blakk Posted October 30, 2005 Posted October 30, 2005 Am si eu o idee cam ciudata. Mai demult ma intreb daca trosnitul degetelor influenteaza negativ performantele de interpretare. Spun asta pentru ca eu de mult timp am un tic cu trosnitul degetelor. Acu incerc sa mi-l controlez, dar totusi eu unul cred ca nu e foarte avantajos pentru un chitarist sa faca asta. Am vazut undeva prin forum ca e recomandat pentru incalzirea degetelor. Raman totusi la parerea mea ca e mai bine sa ma abtin. ...., in fine poate e doar o obsesie idioata toata treaba asta dar sunt curios de parerea altora
Guest spyked88 Posted October 30, 2005 Posted October 30, 2005 Troznirea degetelor nu e bună pentru sănătatea încheieturilor în general. Oricum când te încălzeşti trebuie să întinzi articulaţiile, deci implicit să îţi trozneşti degetele, dar e recomandat să faci asta doar când te încălzeşti. Cântatul propriu-zis nu cred că o să ţi-l afecteze, dar mai târziu s-ar putea să te trezeşti că îţi tremură mâna. Încearcă să întinzi braţul, cu palma spre pământ, şi să pui o foaie de hârtie pe mână. Atunci îţi cam dai seama în ce stadiu sunt încheieturile tale, în funcţie de cum tremură foaia.
Guest Ameretat Posted October 31, 2005 Posted October 31, 2005 Eu parca am auzit undeva ca persoanele care-si trosnesc destele sunt foarte predispuse la reumatism...
Guest juvina Posted November 1, 2005 Posted November 1, 2005 Eu parca am auzit undeva ca persoanele care-si trosnesc destele sunt foarte predispuse la reumatism... Nu are nici o legatura trosnitul degetelor cu reumatismul.Doar nu faci reumatism doar la degete.Oricine isi poate trosni degetele, nu doar daca esti predispus la reumatism, pur si simplu devine o obisnuinta.
Susceptor Posted November 1, 2005 Posted November 1, 2005 la mine foaia tremura nasol de tot...aoleo..ce ma fac?!
prowler Posted November 1, 2005 Posted November 1, 2005 lipsa de calciu? nush... si fratimiu are o problema similara... du-te la doctor..
TB_TM Posted November 1, 2005 Posted November 1, 2005 (edited) la mine foaia tremura nasol de tot...aoleo..ce ma fac?! Incearca un timp sa nu mai fumezi prostii... Edited November 1, 2005 by TB_TM
hihi Posted November 3, 2005 Posted November 3, 2005 Si cum zilele astea e tot mai frig, o trosneala unor degete inghetate nu prea da bine cu chitara . Eu am un obicei prost sa-mi trosnesc degetele, si mai ales inainte de a canta la chitara.
Susceptor Posted November 3, 2005 Posted November 3, 2005 mai bine dai cu ciocanul in ele direct...macar stii ca ai rezolvat ceva
blakk Posted November 3, 2005 Author Posted November 3, 2005 la mine foaia tremura nasol de tot...aoleo..ce ma fac?! poti sa incerci, dar daca tremura rau s-ar putea sa nu nimeresti
Susceptor Posted November 3, 2005 Posted November 3, 2005 mai intai le bat in cuie.....dar daga nici aici nu nimeresc?!
blakk Posted November 4, 2005 Author Posted November 4, 2005 Deja e o dilema oarecum filosofica. Sa le bati intai in cuie, sau intai sa le zdrobesti ca sa nu mai tremure si dupa aia sa le bati in cuie?
Susceptor Posted November 6, 2005 Posted November 6, 2005 daca tremura rau pot sa fac cu dreapta panatie super rapida aoleo da daca nu nimeresc pana...
necu' Posted January 7, 2006 Posted January 7, 2006 Nuj cat de vrajeala e sau nu dar am auzit ca daca pocnesti deshtele cu timpul ajungi sa-ti tremure mana ca la alcoolici...
Guest slash32167 Posted June 4, 2006 Posted June 4, 2006 Am inteles ca intre inchieturile degetelor exista un lichid care are ca rol lubrifierea inchieturilor si ca de fiecare data cand iti trosnesti degetele se pierde o cantitate infima din lichidul respectiv, iar asta o sa se simta in timp... o sa-ti tremure mana atat de tare incat nu o sa mai poti folosi tacamurile...
John Petrecce Posted June 4, 2006 Posted June 4, 2006 Am si eu o idee cam ciudata. Mai demult ma intreb daca trosnitul degetelor influenteaza negativ performantele de interpretare. Spun asta pentru ca eu de mult timp am un tic cu trosnitul degetelor. Acu incerc sa mi-l controlez, dar totusi eu unul cred ca nu e foarte avantajos pentru un chitarist sa faca asta. Am vazut undeva prin forum ca e recomandat pentru incalzirea degetelor. Raman totusi la parerea mea ca e mai bine sa ma abtin. ...., in fine poate e doar o obsesie idioata toata treaba asta dar sunt curios de parerea altora Nu stiu daca ajuta trosnitul degetelor, dar pot sa-ti spu sigur ca masarea lor ajuta! Si nu numai la fiecare deget in parte ci si la muschii mainii mai ales cei de la deg. mare si de la al mic ca nu stiu cum draq se numesc. Poti sa te uiti la o metoda buna de incalzire la "Rock discipline" de la Petrucci (acolo explica tot).
Guest Al3x Posted June 4, 2006 Posted June 4, 2006 Am incercat si eu "testul" cu foaia, imi tremura un pic mana(nu mult), cred ca se datoreaza faptului ca tastez mult si se distruge incheietura(am tastatura standard si se stie ca incheietura este fortata cand tastezi). Cert este ca nu ma pot face chirurg, insa nu cred ca va constitui o problema sa cant la chitara, nu trebuie sa fii extraordinar de precis, trebuie doar sa nimeresti tastele
Recommended Posts