www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Inca Un Topic "ce Chitara Sa Iau"...

Recommended Posts

Guest aaaaaa
Posted

vreau sa mi iau chitara noua. problema e ca nu mi permit sa dau pe ea prea mult. as f ivrut sa iau ceva ma ibun second hand pe la 6-7 milioane. cam asta e suma. am tot cauttat pe forum si ori gasesc chitari la pretul asta care nu merita, ori gasesc chitari bune dar pretul nu pare deloc second hand. nu prea gasesti ocazii pe aici. in fine. m am hotarat atunci sa iau una noua si daca nu e ea cea mai buna din lume macar stiu ca e noua. si m am oprit la Squier Standard Fat Stratocaster. e 8 milioane dar nu stiu de ce chitara asta imi inspira incredere. si prefer sa dau inca un milion si sa stiu ca mi am luat ceva bun. spuneti mi si mie, va rog, daca e o chitara buna. daca isi merita banii.

eu caut o chitara cu griff rapid si "alunecos". nu ca as fi vreun vitezoman. chiar deloc. dar caut ceva care sa alunece usor si "sa aiba corzile usoare" sa nu imi tocesc degetele.

ca stil de muzica: space-rock, dub, trip-hop. deci nu viteza, solouri si virtuozitate. nu o folosesc chitara prea mult fara efecte gen delay, reverb, echo etc. sau cateodata un pic de distors. deci nu o iau pt traforaj, gajaiala sau solouri explozive.

vreau sa mi iau chitara noua. problema e ca nu mi permit sa dau pe ea prea mult. as f ivrut sa iau ceva ma ibun second hand pe la 6-7 milioane. cam asta e suma. am tot cauttat pe forum si ori gasesc chitari la pretul asta care nu merita, ori gasesc chitari bune dar pretul nu pare deloc second hand. nu prea gasesti ocazii pe aici. in fine. m am hotarat atunci sa iau una noua si daca nu e ea cea mai buna din lume macar stiu ca e noua. si m am oprit la Squier Standard Fat Stratocaster. e 8 milioane dar nu stiu de ce chitara asta imi inspira incredere. si prefer sa dau inca un milion si sa stiu ca mi am luat ceva bun. spuneti mi si mie, va rog, daca e o chitara buna. daca isi merita banii.

eu caut o chitara cu griff rapid si "alunecos". nu ca as fi vreun vitezoman. chiar deloc. dar caut ceva care sa alunece usor si "sa aiba corzile usoare" sa nu imi tocesc degetele.

ca stil de muzica: space-rock, dub, trip-hop. deci nu viteza, solouri si virtuozitate. nu o folosesc chitara prea mult fara efecte gen delay, reverb, echo etc. sau cateodata un pic de distors. deci nu o iau pt traforaj, gajaiala sau solouri explozive.

am uitat ceva. Squier Affinity Fat Stratocaster e 6 mil. si singura diferenta fata de Squier Standard Fat Stratocaster este ca are corpul din ALDER iar fat-ul il are din AGATHIS. e singura diferenta intre ele pe care am gasit o eu. poate sa imi spuna cineva daca diferenta asta face cele 2 milioane in plus asa cum cred eu? niste detalii despre ce inseamna fiecare.

multumesc

am uitat ceva. Squier Affinity Fat Stratocaster e 6 mil. si singura diferenta fata de Squier Standard Fat Stratocaster este ca are corpul din ALDER iar fat-ul il are din AGATHIS. e singura diferenta intre ele pe care am gasit o eu. poate sa imi spuna cineva daca diferenta asta face cele 2 milioane in plus asa cum cred eu? niste detalii despre ce inseamna fiecare.

multumesc

Posted

te balbai si nu stiu de ce crezi ca chitarele sh ar trebui sa fie la fel de ieftine ca hainele sh din magazinele de profil. de multe ori o chitara cantata e mai buna decat una noua. mai cauta, vezi si tu, la 8 mil o sa iti iei o minunatzie...

cei trei "daca"> daca chiar vrei sa stii de ce e mai scumpa, intre alder si aghatis e o mare diferenta, da si tu un gugle si o sa gasesti informatii. daca te interesa cu adevarat, deja stiai asta. daca nu intelegi engleza, ia-o pe aia mai ieftina, faci si tu o economie.

Posted

kapak, cred ca vinzi vreo chitara scumpa pe forum si nu ti o ia nimeni si te versi pe mine, acum :)

eu mi am luat de pe ebay pana la urma si cu tot cu transport am dat jumate din cat as fi dat aici. tot sh. deci, raman la umila mea parere.

Posted

nu vand, eram cat pe ce sa imi dau godinul, care e 550 eur nou pe thomann, deci nu putem spune ca e o chitara scumpa pt ca o dadeam in 400 euro, daca as fi reusit sa iau un parker deluxe de pe ebay. era una care se termina pe 1 ianuarie, dimineata la ei, si am sperat sa o iau in 900 usd dar pe 1, americanii au licitat-o in draci, probabil ca erau aia care nu au reusit sa isi ia cadou de craciun. s-a dat pana la urma in 1375 usd, nu am reushit in bugetul meu, nu am motiv inca sa dau 1300-1500 usd pe o chitara plus transport si taxe (adica nu o merit inca).

era o apreciere, pe bune!

cu banii de parker mi-am luat de pe ebay un canon rebel xti cu obiectiv 28-135 usm is (pentru cunoscatori) plus o gramada de accesorii, pentru ca voi face si bani cu el (pentru eventualul parker). azi mi-a iesit din vama, maine mi-l aduce ups la botu' calului. transportul si asigurarea au fost la 150 usd iar maine mai dau tva si taxe, ceva mai mult de 500 ron.