www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Vreau Sa Inregistrez

Recommended Posts

Vreau sa inregistrez ce ceva la chitara pe un laptop.

Prima oara am incercat punand chitara direct in locul pt microfon (mic input) (cand spun chitara ma refer la chitara->amplif->mic->mixer cu monitoare de control...) si am scos semnal in alte boxe. Pe laptop inregistrez in Adobe Audition 1.5 [e cam vechi, dar merge]. Aveam un noise/hiss foarte mare, cred ca din cauza laptopului, care nu are placa de sunet (sau are dar e incorporata in placa de video... nu stiu exact). Am o placa de sunet externa, Creative Sound Blaster Extigy, pe care am conectat'o intre chitara si laptop (laptopul prin usb, chitara la spatiul pt microfon al placii, boxele de control in front).

Acum apare si problema intrucat pe laptop nu se mai inregistreaza nimic. Care ar putea fi cauza? Am pus chitara si la line in in placa dar nimic [nici inainte sa pun placa nu mergea daca "," conectam chitara direct in line in-ul laptopului - dar asta cred ca e din cauza Auditionului].

Poate sunt ceva setari nefacute in audition.

Poate e fiindca conexiunea prin USB reprezinta doar un fel de output pt laptop si chitara o sa se auda doar in ceea ce scot prin front in placa si nu trece prin laptop.

Nu stiu...

Nu stiu cat am fost de clar :) , dar va rog sa ma ajutati

LE: am pus niste poze care sper sa fie mai lamuritoare

post-6300-1211655221_thumb.jpg

post-6300-1211655224_thumb.jpg

Edited by razvanciub8a

Trebuie sa setezi din program ce inputuri iti foloseste. Dupa ce ai conectat si placa externa iti apar mai multe intrari, probabil ca el a ramas sa capteze sunetul de la inputul placii on board.

Exact...daca ai mai multe placi de sunet trebuie sa setezi manual pe care sa o foloseasca...el implicit pt recording o foloseste pe cea integrata...intra tu in control panel si la sounds - recording seteaza placa externa apoi la fel (daca este cazu, nu cunosc programul) in softul de inregistrat

a mai aparut o "mica" problema :) . in audition lucrez pe multitrack. Pun un backingtrack/melodie pe prima banda si setez inregistrarea pt a 2a banda. Cand dau rec pe a 2a banda se inregistreaza chitara pe care o fac eu dar se mai inregistreaza inca o data banda 1... rezultatul e o distorsie urata peste tot... e tot o setare oare? :)

Guest ozzybui
a mai aparut o "mica" problema :) . in audition lucrez pe multitrack. Pun un backingtrack/melodie pe prima banda si setez inregistrarea pt a 2a banda. Cand dau rec pe a 2a banda se inregistreaza chitara pe care o fac eu dar se mai inregistreaza inca o data banda 1... rezultatul e o distorsie urata peste tot... e tot o setare oare? :)

probabil ai selectat optiunea : "What you hear", atunci se inregistreaza tot ce auzi, si evident backingtrack va if inregistrat inca o data.

Atunci, treb. sa selectezi corect canal pe care ai conectat microfonul.

Daca nu este asa, inseamna ca este setari de la audition. Eu nu am lucrat niciodata cu programul ala si nu stiu ce sa spun.

post-5997-1211660686_thumb.jpg