www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Pedala Expresie Gt-8


puiub

Recommended Posts

Salutare,

 

Configurandu-mi pe un patch sa porneasca tuner-ul cand setez volumul la 0 cu pedala de expresie similar cu indicatiile de la http://www.bossgtcentral.com/tipsntricks.html#tuneexp am observat ca de fapt volumul ajunge la 0 cand pedala e ridicata cam pe la jumatate, cu alte cuvinte plaja pedalei de expresie este de fapt utilizabila doar de la jumatate incolo, restul fiind "joc".

 

Rog posesorii de GT-8 care au rabdare sa incerce daca e o situatie comuna, sau e ceva in neregula cu pedala mea.

 

Multumesc!

Link to comment
Share on other sites

Salut, pedala de expresie de la gt8 ul tau este decalibrata. Te ajut eu sa o calibrezi.

 

Pasul 1

Tine apasat ASSIGN [CTL/EXP] in timp ce pornesti aparatul.

Pe ecran apare "EXP CALIBRATION set Pedal to MIN". Tu o sa apesi pedala la minim.

Pe ecran deja se schimba automat mesajul "EXP CALIBRATION press [WRITE]". Cu pedala in pozitia minim, apesi [write].

Pe ecran o sa alterneze mesajul "OK"

Pasul 2

Apare mesajul "EXP CALIBRATION Set Pedal to MAX". Apesi pedala la maximum fara sa fortezi deloc (pana se opreste in cauciucul de sub ea fara sa -l preseze).

Pe ecran alterneaza mesajul "EXP CALIBRATION press [WRITE]". Cu pedala in pozitia maxim, apesi [write].

Pe ecran apere "OK"

 

(daca apesi [write] si pedala nu este complet la pozitia maxim sau unghiul pedalei nu este corect, pe ecran apare mesajul "area over!" care impiedica trecerea la urmatoarea etapa.)

 

Pasul 3

Ecranul arata "EXP CALIBRATION Threshold: 8"

Roteste PATCH/VALUE pentru a ajusta threshold (daca setezi o valoare mica, switch ul aflat sub pedala de expresie va fi activat la o apasare mai usoara a pedalei, daca dai o valoare mai mare o sa trebuiasca sa apesi mai tare sa activezi wah ul sau ce efect controlezi cu acel switch). Lasa-l la valoarea "8". Apesi[WRITE] . Pe ecran apare "Press [EXIT]. Apesi cuminte "exit", pe ecran o sa scrie "Checking data pelease wait..." dupa care ecranul se intoarce la "play" screen...

 

asta ar trebui sa rezolve problema ta, bafta !

Link to comment
Share on other sites

Tot off-topic, dar deja ne-am obisnuit sa deviem d la subiect. Despre tonul "gen" Petrucci...

 

Daca e sa ne referim la sunetul live al lui John Petrucci, el si majoritatea (printre care si eu) folosesc un ton plat , standard. Adica nu are nimic iesit din comun. Cum am mai spus (daca "rasfoiesti" printre posturile mele vis-a-vis de gt8 , ton de chitara, frecvente) chitara se decupeaza ca frecvente (ma refer la soundul general al unei trupe) intre 200 Hz si 4 kHz. Desigur , sunetul chitarei are armonice care depasesc aceste "bariere" dar nu trebuie setate ca varfuri in curba de eq.

 

Sunetul de studio al chitaristilor difera din cauza post-procesarii in procesul de mixare-masterizare. Insa si in cazul acesta sunetul de la care se pleaca este "brut".

 

Am observat ca multi chitaristi tineri (si eu am facut asa la randul meu) cauta sa aiba sunetul care-l aud pe discurile trupelor preferate. Pentru mine ca metalist , prin 90 - 94 , sunetul de riff cel mai bun, mi se parea cel de pe ''...And justice for all". Pe imprimare poti sa obtii un sunet asemanator...insa live e total gresit sa cauti asa ceva. Nu faci decat sa "te urci cu chitara" peste frecventele tobei mari, a basului si al cinelelor. Iar chitara va suna ca un buhai-tzantzar. Bineinteles ca la un moment dat ai si ton de solo (care pe imprimari suna mult mai pe medii) care va "exploda canalul de pe mixer" si va scoate sunetistul din "pepeni" facandu-l sa dea chitara f. incet (normal ca dupa acest mic dezastru te va privi cu ura cat dureaza prestatia ta).

 

Asta e explicatia care nu am avut-o acum 10 - 15 ani, cand credeam ca d'aia nu se aud chitarele cu distors la festivalurile rock nationale , pentru ca tot comunistii au ramas la putere si nu le place acest sunet... Ha ha ha

 

Deci, pune la global , output-ul pentru "line-headphones". Si gandeste-te la GT 8 nu ca la un procesor , ci ca si cand ai avea toate elementele fizice (adica head de amplificare si preamplificare, boxa, microfon de preluare, canal de mixer de PA plus efecte de ambienta sau mai stiu eu ce...) si ca GT 8 e doar comanda generala de la toate aceste elemente.

 

Petrucci foloseste Mesa Boogie. Cauta in lista de simulari, mesa. Si fa setari ca si cand ai umbla direct la head ul real. Alege sa zicem, Modern 1. gain p la 80, bass la 55, medii la maxim, inalte aproape minim....sa zicem 8...10, prezenta la 70 ( sa se auda bine contactul penei cu corzile). La speaker simulator lasa original. Gain sa fie mid. Si acum ajustezi eq ul plecand de la flat. baga lo cut de la 160 hz si hi cut de la 6.00kHz. De aici te descurci sa te joci si sa gasesti ce ti place si ce nu in ton....sper. Bafta !

 

P.S.: De mentionat ca nu trebuie sa exagerezi cu volumul. Fiecare efect adaugat va altera pozitiv sau negativ volumul tonului. Fiind vorba de un efect digital, pot aparea distorsuni digitale. Daca auzi artefacte de distorsiune verifica cu functia meter, nivelul de semnal care iese din fiecare efect din lant. Daca ai manualul descoperi cum se face asta...sau poate sti deja.

Edited by gramsteen
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.