www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Recommended Posts

Posted

Intr-adevar, latenta (timpul ce se scurge intre momentul in care dai pe coarda si momentul in care auzi sunetul in boxe) e un aspect deosebit de important de care am uitat. Sub windows trebuie sa instalezi niste driveri speciali, vezi urmatorul topic :

http://forums.rgc.ro/index.php?showtopic=1152

:) stiu ce e latentza bogdane am terminat si eu faculta de calculatoare (politehnica) :) dar ma gandeam de ce ar fi latentza ? (presupun ca doar de la softurile de efecte care trebuie sa proceseze in timp real sunetul si e destul de greu ).

oricum acum ma documentez :( nu mai am rabdare pana vine chitara of of mai mai ). Momentan discut in teorie , dupa ce am sa o conectez in placa de sunet atunci vad eu adevarul :)

Posted (edited)

Scuze! Ma gandeam ca daca n-ai mai bagat chitara in calculator, nu stii care e chestia.

Pe cate am inteles, latenta vine chiar de la felul in care e implementat suportul pentru audio in windows, ramasita de la win95 sau asa ceva. Driverii specializati pentru audio, cum sunt driverii Asio, reduc mult latenta.

Intr-adevar, softurile trebuie sa mearga bine in timp real, dar cand procesorul nu mai duce nu apare latenta, ci intreruperi in sunet.

Edited by bogdan
  • 4 weeks later...