Guest Paul-Sebastian Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 (edited) In primul rand vreau sa salut toata comunitatea. Sunt nou in grupul chitaristilor si doresc sa ma integrez bine. Acesta este primul meu topic/thread. Please be gentle. Am 20 de ani. Sunt pasionat in special de calculatoare si sunt student la Matematica-Informatica la Universitatea Spiru Haret. De aproximativ 5 ani de zile am avut ca hobby, pe langa programarea pe calculator, compunerea de muzica pe soft gen Fruity Loops Studio sau Cubase. Nu m-am bazat pe sample-uri foarte mult ci mai mult pe sintetizatoare software si note compuse de mine, inclusiv baterie/ritm. Prima data mi-a placut pianul dar nu am avut timp sa incep sa-l invat deoarece hobby-ul pentru programare pe PC nu m-a lasat. Acum imi place si mai mult chitara, in mai mare proportie cea acustica. Doresc sa incep sa invat sa cant la chitara acustica, si in curand o sa imi cumpar una (acum am si eu salariu ca muncesc si imi pot permite in sfarsit ) -- aprox 20 Aprilie. Vreau niste sfaturi de la persoane care stiu cum a fost sa incepi prima data, poate chiar niste detalii despre cum a fost. Am discutat cu un reprezentat al unui magazin si dupa cerintele mele mi-a recomandat un Cort Earth 70E electro-acustic cu pickup activ. Eu alesesem initial un Yamaha FX310A electro-acustic cu pickup pasiv. Cerintele mele au fost: un sunet stralucitor (bright), nu prea cald sau mellow, dar totusi nu ultra-bright cum am auzit in niste demo-uri, constructie Dreadnought pt. ca am citit ca are acustica puternica, sa fie full-size, sa fie electro-acustica ca sa pot incerca si ceva distorsionat gen electro-guitar dar si pentru ca o pot conecta la mixerul pe care il am fara sa folosec microfoanele condensator pe care le am si sa fac inregistrari/redari. Mi s-au dat si niste linkuri: Cort -> http://triola.ro/vid_cort_doza.php si Yamaha -> http://triola.ro/vid_yama_ac.php Cortul are un sunet mult mai clar, mai metalic pe cand Yamahaul e prea mellow parca ar fi chitara clasica cu nylon. Ce parere aveti si ce sfaturi imi puteti oferi? Ajutati-ma va rog acum inainte sa cumpar Cort in caz ca nu e prea stralucit. Preturi: Cort 640 RON, Yamaha 770 RON Edited April 2, 2008 by Paul-Sebastian
Guest ciprian_d Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 salut si bun venit!...omule..nu sunt expert da' prima mea chitara a fost un rechin electroacustic..acum vreo 4 ani. Nu stiam ce sunet cautam, ce lemn, ce doze...eram im plop. Oricum ma bucur ca te-ai interesat un pic si ti-ai facut temele..intr-un fel. Ce sa zic..eu as merge cu Cort-ul..are un sunet aparte..nu stiu mellow and stuff. Chestia e ca nu o sa sune la inceput exact cum doresti. Se mai schimba... ...scuze..am debitat prostii..se vede ca azi am scos vinu' Bafta ! sa iei ceva bun!!!
Guest Paul-Sebastian Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 (edited) Oricum ma bucur ca te-ai interesat un pic si ti-ai facut temele..intr-un fel. Ce sa zic..eu as merge cu Cort-ul..are un sunet aparte..nu stiu mellow and stuff. Chestia e ca nu o sa sune la inceput exact cum doresti. Se mai schimba... Mersi mult omule, orice fel de raspuns m-ar ajuta in stadiul in care sunt. Adevarul este ca sunt un tip mai geeky si imi place sa imi fac temele cum spui tu. Am ascultat cat de multe demo-uri am putut si am citit cat de multe articole si pagini wiki am putut despre chitare, taburi, notatia Helmholtz, desi aici e mai complicat si mai am de invatat. Am si gasit prima melodie pe care vreau sa o invat la chitara, Greensleeves, presupus scrisa de catre regele Henry al VIII-lea al Angliei. Am auzit melodia de multe ori dar pana ieri nu stiam nici cum se numeste, am dat de ea din greseala. M-am pus si am cantat-o la tastatura pe LMMS (ceva gen Fruity Loops dar pe Linux, adica am folosit un instrument sintetizat pe PC) dupa portativul de pe net si mi-a iesit . Apropo de mellow , inseamna moale, melodios, putin grav, trist, si asa mai departe. Nu as vrea sa am o chitara care sa sune numai asa. Prefer sa sune mai bright, adica mai sclipitor, luminos, care te trezeste . Ce vroiai sa spui cand ai zis ca are un sunet mai aparte Cortul? Ai avut probleme cu ele? Te rog spune-mi pana nu o sa-mi para rau ca am cumparat-o. Partea ca isi va schimba sunetul cu timpul o inteleg; se mai invecheste lemnul, poate o sa schimb si corzile, etc. Multumesc inca o data. Ma mai poate ajuta si altcineva cu astfel de pareri sau sfaturi? Va sunt foarte recunoscator. Paul. Edited April 3, 2008 by Paul-Sebastian
Guest dmc Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 Apropo de mellow , inseamna moale, melodios, putin grav, trist, si asa mai departe. Nu as vrea sa am o chitara care sa sune numai asa. Prefer sa sune mai bright, adica mai sclipitor, luminos, care te trezeste .Paul. suna relativ bright pentru un dreadnought. nu are bas puternic, dar per total sunetul e echilibrat si versatil (merge la fel de bine la fingerpicking si flat picking). Un mare plus sunt fretii, care sunt finisati mai bine decat majoritatea chitarelor de 300-400 euro. mai multe poti citi si aici: http://www.acousticmagazine.com/index.php?...4&Itemid=52
Guest ciprian_d Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 (edited) nu te teme,nu o sa iti faca probleme.si cum a spus si dmc...are un sunet echilibrat..nu am apucat decat odata sa incerc unul si mi-a placut sunetul..deci go for it...si nu regreta... prea multe puncte... Edited April 3, 2008 by ciprian_d
B-A-C-H Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 Am si gasit prima melodie pe care vreau sa o invat la chitara, Greensleeves, presupus scrisa de catre regele Henry al VIII-lea al Angliei. Wrong. Asta cu Henric al VIII-lea e doar o legenda... faina, ce-i drept, dar lipsita de suport real. Baiatul era prea ocupat cu decapitarea muierilor ca sa mai compuna si muzichie. Bafta.
Guest Paul-Sebastian Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 Baiatul era prea ocupat cu decapitarea muierilor ca sa mai compuna si muzichie. Bafta. De ce oare i-au atribuit lui melodia atunci? PS - Abias astept data de 20 cand imi comand chitara. Imi poate recomanda cineva o carte buna pentru incepatori?
Recommended Posts