www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Cum Verifici O Chitara Acustica Daca Are Probleme La Neck Joint?

Recommended Posts

Posted

am gasit o chitara acustica pe care as fi interesat sa o cumpar, second. e cu 12 corzi. in magazin sta dezacordata si i lipseste o coarda...aceste informatii probabil au relevanta in sensul ca dupa ce am luat-o la inspectie am observat ca pe o portiune de 2,3 cm chiar in locul unde e lipit gatul de corp, partea dinspre spate, e crapat. problema e ca nu imi dau seama ce...finishul sau lemnul... si chiar V-ul pe care il face gatul acolo e desprins, adica e un mic mic spatiu intre varful v-ului si corp. insa nu pare sa se miste nimic, oricat de tare apesi...altfel chitara nu imi dau seama daca e afectata...corzile sunt de cand lumea, ruginite si in aceste conditii chitara rezoneaza destul de bine...nu are urme de lovituri sau altceva, ca altfel ar fi fost usor de corelat o buba pe gat, headstock, cu o posibila dezlipire a gatului la neckjoint...iar altfel chitara imi place.are aciunea joasa si niciun pic de fretbuzz, taste ok...alta chestie care ma pune pe ganduri este ca e o chitara de firma...pe care vanzatorul este dispus sa o lase la un pret foarte low...hora low

Posted

Daca nu este fisurat lemnul (neck sau body) lipitura (neck-joint) se rezolva relativ usor (dar nu ieftin) la un lutier bun.

Lipitura intre grif si corp este o lipitura reversibila (demontabila) si operatiunea de "neck-reset" (dezlipirea, reglarea pozitiei si relipirea neck-ului) este una de rutina.

Probabil pretul este mic datorita acestui fapt. Mai adauga cca 100-150 E cat va costa operatiunea la un lutier priceput (pe care nu pot sa ti-l recomand, ca nu cunosc nici unul personal, dar am auzit ca dl. Bogdan Stanescu este foarte apreciat).