twister Posted May 4, 2008 Share Posted May 4, 2008 am o intrebare. daca imi iau o doza midi roland gk3 (spre exemplu) imi trebuie neaparat si procesor pentru ea? nu as putea sa conectez chitara direct la calculator, ca un controller, si sa folosesc softuri midi din el? (gen absynth, atmosphere etc..) si inca o chestie, doza midi e bend sensitive? Link to comment Share on other sites More sharing options...
twister Posted May 4, 2008 Author Share Posted May 4, 2008 deci daca am o placa de sunet cu intrare MIDI nu merge nu ? ma gandeam ca e acelasi sistem ca la un controller midi pe care il poti baga direct in intrarea midi de la placa.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
barbarossa Posted May 5, 2008 Share Posted May 5, 2008 iesirea din gk-2a e cu 13 pini, nu stiu daca exista adaptor, si sincer cred, desi nu m-am documentat, ca nu poti intra direct in comp. ai nevoie de o interfata, cred eu. daca te intereseaza un gk-2a ieftin, am eu una de vanzare. si da, este bend sensitive, daca asa setezi interfata. o poti seta si sa nu fie bend senzitive (de ex. pian) Link to comment Share on other sites More sharing options...
gramsteen Posted May 5, 2008 Share Posted May 5, 2008 GK-3 nu este o doza MIDI ! Este un sistem de 6 "mini-doze" , cate una pentru fiecare coarda. Cablul care se conecteaza la GK este unul special (nu MIDI) si este audio. Are 12 fire (semnal si masa pt. fiecare doza) si inca un ecranaj (ground). Ca sa o folosesti ai nevoie de un convertor MIDI pentru GK-3 de la Roland sau un sistem multiefect, tot de la Roland (GR-20 , VG-88, VG-99). Bafta ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
twister Posted May 5, 2008 Author Share Posted May 5, 2008 multumesc pentru raspunsuri. acum m.am lamurit, am sa iau procesorul GR-20 care are si doza inclusa si toate iesirile care le.as vrea. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maur Posted May 5, 2008 Share Posted May 5, 2008 GK-3 nu este o doza MIDI ! Este un sistem de 6 "mini-doze" , cate una pentru fiecare coarda. Cablul care se conecteaza la GK este unul special (nu MIDI) si este audio. Are 12 fire (semnal si masa pt. fiecare doza) si inca un ecranaj (ground). Ca sa o folosesti ai nevoie de un convertor MIDI pentru GK-3 de la Roland sau un sistem multiefect, tot de la Roland (GR-20 , VG-88, VG-99). Bafta ! util si la subiect...ca de obicei. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gramsteen Posted May 5, 2008 Share Posted May 5, 2008 Da... Adevarul e ca nu am vazut schema electronica ci doar "diesectia" baghetei pe care sunt montate dozele. Volumul e ceva normal si switch-ul...(acestea exista pe toate chitarele traditionale fara a avea nevoie de conductori suplimentari in cablul conector) insa, GK mai are doua micro-contacte de "up" & "down" de la care se pot schimba diferite functii in aparatul la care e conectat. Deci ai dreptate. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ameretat Posted June 21, 2009 Share Posted June 21, 2009 Ca sa o folosesti ai nevoie de un convertor MIDI pentru GK-3 de la Roland sau un sistem multiefect, tot de la Roland (GR-20 , VG-88, VG-99). Bafta ! Daca tot veni vorba de VG 99, l-a incercat cineva, pe aici? Ma tenteaza foarte tare sa-mi iau o jucarie d-asta cu tot cu GK3 si tot tacamul, dar sunt curios daca l-a incercat cineva, in special fara amp, bagat direct pe fata. Suna la fel de misto ca in videourile promo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest szekely Posted June 21, 2009 Share Posted June 21, 2009 (edited) cu ce e mai bna una midi decat una normala? Edited June 21, 2009 by szekely Link to comment Share on other sites More sharing options...
CRETU Posted January 10, 2023 Share Posted January 10, 2023 Buna ziua ! Am un procesor VG99, fara acea doza GK-3 . Poate sa imi spuna cineva daca pot folosi procesorul , folosind dozele chitarei ? Cum trebuie setat? Va multumesc ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts