www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Viata De Freelancer

GhitaB

Recommended Posts

:) Mulțumesc pentru sfaturi! Sunt sigur cã o sã-mi prindã bine.

Ideea cam asta e ºi a mine: în timpul facultãții sã învãț (eventual sã fac ºi unele proiecte pentru bani), iar apoi sã mã angajez la o firmã.

Numai cã... aici (Universitatea din Oradea, Facultatea de ªtiințe, Informaticã, anul II (din cei trei)) e aºa cum e. Am ajuns la concluzia cã trebuie sã învãț mai mult acasã dacã vreau sã ºtiu.

(Semestrul ãsta facem:

Ecuații diferențiale (matematicã... ºi nu am venit aici pentru matematicã...),

Biroticã (un fel de TIC... Word, Excel, Power Point...),

Sisteme de Gestiune a Bazelor de Date (SQL),

Tehnici avansate de programare (sunã pompos, dar... am fãcut cam ce am fãcut ºi în liceu),

Didactica specializãrii (face parte din Modulul Pedagogic),

Englezã (mergem doar la examen), ºi... cam atât.

ªi sport. :D )

Un coleg vrea sã începem sã lucrãm. Într-o zi îºi face firmã, în alta vrea freelancer... :) Aºa cã mi-am fãcut cont pe GetAFreeLancer... sã vãd ce ar fi pe acolo. Dar încã nu mã pricep cum e cu plata.

ªtie cineva care e treaba cu cardurile astea? Ce tipuri de carduri sunt? Care e bun pentru a primi banii din altã țarã? :)

Edited by Ghita B

Dupa cum am spus mai sus, trebuie sa inveti notiuni de algoritmica(daca cauti algorithms and data structures o sa gasesti o groaza de e-book-uri excelente)+ notiuni de pointeri si inheritance(in c++) daca vrei sa te axezi pe asa ceva.

normal ca alta abrodare c++ e pentru stand alone application php pentru web

Nu e numai pentru web, dar nu asta e ideea, ia java si c++, sau java si visual basic, sau python si ECMA(javascript). O sa vezi ca sunt pur si simplu alte abordari. Repet, nu ma refer la lucrurile simple, ci la un proiect mai cuprinzator. E posibil sa fiu eu mai perfectionist, dar m-am axat pe partea de prgramare grafica(openGL), unde nu iti permiti sa lucrezi ineficient, fiind nevoit sa storci cat poti din capacitatile limbajului.

Stiu si eu foarte bine ce este openGL-ul :) l-am folosit si in c++ si in java. Si te invit sa te documentezi asupra programarii shaderelor(nu este singurul caz in care anumite operatii trebuiesc facute manual) sau al animatiilor. O sa vezi la ce ma refer. Dar, nu am spus ca trebuie sa fie expert in domeniu, dar consider ca un programator trebuie sa aiba un minim de bagaj de cunostinte, chit ca il va folosi in mod direct sau nu. E ca si cum ai spune ca un electronist nu tre sa stie ce e ala un tranzistor, ca oricum o sa foloseasca circuite integrate.