl=ro&q=re...ss+rod&meta= umbla cu grija..atata tot. sigur ca ideal ar fi ca toate reglajele sa se faca la un mester pricepup..insa deseori acestia sunt greu de gasit..costa ceva iar rezultatul muncii este aproape acelasi(vb de problema in cauza..nu de slefuit taste si alte minuni). pe de alta parte...reglajul truss-rodulului este necesar aproape de fiecare data cand schimbi corzile(chiar si aceeasi firma..aceeasi grosime..deh..iarna nu-i ca vara )...asa ca ar fi bine sa inveti sa te descurci spor la treaba!
ichim Posted October 10, 2008 Author Posted October 10, 2008 Am incercat zilele astea sa ajustez bridge-ul dar totusi nu sunt multimit de rezultat si la trus rod nu am curajul sa umblu . Stie cineva un lutier in cluj si imi poate spune orientativ cam cat costa un set-up ?
Recommended Posts